Bahar da sonbahar gibi olmaz inşallah yağmurlu geçer. Kışın 1 sistem daha alsak bi de güzel serin yağmurlu bir bahar gelse yeter. Yazın da yasaklar kalkar aşılar olunur zaten gezeriz biraz yahu millet bunalıma girdi.
Posts by Snowden
-
-
malatyan icin ne olacak acaba ben cok heyecanliyim sadece bekle ve gor sistemi
Ya sabah 5 gibi kara döner 9 10 gibi de durur yani uykuda yakalanacaz sabaha kadar direk başında durmanın manası da yok erken kalkan izler ama çok bi yağış olmaz gibi geliyor sabah. Hayırlısı.
-
gfs son güncellemesinde yarın akşam adıyamana sağlam kar veriyor hem de -3 -4 derecelerde..bana pek inandırıcı gelmedi ama bir umut işte
bu arada kaynak https://www.meteopt.com/modelo…&lang=en&type=txt&units=m
Maaşallah hocam ümitsiz olmayın ha baya sağlam soğuk var zaten aldığınız yağış arttıkça örtü artacak.
-
Bu sistemden sonra artık model takibi yapmayı bırakırım herhalde hep hüsran oldu bu sene 25-26 sistemi de bize gelmeyecek gibi oldu zaten sonrası Mart
Hocam bu sene mükemmel bi sene ya öyle demeyin biz ne salak saçma modeller gördük. 2017 18 19 kışları verem etti. Yahu adamlar 1 gün kala hala kar diyodu damla düşmüyodu. Üstümüze kutbu indiriyordu sonra 3 gün kala yok ya vazgeçtim güneş diyordu. O zamanlar böyle modellere saydık sövdük şu an güzel geliyor bana böyle yani
-
Size zahmet Malatya yarın akşam soğuk kaçta girer sence cevaplarsanız sevinirim
Gece 2 3 gibi
-
MehmetCengiz-KRAL hocam Malatya sanki soğuğun yağışın sonlarına doğru girmesinden dolayı kılpayı trene binemeyecek gibi sizin değerli görüşünüz nedir acaba?
-
yarinda kar gosteriyor varmi oyle bisey bu yerdeki karimi gosteriyor yoksa
Yarın yerde olacak toplam kar o eğer şu an o kadar varsa daha üstüne eklenmez ama şu an o gösterdiğinde az ise üstüne bir miktar daha yağış gelecektir onu yağış kısmından görebilirsin.
-
Elhamdulillah. Allah tüm forumun böyle beraber mutlu olduğu günler göstersin hep. Hayırlı sabahlar. Çok güzel dışarısı.
-
Snowden bir kaç sayfa önce açıklamıştım, gfs ölçeği düşük bir model olduğu için malatya'yı hesaplayamıyor o kadar beklentiye girmeyin
sadece malatya değil, diyarbakır'a da karacadağ'daki kar birikmesini gösteriyor
Abi tamam da baraja bile 3 cm kar vermiş ki zaten diğer modellere de bakmadan atmadım bunu. En az 10 cm bekliyom nem yüksek olursa 20 ye kadar yolu var.
-
Bu bu gece için beklenen yağışmı
Kesinlikle
-
-
Hocam nem arttikca, kar taneleri buyur. Bu, ciy noktasi (dew point) ile alakalidir.
Dew Point = HavaSicakligi - ( 100 - NemDegeri ) / 5
Bu formulden DP'yi bulun ve kar tanelerinin sicakligi dusuk olacagindan, ona gore bir buyume gorunur.
Resim Kaynagi: http://www.snowcrystals.com/morphology/morphology.html
Çok teşekkür ediyorum efendim.
-
Hocam nem tahmini ve kar tanelerinin büyüklüğü hakkında nasıl tahmin yapabilirim bilgisi olan var mı?
-
-
Yarınki yağış bundan tamamen farklı Akdeniz AB si bu balkanlardan gelen AB in devamıydı. Bakalım yarınki ab büyüklüğü bize yetişecek mi
What's Happening in the Forum?
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
İç Anadolu Raporlar - Yorumlar 9.7k
- KarTutkusu03
-
- Replies
- 9.7k
- Views
- 514k
9.7k
-
-
-
-
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar 632
- Aytac
-
- Replies
- 632
- Views
- 118k
632
-
-
-
-
Konu Dışı [Genel Sohbet] 7.1k
- Interstellar
-
- Replies
- 7.1k
- Views
- 267k
7.1k
-
-
-
-
Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu 204
- Interstellar
-
- Replies
- 204
- Views
- 9.2k
204
-
-
-
-
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar 569
- Samet
-
- Replies
- 569
- Views
- 52k
569
-
-
-
-
Futbola Dair Her Şey [2020/21] 7.8k
- Samet
-
- Replies
- 7.8k
- Views
- 269k
7.8k
-
En Çok İfade Gönderilenler
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Mart 2021) 96
- Samet
-
- Replies
- 96
- Views
- 13k
96
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 14 (06.03.2021) Genel Yorumlama 7
- Samet
-
- Replies
- 7
- Views
- 408
7
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 14 (06.03.2021)
- Samet
-
- Replies
- 0
- Views
- 276
-
-
-
-
Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu 204
- Interstellar