Posts by huseinskas
-
-
Ohoo kardesim asıl aksiyon ordan yukarı başlıyor. Welcome to sibirya:))
yanlaya yanlaya gidersin abi
-
kuzeyin_oglu hamsiköy'den sonra devam etme, orası yeterli
-
Bünyamin bey CFS'nin öngördüğü uzun vadeli duruma göre konuşarak içimizi rahatlatmıştır
-
Şimdi Bünyamini dinledim.Dinlemez olaydım , Şubat ayını yağış hariç bitirmiş, Sibirya o kadar sicakmişki , Şubat ayinda bizede oranın sıcak havasi gelecekmiş.Ne diyor bu arkadaş. doğru olmasını dilemiyorum.
Bu akşamda gitmiş en sıcak anomali haritasının cfs'de olduğunu görüp onu paylaşmış. Sırada NASA, NAVGEM falan var galiba.
-
GFS'nin öngördüğü endeks değerlerinden gidelim;
Ao hafif negatif - Kutuplardan alt enlemlere normaller civarı serbest kalacak soğuklar [1]
Nao hafif pozitif - Azor yükseğinin baş kaldırması
Ay sonunda azor yükseği Batı Avrupa'ya tırmanacak fakat indireceği soğuk deposu pek güçlü olmama ihtimali yüksek olsada [1] soğuklar iniş rotasında karasallığı kullanarak son pik olan Romanya - Ukrayna hattında güçlenebilir. Tabi soğukları bize indiren yükseğin konumu, gücü, kuzey atlantik bölgesinden baskılanma şiddeti ve hareket alanı belirleyici unsur olacak.
Benim öngörüme göre iç kesim sistemi olacak.
Yarından itibaren topluluklar üzerinden gidelim.
Ay sonu civarları beklenen sistemin adını bu akşam koydum. "Kıçıkırık" sistemi.
Kutup çıkışlı soğuklar Atlantik'de ılımanlaşarak kıta Avrupa'sına dalıyor Azor yükseğide son bir hamleyle sistemin alçağını güney enlemlere salarak rotada karasallıktanda güç kazanamadıktan sonra ülkemiz sınırlarına giriş yapıyor. Kısaca ay sonunda sahillerde kar mar yok işte..
Son ecmwf senaryolar ortalaması
-
-
GFS uzun vadeli diyagramda senaryoların Şubat ilk hafta sonlarından itibaren 1500 metrede -10 denemeleri göze çarpıyor. Yine aynı şekilde senaryo ortalama çizgisininde belirtilen tarihlerden itibaren düşüş eğiliminde olması belirgin şekilde gözüküyor. Kararsızlığın uzun vadede maksimum olduğu fakat diyagram ortalamasının düşüş göstererek bu duruşu vermesi umutları yeşertiyor.. Bol Şans...
-
EPS senaryo ortalamalarının 5000 metre jeopotansiyel yükseklik ortalamasında ön bilgi olarak bir fikir beyan edecek olursak Azor yükseğinin kuzeye tırmanışı sırasında Atlantik denizinden güçlü bir baskı yiyerek (1) merkez enerjinin Cebelitarık taraflarında yatay pozisyon aldığını görmekteyiz.
Muhtemel ay sonu sistemi tarihlerinin gelişim günlerinde Kuzey Atlantik denizinde EPS senaryo ortalamalarının öngördüğü basınç değeri 985 milibar olarak gözüküyor. Ortalama verilerinde gördüğümüz değerler (1) bize sistemin şuanlık ülkemizin iç kesimlerinde kar yağışları yapabilecek güçte bir sinoptik desenle geleceğini öngörüyor. Sistemin ülkemizde doğu-batı merkezli olacağına Ege ve Akdeniz çanağında oluşabilecek tepki alçak basınçlarının seyri belirleyebilir. Aksi takdirde kısa süreli trof etkisinde kalarak vur kaç sistemi olabilir.
-
KursatAyaz benimde ahım şahım bir beklentim yok, kafamı yastığa rahat rahat koymam için kütlelerin akıbetini görmem gerek
-
huseinskas hocam o kütlelerin Trabzon a gelebilme yüzdesini söyle bana ona göre yatarım.
%0.99
İyi geceler
-
-
-
chronic53 dediğin gibi sistem zamanı gelince modellerde belirirse o sistemin adını kronik koyar sistemden kronik olarak bahsedip arşive öyle postalarım abi
-
What's Happening in the Forum?
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
Marmara Bölgesi Raporlar-Yorumlar 2.2k
- Narsil
-
- Replies
- 2.2k
- Views
- 152k
2.2k
-
-
-
-
İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar 3.8k
- KarTutkusu03
-
- Replies
- 3.8k
- Views
- 222k
3.8k
-
-
-
-
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar 9.3k
- Vintersaga
-
- Replies
- 9.3k
- Views
- 1M
9.3k
-
-
-
-
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar 4.9k
- Samet
-
- Replies
- 4.9k
- Views
- 259k
4.9k
-
-
-
-
27/28 Ocak Siklonlu Sistem 25
- Storm Chaser
-
- Replies
- 25
- Views
- 3.8k
25
-
-
-
-
GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Ocak 2021) 9.2k
- Samet
-
- Replies
- 9.2k
- Views
- 1.9M
9.2k
-
En Çok İfade Gönderilenler
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
27/28 Ocak Siklonlu Sistem 25
- Storm Chaser
-
- Replies
- 25
- Views
- 3.8k
25
-
-
-
-
İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar 111
- KarTutkusu03
-
- Replies
- 111
- Views
- 7.6k
111
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 9 (30.01.2021) Genel Yorumlama 13
- Samet
-
- Replies
- 13
- Views
- 517
13
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 9 (30.01.2021)
- Samet
-
- Replies
- 0
- Views
- 365
-
-
-
-
HF 2021 Kış Ligi Yarışması 8 (23.01.2021) 67
- Samet