Maltepe'de yağmur var
Edit: sulu kara çevirdi
Maltepe'de yağmur var
Edit: sulu kara çevirdi
Vay be 24 martta İstanbul'a kar yağdığını gördık
Bodrum'dan İstanbul'a gelirken Manisa Otogarındaki termometrede o 46 derece ibaresini hiç unutamıyorum:) yıl 2016 idi bu arada.
Tepelerde kar hâla erimedi. Bakıp bakıp avunuyorum:)
Gerek GFS gerek ECMWF Skew-T diyagramlarında en yüksek potansiyelin 03.00-09.00 arası olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Tepe enverziyonu ve nemlilik bu saat dilimi içerisinde bariz şekilde yükseliyor. Mevcut cılız deklerde Skew-T ile uyumlu diyebilirim.
Ben dek istiyoru, ama dek ben uyurken geliyoru. ETEBO
Mgmye göre şehrimizde kar kalınlıkları: (Birçok ilçe eksik tabi)
ÜMRANİYE Ümraniye - İstanbul |
34cm |
İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI Pendik - İstanbul |
20cm |
ÇATALCA RADAR SAHASI Çatalca - İstanbul |
12cm |
GÜNGÖREN/DAVUTPAŞA MARMARA Güngören - İstanbul |
11cm |
İSTANBUL HAVALİMANI Arnavutköy - İstanbul |
8cm |
İSTANBUL BÖLGE Kartal - İstanbul |
8cm |
SARIYER Sarıyer - İstanbul |
4cm |
karlar eridikten sonra barajlar bu sistem sayesinde en az %55 olur bence
Akşamüstü çekmiştim. Maltepe.
Mgm'ye göre kar kalınlıkları. Birçok ilçe eksik ÜMRANİYE Ümraniye - İstanbul |
32cm |
İSTANBUL HAVALİMANI Arnavutköy - İstanbul |
20cm |
İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI Pendik - İstanbul |
18cm |
ÇATALCA RADAR SAHASI Çatalca - İstanbul |
8cm |
SARIYER Sarıyer - İstanbul |
6cm |
İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI Bakırköy - İstanbul |
5cm |
İSTANBUL BÖLGE Kartal - İstanbul |
5cm |
SARIYER/KUMKÖY-KİLYOS Sarıyer - İstanbul |
1cm |
Anadolu yakası umraniye atasehir uskudar beykoz kadikoy maltepe hazirlan!!! Erimez ise cosacagiz ve boslugun acısını çıkaracağız.
Maltepe'ye doğru gelen kütle yatay. Bu taraflarda 2-3 dakika sürer kar.
Oklüzyon cephenin ne güçte olacağı belli değil. Ama il genelinde gözüküyor.
Hiçbir şey olmasa bile birseyler olur, ama kesinlikle bizim yakanın güneyine katkısı olmaz bence. Umudum tamamen 0. Bıktık artık 4 senedir hayal kırıklığına uğramaktan be hocam. Yaptığımız tek şey 4 senedir başka ilçeleri izlemek. Neyse örtü olan yerlerde forumdaşlarımıza bol keyifler.
Konum,rakım vermeyip şehir geneli icin şu kıyılar adına cılız sistemi 2015,2017 ile kıyaslayanlar... Evet evet öyle bir kar yağacak ki 1987 bunun yanında halt yiyecek. Denizler buz tutacak. 5 metre kar kalınlığı olacak. Ağustosa kadar dek almaya devam edeceğiz. Buzul çağına gireceğiz evet.
Arkadaşlar... Gece şehrin her yeri ihya olacak birikim yapacak örtü olacak gibi cümleler kurup anadolu yakasının güney kesimini daha fazla umutlandırmasanız mı... Sanki gece eksili değerlere mi ineceğiz? Sanki kar yağınca tutacak mı? Dünün bire bir benzeri olur. Evet dek vurur kar yağar ama bembeyaz örtü yapmaz. Sıcaklık bu sistemde yüksek kaldı anadolu yakası güneyi adına . Sizlerden ricam budur. Sonra insanlar umutlanıyor çocuklarıyla örtü yapan kar bekliyor örtü olmayınca da hayal kırıklığına uğruyor.
Bari şu sistemden sonra şöyle epey kuvvetli yağmurlar alsak da yağmur izlesek. Bari bundan mahrum kalmasak.
2017'den sonra çok şey değişmiş güney adına. Hem de çok şey... 2017'de son kez bilek boyunu aşan karda yürüdük, ama kimse farkında değildi...