1 mart sonrası ao aşırı pozitife yönelmiş dönüşünde yokmu bir kırım sistemimiz
Posts by RedDawn
-
-
Gfs gene yaptı yapacagını ecmwf bu sene gfs yi daha kac kere yerden yere vurucak dün 10 15 mm yagısı aksam guncellemesinde 5 10 arasına bugun 0 3 mm ye cekti 2 3 gün kala sistemleri bile cözemeyen milyar dolar veya euroluk bilgisayarın performansı bu kadar kötü olmamalı bir olur iki olur kaçtır aynı muhabbet
-
Bu sene akdenizi anlamak mümkün değil 216 h gelişi mükemmel bekliyorsun akdenizden bir atak çeksin sistemi
-
Balkan demeyin allah aşkına balkan sistemlerinden gram kar alamıyoruz kırım candır tüm ülkeyi etkiler çok aşırı yağışlar olmaz eyvallah ama soğuk sıkıntısı hiç olmaz
-
Gaziantepe yağan karın 3 de 1 i yağmadı o kadar üzgünümki bugün dışarıda kuru soğuk içimize kadar işledi hiçbir şey yok sıfıra sıfır
-
Faruky0023 malatya boşluğuna bakın bir hocam tr de yükseltisi bu kadar yüksep olup tek adam gibi kar alamayan iki şehir olmak gerçekten üzücü
-
Dostlar bölgemiz adına mart ayında güzel ortalama bir sistem görmek dileğiyle bir süreliğine sıkı takibi bırakma sezonu geldi 4 5 aydır sağlam izliyoruz ediyoruz yeter bu seviyede bırakmak lazım gece saat 2.15 e kadar modeli takip et filan uyku düzeni filan hiç kalmıyor foruma katıldığım 2013 sonundan bu yana geçirdiğim en kötü 2018 kışına nazaran fena geçmedi ama bu sene aşırı tutarsız yağışlarla karşılaştık sebebi hakkında fikirlerim var ama fazlasına daha bilgim yetmiyor
-
FreezingRain afyonun kaderi bizimkine benziyor aslında oralarda daglar yagısı kesiyor diye biliyorum
-
Hocam Sivas'in da masallahi var
Hocam batıda bence kütahya net alır önceden afyon diyordum ama afyonda son birkac senedir zayıf kalıyor
-
Kafamda kütahya yazmak vardı adamlar her sene kesin 2 3 tane saglam ortulu sistem alıyorlar darende kuluncak saatlerdir yogun kar alıyorlar eksili degerlerde 15 mm yi gectiler bu merkez 5 mm gecsin yeter
-
Bu sehrin sıkıntısı yagıyorsa düzgün bir sekilde 10 sa 10 5 diyorsa 5 yagmaması yani modeller ne derse hep aksi durum oluyor 2 diyor 10 yagıyor 15 diyor 2 yagıyor ortası hic yok gecen sene 14 subatta gercekten sanslı kısımdaymışız 15 20 mm yagısı full saf kar olarak almıstık
-
yarım saat önce diri bir yesil kütle vardı simdi yerinde yeller esiyor ben anlamıyorum bu modeller bir bizim bölgenin yagısını tutturamıyor yoksa yok de milyon dolarlık bilgisayarlar degil mi en son secenekleri birlestirip önümüze veri sunan
-
Bu arada modellere gram güvenmiyorum kendi sehrim adına hatta söyle bu mesajı 16 subat sabah 11:02 sisteme saatler kala söylüyorum yesil kütleler malatya kısmına giremeden eriyecek daha dogrusu ankara boslugu olusmadı güzel sistem aldılar ama ANGARALI hocam sistemden memnunlardı güzeldi onlar icin bize gelirken de erimez insallah
-
Bu mantığa göre 500 hPa üst seviyelere yardımcı olur alt seviyelerde yağmura yani 850 hPa yetersizliği devreye girer
-
Ecmwf gfsye göre yağışlarda çok cimri davranıyor bu sistemden sonra karşılaştırmasını yapabiliriz gerçekten ikiside vazgeçmiyor
What's Happening in the Forum?
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
MGM Tahminleri Değerlendirmeleri ve Yorumlamaları 4.1k
- UmuTCaN
-
- Replies
- 4.1k
- Views
- 255k
4.1k
-
-
-
-
Barajlarımızdaki Son Durum (Güncel Konu) 1.4k
- Aytac
-
- Replies
- 1.4k
- Views
- 105k
1.4k
-
-
-
-
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar 639
- Samet
-
- Replies
- 639
- Views
- 60k
639
-
-
-
-
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar 658
- Aytac
-
- Replies
- 658
- Views
- 124k
658
-
-
-
-
Formula 1'e Dair Her Şey [Formula 1 Genel Konu] 1.1k
- Vintersaga
-
- Replies
- 1.1k
- Views
- 29k
1.1k
-
-
-
-
Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi 6.7k
- Interstellar
-
- Replies
- 6.7k
- Views
- 663k
6.7k
-
En Çok İfade Gönderilenler
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Mart 2021) 228
- Samet
-
- Replies
- 228
- Views
- 32k
228
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 14 (06.03.2021) Genel Yorumlama 8
- Samet
-
- Replies
- 8
- Views
- 535
8
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 14 (06.03.2021)
- Samet
-
- Replies
- 0
- Views
- 332
-
-
-
-
Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu 229
- Interstellar