Bu bence her halükarda iyiye işaret. Henüz taşların yerine oturmadığını ve bizim işimize yarayacak şekilde evrilebileceğini gösteriyor
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bir şeylerden feragat edeceğiz yapacak bir şey yok. Hem soğuğun hem yağışın güçlü olma durumu çok zor bence imkansız olmasa da. Bu nedenle ben yağıştan yanayım en azından il içindeki uygun yerler iyi yağış alsın her yer uyuz bir kar yağışı alıp soğuk yiyeceğine.
Katılıyorum. Umarım olumlu değişimlerle il genelini memnun edecek bir sistem olur
-
Bilen de Bilmeyen de yorum yapınca çorba oluyor yorumlar
Kısa özetlemek gerekirse Akşama göre Güzel ama halen eksik parçalar var Sabaha onların da yerine oturması dileğiyle İyi geceler cümleten
-
Bir şeylerden feragat edeceğiz yapacak bir şey yok. Hem soğuğun hem yağışın güçlü olma durumu çok zor bence imkansız olmasa da. Bu nedenle ben yağıştan yanayım en azından il içindeki uygun yerler iyi yağış alsın her yer uyuz bir kar yağışı alıp soğuk yiyeceğine.
Barajlar hala %50'lerde yağış lazım
-
berkeeldek Berkay34 Chronic53 sizden yorum rica etsek 🙃 yoruma açık ve Farklı bakış açıları önemli duruyor
-
Batılama var eyvallah ama batılatınca soğuklar kırıldı ve sistem hızlıca doğuya gidiyor umarım dahada güzelleşir.
-
Batılamadan ziyade Azor’un daha derli toplu olması ve elini kolunu toplaması önemli bence (abartmadan), çünkü doğu-batı konumu bu şekilde iyi ama biraz daha inişi kuvvetlendirmeli Azor kuzeyden destek olmadığı için diye düşünüyorum
-
berkeeldek Berkay34 Chronic53 sizden yorum rica etsek 🙃 yoruma açık ve Farklı bakış açıları önemli duruyor
Gfs hızlı dönmez, yavaş yavaş.
AB varsa soğuk törpülenir. Bu doğal, Daha derinleşirse soğuk namına bişey kalmaz. Çünkü Ghp merkez çok uzak. Gelişme olumlu, sabahta şöyle 2-3 derecelik gelişme olursa gayet memnun edici olur.
-
Soğukların diğer çıktılara göre aşırı kırpılması AB sebebiyle olmadı. GFS'nin denediği senaryo bu sistem için ilk kez gördüğümüz bir deneme oldu. Iskandinavyaya sarkan parazit AB, azorun dönme hareketiyle doğrudan balkanlara sarktı. Diğer çalıştırmalarda -20'lik çekirdekten Ege'deki AB'ye doğru kopan soğuklar görüyorken, bu çalıştırmada dogrudan atlantik kökenli bir soğuğun, -20'lik çekirdekten azıcık destek alarak bize sarktığını görüyoruz. Bu sebeple soğuk 850hpa seviyesinde çok zayıf kaldı.
Bu ihtimali de masaya almamız gerekebilir. Yarin akşam çıktılarını beklemeye devam
-
-
- Official Post
-
Gfs ana senaryo sıcak senaryo çıkmış Gfs diyagrama göre
-
Abi her şey bu kadar oynak ve değişken mi ya bu nasıl iş? Yok AB derinleşmesi, yok azorun hareketi, yok 850 hpa sıcaklık daha sayamadığım bir sürü şey. Bu kadar olasılık bir araya gelip sistemi getirmeye çalışacaksa hiç gelmesin daha iyi.
Olasılıkla ilgili komik bir karikatür var buraya atamıyorum bilen varsa anlamıştır, o hesaba döndü iş.
-
-
0.9 Dereceyiz
-
Beylikdüzü Araba 2 derece gösteriyor
-
Gfs sabah guncellemesi
-
Şuan resmen kar havası var kuvvetli poyraz uçuruyor dışarıyı.
-
Kar yağacağını zannetmiyorum en azından benim gibi kasımpaşa haliç gibi yerlere sahil kesimlerine bu çok zor ama yüksek kesimlerde örtü oluşturmasa bile havada görülür diye düşünüyorum.
-
Gfs sabah çıktısı nasıl ? Bakabilen var mı ?
-