kar mar yok size,tıpış tıpış okula gideceksiniz

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bunu söyleyen meteoroloji mühendisi bir de. Sonra kalkıp bu işi hobi olarak yapan amatörlere etmedikleri hakareti bırakmazlar. Ama kendileri meteoroloji biliminde olmayan bir açıklama yaparlar.
Ters indikatör çalışır mı acaba ?
-
Ters indikatör çalışır mı acaba ?
-
Yağmayacak diye kesin hüküm veren kişiye sadece gülüyorum. Ben cahil aklımla atmosfer karışık bir yapıya sahip olduğunu bildiğim halde, hava olayları sadece tahmin edilebilir diye bilirim. Keşke şu memlekette ağız mühürleme cazası verilse. En azında boş muhabbetin sayısı azalır.
-
19-20 şubatta ilk cemre havaya düşüyor. Cemre sonrası kar yağsa bile yerde çok durmasını beklememek lazım. Şanslıysak 2 gün keyfini süreriz.
-
Tam olarak böyleyiz
-
Orhan Şen’in açıklamalarını çok talihsiz buldum. Tamam yağmıyor dersin sitemini edersin ama modeller bu kadar fırıldakken yağmayacak gibi kesin bir terim kullanmak… Halkın takdirine kalmış.
-
Bir model var modelden içerü herşey modelden ibaret değil.
-
Öğleden sonraki güncellememiz devam ediyor. Şu an için bu güncellemede de henüz kayda değer yağış emaresi göremiyoruz. Barajlara su lazım.. Modeller kötüyken bu olsun.
-
Ne yapalım güneş gözlükleri çıksın meydana 🤷♀️😁
-
ah şöyle 2021 tulpar sistemi gelse keşke tekrardan 14 15 16 17 şubatta her sabah bembeyaz uyanıyordum öğlen eriyordu akşama gece tekrar bembeyaz dekler çok süperdi hele 17 şubat çarşamba sabahı anadolu yakasını vuran dekler efsaneydi
-
-
barajlar dolu gelsin güneşimiz
birazcık ısınmanın zararı olmaz herhalde
-
15 inden sonra hiç bir şey olmayacaksa da bir şeyler olacak gibi
-
- Official Post
-
Diyagramda kıpırdamalar var 15 şubat ve sonrasını kovalıycaz artık
-
Yine ama yine çok fazla AB'lerin gündemde olacağı bir dönem bizi bekliyor. Bu AB'lerin konumu ve gücü her güncellemede değişkenlik göstereceğinden yine modellerin fırıldak gibi döndüğüne şahit olabiliriz.
Bu mesajımda belirttiğim gibi AB'lerin oluşumu hakkında herhangi bir geri adım olmadı GFS'den ancak AB'lerin konumları ve güçleri minimal olarak değişti (hala da değişecektir).
Yine İngiltere'ye konumlanan AB ve devamında İtalya üzerinden ilerleyen 2. AB. Bu sırada Atlantikten ilerleyen 3. bir AB ve yükselen Azor ile model sonunda olmayan soğuklar ile blokaj denemesi.
İşin içine AB'ler girince görüyoruz ki diyagram da çorba olmaya başladı yine
Bu dönemi 15'inden sonra birşeyler olacak gibi veya üst kademe meteorologlar gibi kar yağmayACAK gibi kesin ifadeler kullanmaktansa sakin kalıp takip etmekte büyük fayda var.
-
-
-
Gri puslu bir hava mevcut soğuk yok.
-