Posts by Nebil Oktay
-
-
Hava buzzz gibi. Kar yoğun yağıyor maşallah
-
An itibariyle Siirt merkezde kar başladı 😎
5dk önce siirt 4dereceydi ne ara 1.6 oldu akssjsjsjsjjs ben 2 saattir batmanın 3.8 den 3.6 ya inip 3.7 ye çıkmasını izliyorum
Her zaman derim. Burda uzun süreli yoğun yağış anında sıcaklık aniden düşüyor diye. Yine aynısı oldu
-
An itibariyle Siirt merkezde kar başladı 😎
-
Batman üzerinde yeşil kütle var. Yağmurun arasında kar taneleri düşüyor mu acep?
-
Bu gece uyumak yok
-
Tahminden başka herşey konuşuluyor gibi geldi bana bir soru sormuştum takan cevaplayan bile olmadı bir kaç il dışında diğer iller hakkında bilgi yok bu nasıl iş ?
En yakın tarih 19 ve 20 Ocak. Soğuk hava etkili olacak. yağış durumu net değil henüz. biraz daha beklemek lazım.
Bu mesajı üç gün önce attım. Hocalarımız da arada bahsediyor. Sistemin kralı Siirt olabilir diyenler de oldu
-
Tahminden başka herşey konuşuluyor gibi geldi bana bir soru sormuştum takan cevaplayan bile olmadı bir kaç il dışında diğer iller hakkında bilgi yok bu nasıl iş ?
Siirt için o kadar yorum yaptım. Mesajları okursan görürsün hemşerim.
-
Hocam gaziantep icin kar yagisi azaldi deniliyor dogru mudur beklentiniz nedir
Bu sene Gaziantep - Adıyaman hattı yağmur konusunda bölgenin diğer yerlerine göre daha şanslıydı. Şu an önümüzdeki sistemde soğuk sıkıntısı gözükmüyor. Yağış modellerin gösterdiği miktardan çok daha fazla da olabilir , veya tam tersi daha az da gerçekleşebilir. Yarın gece radar ve sıcaklık takibi daha önemli. Ki forumda size Gaziantep hakkında daha doğru bilgi verebilecek üstadlar var. MehmetCengiz-KRAL ve KARcanavarı hocam orda yaşadıkları için Gaziantep'in bu sistemden nasıl etkileneceğini tecrübeleri sayesinde benden daha iyi bilirler.
-
Hocam siirt ve batman için iyimi
Şimdilik bi sıkıntı görünmüyor. Salı günü kar ihtimalinin en yüksek olduğu gün. Batman merkezin rakımının az olması dezavantaj. Ama yine de umudu kaybetmemek gerekir. Yağışlar beklendiği kadar kuvvetli olursa şayet hasretle beklenen görüntüleri görebiliriz. Kışın başından bu yana kar yağışına ilkkez bu kadar yakınız. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
-
Görünüşe göre Salı günü buralar bayram yerine dönecek. Vade yaklaştıkça böyle olumlu değişimler umut verici 😊
-
maestro_fizik hocam Erzincan gibi bir şehrin kar konusunda sıkıntı yaşayacağını hiç tahmin etmezdim.
-
Hocam batmana ne düşünüyırsunuz sizce?malum koskocaman bi boşluk koymuşlar üstümüze
Batman'da kar olursa şayet Pazartesi gecesinden Salı gecesine kadar olan süreçte olur. Gözlemlediğim kadarıyla Batman, güneyli hava akımları varken diğer şehirlere göre çok daha yavaş soğuyor. Önümüzdeki sistemde de yağışın en yoğun olduğu saatlerde güneyli hava akımları var. Modellere göre gidersek eğer çoğunluk yağışın büyük bir kısmının yağmur olarak ineceğini öngörüyor. Benim şahsi fikrimi soracak olursan eğer Pazartesi gecesi ve Salı günü, kuvvetli yağış esnasında sıcaklıkların beklenenden daha düşük değerlere inmesiyle birlikte yağışın kara çevirme ihtimali var. Radarda güçlü kütle kovalayacağız. Kar yağmasa bile yağacak yağmura şükredeceğiz.
-
Arkama yaslanmış sistemin gelmesini bekliyorum. Siirt için fazlasıyla umutluyum. Hatta bölgenin diğer kesimleri için de beklenenden fazlası olabilir. Karamsar olmamak gerekiyor. Akışına bırakalım. Allah nasıl takdir ettiyse o olur. Bundan sonra olacakları yaşayarak göreceğiz inşaallah.
-
arkadaslar diyarbakirda hava yagmurluydu sozde hava acik masmavi gokyuzu sanki mart ayi bu yagislar buharmi oldu ve diyarbakir merkez icin yakin zamanda kar beklentisi varmi degerli ustadlarin yorumlarini bekliyorum
En yakın tarih 19 ve 20 Ocak. Soğuk hava etkili olacak. yağış durumu net değil henüz. biraz daha beklemek lazım.
What's Happening in the Forum?
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
Geç Kış , Mart Balyozu İhtimali 2.9k
- Cold.EFso
-
- Replies
- 2.9k
- Views
- 224k
2.9k
-
-
-
-
Yaşadığınız Ekstrem Sıcaklıkları Paylaşın 88
- Cold.EFso
-
- Replies
- 88
- Views
- 3.2k
88
-
-
-
-
GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Şubat 2021) 5.6k
- Samet
-
- Replies
- 5.6k
- Views
- 1.2M
5.6k
-
-
-
-
Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar 8.2k
- Samet
-
- Replies
- 8.2k
- Views
- 405k
8.2k
-
-
-
-
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar 298
- Samet
-
- Replies
- 298
- Views
- 27k
298
-
-
-
-
Volkanik Aktiviteler 76
- Cold.EFso
-
- Replies
- 76
- Views
- 11k
76
-
En Çok İfade Gönderilenler
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu 65
- Interstellar
-
- Replies
- 65
- Views
- 2.8k
65
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 13 (27.02.2021) Genel Yorumlama 22
- Samet
-
- Replies
- 22
- Views
- 880
22
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 13 (27.02.2021)
- Samet
-
- Replies
- 0
- Views
- 337
-
-
-
-
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar 298
- Samet