mart ortasına kadar 1 ay daha vakit var iyisi gelebilir bence
Hocam bu sene o sene değil gibi ben kendimi ona şartladim
mart ortasına kadar 1 ay daha vakit var iyisi gelebilir bence
Karadeniz cok güçsüz kalmadı mı bu sistemde daha uzun dekler bekliyordum
ecm çok kötü...
Şu Fatih kadar şanssız konum yok arkadaş kütle dolu gelirken makas açılıyor fatihi es geçiyor şaka gibi 😂
hocam en azından gecen ay gibi değil tepemiz dolu aslında
Gökyüzü rengi tam kar yağmalık gündüz gibi oldu. Yağış devam ediyor.❄️🤲
Şu kütle dediğim gibi 20 dakika kadar çok sağlam kar bıraktı, Yakuplu’da bile örtü yaptı
Çocuklarla kardan adam yapmaya bile başladık, çok baba kütleydi böylesi bu gece bir daha zor gelir.
Bostancı Club Sporium'dayım. Yaklaşık 15 dakikadır aralıksız yağıyor. Yerler tutmayacak gibi ama arabalar ve ağaçlar beyazladı bile. Bugün ilk kez bu kadar uzun süre yağdı bu civarlarda. Hala da yoğun yağış devam ediyor.
Durdu şimdi yakınız 🥲
İki gündür yaşanan sistemdeki yağışların çoğunun kar yerine graupel olarak gerçekleşmesini açıklayabilecek birisi var mı?
Nemin az olması en büyük sebeplerden biri. Nem yeterli olsaydı ciddi kar yağışı alırdık. Yağışı yatay bulutlardan değil konveksiyonel olarak alıyoruz. Sistemin neredeyse tamamını DEK olarak aldık. Deniz sıcaklığı gökyüzünden çok daha yüksek. Donma seviyesi 850 hPa seviyesinden yukarıda değil. Yukarıda gezinen su damlacıkları kar tanelerinin üzerine değdiği an etrafında donarak buz haline geliyor ve graupel olarak düşüyor. Çok bilimsel kısma girmeden en basit tabiriyle anlatmaya çalıştım. Umarım anlaşılabilir olmuştur.
ECMWF AKŞAM;
bizim sokak kar tuttu. bayram yeri gibi herkes sokağa döküldü çakmak/ümraniye
Şu anın tadını çıkarıyorum valla, bir güncellemeyle karaları bağlamanın hiçbir anlamı yok
şuna bak resmen şubatın kalanını kapamış.
ecm çok kötü...
İşin kötüsü başta efsane gösterip sonra adım adım yavaş yavaş bozup bizi süründürmesi, umutlandırıp utandırması. Ben ümidi kesmeye başladım belli oldu artık ay ortası yalan oldu ay sonuna Allah kerim. He bazı arkadaşlar kızabilir daha vade uzun değişir falan diye de, arkadaş olumsuza dönünce değişmiyor işte kaç kere yaşadık. Şanssızız yapacak bir şey yok vermeyince mabud neylesin Sultan Mahmud.
İşin kötüsü başta efsane gösterip sonra adım adım yavaş yavaş bozup bizi süründürmesi, umutlandırıp utandırması. Ben ümidi kesmeye başladım belli oldu artık ay ortası yalan oldu ay sonuna Allah kerim. He bazı arkadaşlar kızabilir daha vade uzun değişir falan diye de, arkadaş olumsuza dönünce değişmiyor işte kaç kere yaşadık. Şanssızız yapacak bir şey yok vermeyince mabud neylesin Sultan Mahmud.
yine de ümidi kesmeye gerek yok bence beklentiyi düşük tutup takip etmeye devam etmeliyiz yapacak bir şey yok..
arkadaş sadece 5 dakika yağdı millet hazırda mı beklemis anlamadım tuttuğu gibi atkı berelerle sokağa döküldü herkes konum çatalca bu arada
Ama sanki ECMWF ve GFS nin çıktıları AOendekslerine ters.Yani o tarihlerde AO endeksi -2 -3 bandında bana pekde uyumlu gelmediler.Son çıktılar balon olabilir diyorum.
Umut veren ecm ve gfs ile şöyle vedalaştık bugün
Anlık kartal köprüsü muazzam yağıyor çimenler bembeyaz.rakim 30 civari.