Display More
TEMENNİ
Ahaha şaka gibi İzmir körfezi ve Manisa merkezde yağış yok. Çevresi yağışlı.
Display More
TEMENNİ
Ahaha şaka gibi İzmir körfezi ve Manisa merkezde yağış yok. Çevresi yağışlı.
Merhaba herkese.
1,5 gündür giremedim. Antalya'dan Manisa'ya yolculuk yaptım ve sınava girdim. An itibariyle bitti. Manisa için son durum nedir? En son baktığımda yağış falan yoktu. Antalya civarında AB çıkmıştı.
Uzun zamandır üyeyim buraya. Önce okul nedeniyle, sonra da üniversite bitince iş hayatı ve yanına tekrardan farklı okullara devam etme isteği gelince buralara çok fazla giremez oldum. Fakat ne zaman siteye girsem baktığım ilk kategori burası olurdu. Bu site için oldukça kötü olmuş. Her iki taraf için hayırlısı olması dileği ile. Sağlıcakla kalın.
Daha fazla batılarsa batı bölgelerde yağış göremez bu kadar kararında
O kadar detayı bilmem valla. Keşke 3-4 günlük yağış mümkün olsa
AB'nin çok az daha batılaması, batı bölgelerimizde biraz daha fazla yağışa sebebiyet verebilir o zaman. Yani hala değişken ve daha iyisinin olma ihtimali mevcut diye bir anlam çıkardım şimdi ben.
Manisa için yorum yapabilir misiniz? Belli ki güzel modeller gelmiş. Verileri inceleyemedim ben.
İnceleyemiyorum modelleri ama belliki istenenler olmuş.
Manisa durumu nedir acaba?
Hatırlayan varsa cevaplarsa sevinirim, 2 şubat 2012 izmir merkez aydın merkez kar aldığında modeller ve tahminlerde aynen kar geleceği bekleniyor muydu, yoksa sadece soğuk olup hiç yağışın beklenmediği için tamamen o gün bir sürpriz mi olmuştu
Şahsen ben 2012'yi bilmem ama 2017'ye göre yorum yapabilirim. Son anda yoğun kar uyarısı verildi. Aydın, Manisa, İzmir için... Daha önce tahminlerde Manisa KKY idi yanlış hatırlamıyorsam. Ama sonuç olarak kampüste 20 cm üzeri örtü oldu. Manisa için fenaydı. Öğlen KKY oldu ama sonra tekrar kara döndü yağış hafif şiddette birkaç saat daha yağdı ve durdu. Normalde 1 gün bekliyorduk ama durduk yere 2 gün üniversite tatil oldu. Kar iyi hoştu ama 2 gün tatil sınavları da erteledi. Ceremesi kötü oldu.
2017 için uyarı haberi buldum Google'dan
1) http://www.izmir.gov.tr/sali-g…evrelerinde-kar-yagislari
2) Bu da bu siteden olsun. https://www.havaforum.com/izmir-aydin-manisa-kar/
İzmir’in sadece dağlarında değil Kordon’da bile çiçekler(☃️kardan adamlar ) açacak bu gidişle 🥶😀
Ben Manisa için diyorum ama İzmir'de olur fark etmez. Yağışın artması muhtemel mi? Girit ve batısındaki bir AB ile...
Gfsde şu haliyle bile 5 cm kar alabiliyorsak 50-100 km batılı hali 15-20 cmlere kadar gider herhalde cidden.
Bu arada ECM pazar sabahı da yağış girmeden hafif sulu kar geçişleri vermiş, olursa iyi ısınma yaptırır (hazırlık anlamında)
.
İşte bunun derdindeyiz.
Gfs kar haritası yanlış olabilir mi İstanbul bile 1.5 cm ilginç edit doğruymuş 5 cm çıktı İzmir siklon daha iyi konum alırsa 15 cm kadar yolu var hatta daha fazla
Dek hesabı yok. Ondandır.
gfs aynı ecmwf ye benzemeye başladı gibi geldi bana
Yağış daha iyi bu sefer. Tabi ara çıktı bu ama tarih yakınlaştığı için önemli baya. Her güncellemede olumlu bir etki ortaya çıkıyor. AB Girit'in batısında konumlanmış.
İzmir'in kuzey ilçeleri ECMWF'ye göre oldukça iyi gözüküyor. Çanakkale ve Balıkesir'de muazzam. Siklon biraz daha güneylerse muazzam olur. Senaryolar da bu ihtimale sıkça yer verilmiş. Hadi inşallah.
AB biraz daha güneybatıya konumlansa 😀
2012 efsanesinde ne oldu üstümüze kutup mu indi bilmiyorum sırf İzmir değil Aydın ve Nazilli'de tek kar yağışı o zaman oldu
2017'de Aydın'a kar vardı. Hatta MGM kar uyarısı vermişti Aydın, İzmir, Manisa için. İzmir'de de örtü yapmıştı. Manisa'da kampüste 20 cm rahat örtü vardı. Bu coğrafya için oldukça iyiydi.