GFS olmuş ab delisi aklına estikçe patlatıyor biryerlerde, galiba dükkanı CONTROL e devretmek için yol yapıyor:)ECMWF ye gelince soğuklar güçlü azor iyi konumda daha güzel görüntüler umuyoruz ondan
Posts by kuzeyin_oglu
-
-
Bazen burayı okuyunca acaba ben yanlış güncellemeyi mi takip ediyorum diyorum
-
Veeee GFS :)))))
-
Diğer modellere de baktığımızda da GFS şimdilik kafasina gore takılıyor gibi keskin bir dönüş yapacaktır muhtemelen çok gitmez
-
ECMWF günlerce ısrar edecek ,neredeyse efsane indirecek ama GFS sistemin s sini göstermeyecek duyda inanma.En kaliteli sistemlerimizde bile ECMWF yi takip etmek istemezdim hep cimri, davranır güncellemesi sarmazdı zar zor ikna olurdu Daha da gam yemem:)
-
ECMWF ısrar ediyor belkide bu senenin en güzel görüntüleri kaydadeğer birşeyler olacak gibi yaklaşsın bakalım
-
-
Baharı bekleyen kumrular gibi...
Sende beni bekle sakın unutmaElleri havada gözlerin yolda
Bir tanrıyı bir de beni sakın unutma...
Niye diye sormayın içimden geldi:))
-
Galiba Endeksler salınımı kuvvetlendiriyor,birazdan ECMWF ciddi bir ışık yakabilir ,olmazsa biraz daha bekleyeceğiz
ECMWF kaç gündür hem eps ile hemde diğer verileri ile birseyleri zorluyordu zaten Tahmin ettiğimiz gibi salınımı hem kuvvetlendirdi hemde baya indirdi sayılır.Şimdi aynı sinoptikte ısrar etmesini bekleyeceğiz koridor en sevdiğimiz koridor tek riskimiz kafkaslar ama insallah 3.sekmeyecek, takibe devam ümitle bekleyeceğiz...
-
Yine avrupada yüksek hakim ancak şekil şemali fazla sokuluyor bize normalde iskandinav ve doğusuna doğru uzaması gerek altına sağlam soğuk alıp bize göndermesi için, o hamle henüz gelmedi ama avrupada çakılı kalması yine iyi bir şans
Galiba Endeksler salınımı kuvvetlendiriyor,birazdan ECMWF ciddi bir ışık yakabilir ,olmazsa biraz daha bekleyeceğiz
-
Yine başladııık. Tamam, anladım güzel kardeşim, çıkmaz, olmaz, gelmez.
Heyecan yoksa, ümit yoksa, niye buradayız. Ya da daha özel sorayım, niye burdasın.
Ben Mart sonu da sistem kovalıyorum, Nisan sonunda da, Mayıs sonundada.
Katılmayabilirsin, ama neden alıntı yapıp olumsuz konuşmak zorundasın. Benim sistem ölçütüm sahile kar yağması değil ki. Benim için temmuz ayında 3000 rakıma atan 1 cm lik kar da sistem.
Benim anlayışım böyle. Bana katılan her kardeşimle ben yaz kış bu sevdanın peşindeyim. Rica ediyorum, böyle bir anlayışınız yoksa, alıntılayıp yorum yapmayın.
Ya da beni anlayın.
Ben kar yağdığı her yere giderim gerekirse konaklarım ve büyük zevkle sistemi her anı ile yaşarım ve tüm samimiyetimle söylüyorum 3000 rakımda dahi tatmin edici bir kar göremiyorum ne zamandır özellikle bu sene, sanki zorundan yağıyor gibi tutan kar da havanın soğukluğundan tutuyor gibiydi.
Eskiden yağışın her türlüsünü görürdük tipisi lapa lapası, grupel i ayri ayri zevk verirdi kara gömülürdük o rakımlarda şimdi o yağışları izlemek görmek ne mümkün.. Kesinlikle katılıyorum her sistemi ayri ayri beklerim, takip ederim tabiki kıyılarda da bir başka ama asla sadece kıyılar için değil...
-
Şu görüntüleri kışın göremedik.Varsa yoksa avrupa ordan seken balkan ordan seken italyaya kadar uzadı gitti sistemler şimdi bütün koridorlar kapatılıyor en sevdiğimiz kırım kafkas koridoru açık tek riskimiz kafkaslar 2 kere oraya sekiyor ama 3. İçin veriler simdilik farklı gibi.Allah kerim bakalım ne olur
-
Paraleli pistten alalım şimdilik
-
Bir sorun var foto yükleyemiyorum diğer konularda yükleyip kopyala yapıştır yapiyorum ama demek görüntülenemiyor...Ecmwf nin 168.saat ve 240.saat sinoptiklerini paylaştım
-
forum.havaforum.com/wcf/attachment/134477/
forum.havaforum.com/wcf/attachment/134478/
Aralık ocak şubat aylarında dahi göremediğimiz görüntüler bunlar ,merak ediyorum neler olacak bakalım, ya biz ya kafkaslar...
What's Happening in the Forum?
-
- Topic
- Replies
- Last Reply
-
-
-
İç Ege, Batı Akdeniz ve Eskişehir Raporlar-Yorumlar 3.3k
- KarTutkusu03
-
- Replies