Display MoreSevgili forumdaşlar siyasi görüşünüz ne olursa olsun benden size tavsiye olaylara adil bakmaya çalışın, bazı yorumlarda maalesef adil bakmama durumu görüyorum. Bu ülkede zamanında kimler hemde ne eziyetlerle her türlü özgürlüklerinden alı kondular. Şu anda susturulmaya çalışılıyor algısını lütfen yapmayın, böyle birşey olsaydı bunun için 20 yıl beklemezlerdi.
Ben nacizhane fikrimi belirteyim, sosyal medya ismi ne olursa olsun yanlış ve yanlı kullanılıyor, bu her konuda böyle, ancak günümüz sosyal medyanın tüm dünya tarafından aktifçe kullanıldığı bir dönem, dolayısıyla bunun engellenmesi yasaklanması taraftarı değilim, ancak özellikle şahsi küfür hakaret tarzı olayların önüne daha rahat geçebilmek için, birisi söylemiş, tc kimlik nosuyla hesap mesela çözüm olabilir böylelikle takibi daha kolay olur. Hakarete küfür dava açan optimist arkadaşlara söylüyorum, siz siyasi fikrini paylaşın bakalım twitterde hergün 10 kişiyle küfürleşin hepsini dava mı edeceksiniz? böyle bir dünya yok maalesef, hadi iyi niyetle her küfür edeni dava edeceksiniz, nereye kadar? bu ülkede küfür eden adam biter mi yahu :):)
Siyaseti hiç konuşmayın kimseyi kırmayın, hepimiz farklı görüşlerde olabiliriz ama bir insanın siyasi görüşü onu kötü insan ahlaksız insan yapmaz, burada hepimiz az çok birbirimizi tanıyoruz benim burada kardeşlerim arkadaşlarım büyüklerim var ve hepinizi seviyorum, lütfen siyaseti bu ortama bulaştırmayın, boşverin arkadaşlar ülkede her zaman her şey değişir ama arkadaşlıklar kalp kırıklıkları öyle kolay düzelmez..
İyi forumlar
Evet Narsil hocam çok güzel yorumlamışsınız. Bu konuda yasakçılık bir çözüm değildir. Sosyal medyanın bu kadar çöplük hale gelmesinin en önemli sebeplerinden biri insanın normalde karşısındaki insana söyleyemeyeceği lafları anonim bir hesap altına saklanarak sarf edebilmesidir. Herkesin gerçek isimle sosyal medyada yer alması buna bir çözüm olabilir. Lakin bunun için ülkede ifade özgürlüğü ortamının iyi bir şekilde sağlanması gerekiyor. İnsanlar kendi düşüncelerini kanunlar çerçevesinde özgürce ifade edebilmeli, başıma bir şey gelebilir diye korkmamalı. Bazı insanlar belki sırf bu yüzden anonim hesap açıyor. Daha özgür ve aynı zamanda edepli, ahlaklı bir cemiyet olabilmemiz temennisiyle.