Değerli tahminciler önümüzde hiç yağmur damı yok. Anlatılanlardan ocakta hiç verimli yağmur olmayacak mi anlayalım

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Cevap bekliyorum
-
Değerli tahminciler önümüzde hiç yağmur damı yok. Anlatılanlardan ocakta hiç verimli yağmur olmayacak mi anlayalım
En erken yeni hafta başına kadar yok gibi görünüyor. YB altndayız 1 / 1.5 hafta arası.
-
Bu gudubet model bari şöyle bir şey gösterse de heyecan yapsak biraz🙈
-
-
Ortalama düşmüş ama -10 altında senaryo yok denecek kadar az
-
Amirim köklü bir değişim bekliyormusun güncellemelerde ilerisi için
-
Amirim köklü bir değişim bekliyormusun güncellemelerde ilerisi için
Köklü değil, ufak ufak düzeltmelerle bekliyorum. Nereye kadar düzelir dersek, işte o muamma
-
Forumda analizci kalmadı yalnız, herkes modellere bakarak herkesin yapabileceği yorumlar yapıyor. Model kötü giderse kötü, iyi giderse işte şu tarihler arasi bir sistem bekliyorum yorumları. Keza twitter sayfası da öyle. Umarım deneyimli bir yorumcu katılır da forumdaki kalite eski haline gelir.
-
Forumda analizci kalmadı yalnız, herkes modellere bakarak herkesin yapabileceği yorumlar yapıyor. Model kötü giderse kötü, iyi giderse işte şu tarihler arasi bir sistem bekliyorum yorumları. Keza twitter sayfası da öyle. Umarım deneyimli bir yorumcu katılır da forumdaki kalite eski haline gelir.
Hocam veriler çok oynak örneğin Ecmwf aylık tahmininde ocak ayında Marmara bölgesini normallerden çok soğuk ve yağışlı gösteriyordu. Geçen hafta bir anda normalin üzerinde sıcak ve kurak göstermeye başladı. Bu şartlar altında nasıl tahmin yapılabilir kabul edelim küresel ısınma son yıllarda etkisini çok ciddi bir şekilde göstermeye başladı. Bu durum 15 gün sonrasını bile belirsiz yapıyor.
-
Çok deneyimli tahminciler var fakat hava 2-3 yıldır başka bir boyuta geçti veriler parametreler uygun olsa bile sistem gelmiyor yada gelemiyor bu ortamda tahmin yapmak çok zor.şuan Ocak 20-30 arası herkes biliyor bi soğuk atak olacağını ama kimse dillendiremiyor çünkü çok kazık yedik
-
Kartepeye gittikten sonra bir zahmet kar görelim. Bizim davamız kapının önüne çıktıktan sonra 30 40 50 santim kar görmek için. Kartepeye gitsem ne anlamı kalır ki o sistemi takip etmeden yağan karın.
Kartepe'de bile garanti yok zaten. Yılda belki 20-25 gün adam akıllı kar oluyor son zamanlarda. Ben sadece kendi adıma konuştum yoksa tabi ki siz 50 cm kar beklemeye devam edin. Umarım davayı kazanırsınız.
-
Muhtemelen bu sistem gelirse -7 -8 gibi gelir havada kar tarzı
Büyük sistemlerden önce muhakkak 3-5 çılgın senaryo olurdu -14 -15 Li
-
Muhtemelen bu sistem gelirse -7 -8 gibi gelir havada kar tarzı
Büyük sistemlerden önce muhakkak 3-5 çılgın senaryo olurdu -14 -15 Li
Katılıyorum hocam
-
Ocak ayı nín laninanaetkisi ile soğuk ve kar yağışlı geçeceği ecmfs de ilk 2 gûn soğuk tarafta olacağímiz tahmin ediliyor ve Şubat aylarında lanina etkisinin kalkacağını ve Şubat ayı sıcak geçeceği tahmin ediliyor du meteoroloji uzmanları tarafından maalesef hepsi bir anda çöp oldu
-
Elde Bi şubat kalcak gibi
-
Yeni hafta yeni umutlar diyip önümüze bakalım hersey olacağına varıyor.
-
Gerçeklikten uzak bir tahmin olmuş .Diyagrama bakın yeter
-
Efsane Semih ve ariftarif ne tahminler yapardı onlarda son zamanlarda yanildilar ama olsun
-
19 Ocak civarı Zonal Rüzgarları 15-20 metreye kadar düşmüş olarak görürsek allahın izni ile sistem takibine başlarız.
-