İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Sıcak paterne girdik ilk sıcak atak 6 Şubatta. 15-16 dereceler görülebilir.
Bu yoruma o gün gülen olmuş Salı 15 derece Çarşamba 16 derece bekliyor MGM.
-
- Official Post
-
usta kış boyu bunları attın .çeyreği bile gelmedi 😂😂😂
-
Valla biz dua ediyoruz,modeller uzun vadede gösteriyor ama Rabbim dilerse olur inşallah beklediğimize değecek ve Allah'ın izni ile Ramazan ayını da serin geçireceğiz 🙏
-
Şu anda müsait olmadığımdan veri paylaşamıyorum ancak veriler özellikle de GFS öngörülen MJO fazına ve OLR genliklerine (7-8) uygun çıktı sunuyor.
Önümüzdeki 2 hafta içerisinde minör bir SSW daha bekleniyor yukarıda yazdığım durum SSW sonucu aşağı inen soğukların bölünmesine sebep olacaktır. (Kesinliği yok)
Şubat 3. hafta için Batı ve Orta Avrupa merkezli bir soğuma daha mümkün görünen bir olasılık. Fakat bu bizim de bu soğumadan etkilenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.
Takip edeceğiz başka çare yok.
-
Çeyreği bile gelmediği doğru... Ama gelmeme oranı ile gelme oranıı yarı yarıya bu sene Geçen sene bu yoru yapmış olsanız %70 katılırdım ama bu sene %10 katılıyorum. Yağış potansiyeli yüksek olan seneler matematiksel olarak 1 adet beklentileri karşılayacak sistem çıkarması hayal değildir. Şubat biterken ve Mart ayı başı tekrar bu yorumumu değerlendiririz.
-
Çeyreği bile gelmediği doğru... Ama gelmeme oranı ile gelme oranıı yarı yarıya bu sene Geçen sene bu yoru yapmış olsanız %70 katılırdım ama bu sene %10 katılıyorum. Yağış potansiyeli yüksek olan seneler matematiksel olarak 1 adet beklentileri karşılayacak sistem çıkarması hayal değildir. Şubat biterken ve Mart ayı başı tekrar bu yorumumu değerlendiririz.
ben şu anki kış için dedim zaten bana göre de kışın bitmesine en az 1 ay var. bu senaryolar zaten ihtimaller üzerine kurulu ve o ihtimal kış bitene kadar her zaman var düşükte olsa..
-
- Official Post
-
-
Efsaneyi hatırlayalım: D
-
Gfsden gece uyumayanlara iyi geceler öpücüğü . En son umutlar ölür diyip takibe devam . Perşembeden sonra baya eğlenceli olacak takipler .
-
GFS geceyi beğendim verdiği ilk sistemden sonra hemen yeni bir daha sağlam atak hazırlığı var. Gösterdiği gibi bir orta üzeri bir de sağlam sistem gelse beni bu yıl keser 😎 birkaç kez bu senaryoyu ve benzerlerini modelledi demek ki ihtimal var ki GFS uzun vade görüşü iyidir bu sene de başarılı. Kışı kapatanlara bakacaaaaz demiş diyagramda da iyileşme bariz. Dur bakalım bir şeyler olacak o belli de gücünü göreceğiz hep birlikte
-
Genel olarak o tarihler de hep bir salınım denemesi var . Ama bu sistem de rakip Avrupa değil de Türkiye soğuk hava savunma sistemleri olacak gibi
-
Bu geceki GFS güncellemesinden sonra buralar hareketlenmeye başlamış. Diyagram için GFS güncellememiz de başlamış. Gece 3.30'da burada paylaşırım.
-
Bu geceki GFS güncellemesinden sonra buralar hareketlenmeye başlamış. Diyagram için GFS güncellememiz de başlamış. Gece 3.30'da burada paylaşırım.
Hocam sen hep aktifsin maşallahın var her sayfada varsın helal olsun
-
Hocam sen hep aktifsin maşallahın var her sayfada varsın helal olsun
Eskisi gibi meteorolojik olaylara yorum yapmasam da buralarda olmaya çalışıyorum, sağ olun.
-
Şimdilik Şubat'ın 3. haftasına doğru bir şeyler olabileceğine dair emareler var. Vademiz nasıl olsa uzun olduğundan bekleyip göreceğiz...
-
Ayın 20'si gibi balkan sistemi almamız yok mu
-
-
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!