Kuzeyimizde 1047 lik soğuk yb varken, üstümüzde 1032 lik basınç olmasa birde ULL olsaymış.
Posts by eumetsat_delisi
-
-
Kutuptan bir yüksek basınç ziyaretçimiz var ama, güneydoğusundaki alçak basınçla etkileşimde olduğu için bize yaramıyor.
İlk başlangıç noktasından itibaren rotasında sıradışılık olguğu için modeller için tahmin zor olabilir, bir kaç gün beklemek lazım, 5-6 yıl öncede böyle bir şey olmuştu ve bizi etkilemişti. Kuzey Ural ların batısına yerleşip güçlenir, güneyindeki ab lerle etkileşime girmezse bize yarar.
">
-
Yok mu bir Lodosta kar yağışımız?
1987
-
Az önce uydu görüntüsünü yine inceledim, döne döne iniyor soğuk siklon ama doğulu iniyor gibi. İstanbul adına beklentiyi düşük tutmak lazım, Dek mekanizması sabaha kadar çalışmaya devam edecektir.
500hpa daki soğuk çekirdekte zaten yavaşça doğuluyor.
-
Pendik te ki sis umarım faylandan çıkan kaynar sulardan,gazlardan vb. kaynaklanmıyordur.
-
Pendik te bir anda sis bastırdı.
-
GOM daki Cristobal tropiğinin kasırga olması beklenmiyor, 700hpa da rex blokaj varken, güçlenecek kadar zaman kazanıp kasırgaya dönüşürsebilir diyeyim belki tuttururum.
-
Öyle bir durumda bile eğer çalınacak ise kaleciye faul çalınması lazım ortada yine ofsayt yok.
Faülde yok kaleci kendisinden beklenen müdahaleyi rahatlıkla yapıyor.
-
Maçı izlemedim hocam, aksiyon nasıl gelişiyor bilmiyorum. Ama eğer oturan oyuncu herhangi bir aksiyon yapmıyorsa bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum bunu, ofsaytla alakası bile yok pozisyonun.
Deniyor ki oturan oyuncu kalecinin müdahalesini engelliyor, bu durumda kural gereği ofsayt, böyle bir kural çıkarmışlar. Kalecinin oturan oyuncunun arkasında müdahele etmesi beklenen durum, engellediği tartışmalı.
-
Seri nin attığı golde kaleci ile kale çizğisinin tam ortasında Alanya lı bir oyuncu var, bu oyuncu ofsaytı bozmuyor mu? Yoksa kurallar mı değişti?
">
-
-
Afyon Akarçay donmuş, sıcaklık -7 derece, buzun kalınlığı kaç acaba, ortalama derinliği 2 metreyse ve 1 metre donmuşsa, insanın bir buz pateni bulup kayası geliyor.
-
Kuzeyimizde 2 olay iyiye işaret:
Barents Denizi üzerinden Avrasya ya girmesi beklenen, yb modellere göre kolaylıkla hareket eden bir yapıda gösteriliyor, Ural ların hemen batısına yerleşen bu yüksek basınç oradan kolay kolay hareket etmez ayrıca güçlenirde, önümüzdeki günler sürprizlere gebe kanımca.
Britanya üzerinden Orta Avrupa ya kendini klonlayan yb aslında iyiye işaret etsede, üstteki mekanizma ile birikte çalışmamalı mıydı diyede düşünüyorum.
-
Kanal İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sorum özelikle İstanbullularadır.
(Siyasi amaçla sormuyoum.)Kanal açılırsa, İstanbulun yağış rejimi değişir, muhtemelen Ömerli Barajı kurur.
Çünkü o bölgeden alışılageldik yağış bantları geçiyor, zaten Terkos Gölü buyüzden var, kanal daha çok yağış bandı çeker, ayrıca havalanına iniş kalkışlarda problem olur, yukardan su kaynağı gören göçmen kuşların ilğisini çekebilir, buda uçaklar için ek tehdit oluşturur.
Hatta beklenen İstanbul depremini bile tekikleyebilir mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bölge heyelan bölgesi, yakınlarında Kumburgaz fayı var.
-
Üstad, plaj topu olayını tam anlayamadım, Çınarcık çukurnun tabanının güneydoğusu yine bu yöndeki yamaca mı tırmanmış?
What's Happening in the Forum?
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Mart 2021) 111
- Samet
-
- Replies
- 111
- Views
- 14k
111
-
-
-
-
Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu 208
- Interstellar
-
- Replies
- 208
- Views
- 9.3k
208
-
-
-
-
İç Anadolu Raporlar - Yorumlar 9.7k
- KarTutkusu03
-
- Replies
- 9.7k
- Views
- 514k
9.7k
-
-
-
-
Konu Dışı [Genel Sohbet] 7.1k
- Interstellar
-
- Replies
- 7.1k
- Views
- 267k
7.1k
-
-
-
-
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar 575
- Samet
-
- Replies
- 575
- Views
- 52k
575
-
-
-
-
Ankara Özel Raporlar - Yorumlar 2.3k
- KarTutkusu03
-
- Replies
- 2.3k
- Views
- 175k
2.3k
-
En Çok İfade Gönderilenler
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Mart 2021) 111
- Samet
-
- Replies
- 111
- Views
- 14k
111
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 14 (06.03.2021) Genel Yorumlama 7
- Samet
-
- Replies
- 7
- Views
- 413
7
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 14 (06.03.2021)
- Samet
-
- Replies
- 0
- Views
- 278
-
-
-
-
Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu 208
- Interstellar