Beiträge von TC.Army

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Gelecek, diyagramları yanıltarak, tahminleri alt üst ederek, beklenmediği anda gelecek ve kara gömecek İstanbul'u.
    İddia ediyorum, bu sene İstanbul'da okullar en az 1 hafta kar tatili yapacaklar.

    En önemli kışlarımızdan 1987 kışında, Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşen hava durumları aşağıdaki resimde mevcut. Benim cahil cühela bilgim, Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşen hava durumlarında benzerliklerin çok olduğu şeklinde. 15-18 Şubat 1987 de sıcaklıklar 18 derecelere çıkmış, sonrası malum :)
    Bu kış bence henüz başlamadı, başladığında memnun edici olaylar yaşanması bence hala muhtemel.


    forum.havaforum.com/attachment/16662/

    Merhabalar;


    Açan güneşlerin bizleri üzdüğü günlerdeyiz...
    Evet güneş iyidir ama her şey mevsiminde yaşanmalı. Sabrettik ve vuslat geldi nihayet, kışı kış gibi yaşayacağımız günler gelecek yakında.
    Toprak günlerce kar altında kalıp doyacak, tarım alanlarına, barajlara, ormanlara bereket verirken bizlere de mutluluk verecek.


    Sistemlerin göstermediği, meteoroloji uzmanlarının tahmin edemediği bir anda gelecek ve herkesin beklemiyorduk, aslında bu kadar yağmamalıydı dediği bir şekilde yağacak kar.


    Karın ilk yağdığı gün, İBB yine hazırlıksız yakalanacak, trafik keşmekeşi yaşanacak ve ben Leventteki işimden Bahçeşehirdeki evime yine 10 saatte gideceğim. Araç torpidosuna attığım kraker ve bisküviler, koltuk altına koyduğum sularla bu sefer daha tedarikli olacağım.:)
    O kadar yağacak ki, sömestr tatilinden yeni çıkan çocuklar için extra 1 haftalık daha tatil olacak.
    Şubat ve Mart kışın kış gibi yaşandığı günlerle dolu olacak.
    Güneşli son bir hafta daha, sonra toprak da, bizlerde kara doyacağız.


    Saygılarımla;

    Merhabalar;
    Kanımca buradaki en büyük sıkıntımız;
    Üstadlardan birinin yaptığı iyi kar yağacak konusunda, kar yağması konusunda olumlu mesaj yazanların el üstünde tutulurken,
    "bu sene kötü geçti, mevsimine göre havalar o kadar yüksek geçiyor ki, hiç yağacak gibi gelmiyor" diyen birisinin hemen "vay ılıkçı", "vay trol", "kıskançlıklarından ne diyeceklerini bilemiyorlar"... ... ... gibi sözlerle yaftalayıp kişileri kırmamız.


    Kraldan fazla kralcılık yapmamız gereksiz, evet bu sözleri yazanlar arasında kötü niyetli kişiler de olabilir, ancak hem bizlere düşen hem de yönetimin dikkat etmesi gereken husus, herkesin görüşünü açık olarak ifade etmesi özgürlüğüne sahip olması gerekliliğidir.
    Birbirimize ve düşüncelerimize, her zaman ve her koşulda saygılı olmamız şart.


    Ben üstadın görüşünü desteklediğim ve tebrik ettiğim gibi, "üstad hiç yağacak gibi görünmüyor, bu sene kış olmadan bahar gelecek gibi, benim ninem derdi zaten, 10 Ocakta kar yağmadıysa 10 şubatta yağmaz" da diyebilmeliyim.
    "Bunu git karalama sayfasında yaz", "kaynağın ne", "delilini yaz", "neye göre bunu yazıyorsun söyle de bilelim" gibi sözlerle kişileri rencide etmemiz anlamsız. O zaman açılan konular yoruma kapalı olsun, tebrik içinde ayrı bir bölüm açalım manasına gelir ki bu son derece saçma bir iş olur.
    Üstadlar tahminlerini yazarlar, bizler tebrik ederiz, destekleriz, yada desteklemeyiz, ne olursa olsun saygılı olmamız ve kimseyi rencide etmememiz gerekiyor.
    Aksi takdirde burası forum olma niteliğini yavaş yavaş kaybedecek ve forum harici yerlerde tarikat gibi yaftalar yapıştırılması kaçınılmaz olacaktır.


    Saygılarımla;

    Neticede bir tahmin bilimi olan meteoroloji elbette yanılmaya da en müsait bilimdir. Günler haftalar hatta aylar öncesinden senaryolar yazan üstadlar, her zaman esas oğlanla esas Kızı kavuşturup mutlu sonla bitiremiyorlar haliyle.
    Bu sefer film yazıldığı gibi bitecek ve beklediğimiz son gerçekleşecek diye umut ediyorum.


    Emek veren, tecrübeleri ile kafa patlatan ve saatlerce uğraşıp bize senaryolar yazan tüm üstadların emeklerine sağlık. Sağolun varolun...

    Mgm 'de şaşırdı ne tahmin edeceğini, sürekli tahmin değişiyor, salı çarşamba karla başladı, sonra salı çarşamba yağmur, sonra sadece salı yağmur çarşamba bulutlu, sonra salı çarşamba karla karışık, sonra ikide iptal, şu an (13:39) salı karla karışık, çarşamba hafif kar :)
    çok zor iş bu iş çok,
    bu işin sonunda büyük bir sürpriz çıkacak hepimize ama ne göreceğiz.

    Efsanesemih hocam, sistem 23 ocakta saat tam olarak kaçta gelir, 10:05 temi yoksa 16:36 damı, bizim salonun önünde kaç cm olur, kardan adam yapabilir miyiz, yapabilirsek kaç metrelik kardan adama yeter bu kar ... :)


    Latife bir yana, emeklerinize sağlık üstad, inşallah tahminleriniz tutacak ve freni patlamış gibi gelen sistemler silsilesi ile özlediğimiz bir kış yaşamış olacağız.


    Saygılarımla;

    Efsane adayı bir kış idi ama artık efsaneler arasına girdi.
    Neredeyse 1 hafta sürecek bir sistem kaç yılda bir geliyor,
    Bu sene kar delileri kara doyacak
    Emeklerinize yüreğinize sağlık.