Doğudada ilk kar yağışlarını görebilirmiyiz hocam ?
Yagis durumuna bagli.
Doğudada ilk kar yağışlarını görebilirmiyiz hocam ?
Yagis durumuna bagli.
Bir onceki konuda 15 Kasim'a kadar ciddi bir hava olayinin olmayacagini ve bu surenin 20 Kasim'a kadar uzayacagini soylemistik. Soguma anlaminda 24 Kasim'a kadar ciddi bir soguma yok. Yagislar cogunlukla mrmarani batisi ege akdeniz kiyilarinda gorulecek. 25 Kasim ile 10 Aralik arasi 2 guclu sistem beklentim var. 1. si 28-29 Kasimdan itibaren kuzeyden sarkmaya calisacak bir soguk hava olacak. Ozellikle Trakya bolgesi bu sistemde mevsimin ilk kar yagisini alabilir. Bu sistemde guclu bir yb destegi olmayabilir. Sistem sinirimizda asılıda kalabilir. Modellerden takip edicez. Bir diger sistem ise 7 8 aralik gibi gelecek olup bu sistemde Avrupa iclerine dalacak bir yb olacak ve daha soguk bir havayi ulkemize indirecek. Bu sistemde İstanbul'da kar gorebilir. Sureler uzun. Tahminin tutma ihtimali kadar tutmama ihtimalide var. Bu baslik altindan sistemler ile ilgili aciklamalarim olacak. Takipte kalin..
Yeni konuyu yarim saate acicam.haftasonu acacaktim tam giremeyebilirim.
7 8 Aralik gibi.
Ncep gibi devasa bir merkez bile daha 23 Ekim tarihinde 15 günlük faz tahminini büyük oranda bilemedi , yüzde 90-95 olasılıkla 1 kasım için 8. faz hatta azımsanmayacak kadar bazı senaryolar da 1. Faz tahmin edildi ama merkeze geçtik , dolayısıyla Mjo dan kaynaklı La Nina ve AO etkileşimli uzun vadeli ( 3 hafta ve üzeri ) yorumlar şu an revize edilecek gibi görünüyor
Mjo tahminleri neye gore guncelleniyor ?
Gfs ve Ecmwf 240. saatler itibariyle birbirine cok benzer.
Tesekkurler. @Cold.EFso
Ben 7-8 Aralik civarinda ozellikle batí bolgeleri etkileyecek soguk bir sistem bekliyorum. Hatta İstanbul'da dahi kar yapabilir. Bakalım Mjo merkezden cikip beklentime uygun bize genelde sistem indiren yöne ilerleyecek mi ? Takiplerinin sonucunu yazarsın senden ricam.
Mjo ne durumda @Cold.EFso
Bu basliktaki tahminimde buyuk oranda tutmus gozukuyor.
Pazar aksamina kadar kasim ayinin kalan gunleri ve 15 araliga kadar olan gorunumu yeni konu acarak paylasicam. iyi haberlerde var kotu haberlerde. karda var yb de:)
Eline saglik okeys13123
Semih Hocam kış ile ilgili tahminlerinizi ne zaman yayınlayacaksınız geçen sene bu kadar gecikmemişti kış tahmininiz Avrupada kış tahminleri yayınlandı ama Türkiyede daha meteoroloji mühendisleri siz dahil (Gökhan Abur,Bünyamin Sürmeli) gibi meteoroglar kış konusunda açıklama yapmadılar Prof.Dr.Orhan Şen'in sadece açıklaması var kış hakkında..
15 30 kasım arasi herhangi bir gun.
Nasıl kekledim ama sizi diyor:)
Sizce bu sistem güçlenirmi yani doğularmı
Oyle bir sistemin oldugundan bile supheliyim. Acikcasi suan icin gelecegini pek sanmiyorum.umarim yanilirim.bekleyip gorelim.