210 saatte kadar toplam yağış ve kar 451a22dbc7a2ab5.png
GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Ocak 2024)
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Berkay34 Hocam temelini kaçta atıyor sistem.
96/120h'e kadar beklemedeyiz. Sistemin alt yapısını incelediğimizde Atlantik üzerinde 960mb'a varan bir AB'nin basınç dizilimi sayesinde Azor kendine yol buluyor. Kutuptan İzlanda'nın da baskılaması ile sistem Doğu Avrupa'dan Balkanlar üzerinden Ülkemize giriş yapıyor. Esasında birde Batı Anadolu'yu kapsayan AB'miz var. ULL'ye dönüp üstümüzde sürekli olarak dönebilme potansiyeli de var. Yani bir çok senaryo mevcut. 850hPa'da -15'lik çekirdeğin Bulgaristan üzerine kadar gelmesi -12'lerinde İstanbul üzerinde olup AB'nin konumuna bağlı olarak güzel bir sistem yaşayabilme ihtimalimizi düşünüyorum. Takibe devam edelim:)
-
Demedi deme İbrahim , kuzeydoğu kökenli Ull gönderme altyapısı var 216 şu görüntüde
-
240 saat 500hp a6efa72.png
850hp f594d104ccb637e1e2.png
-
Tamam tartışmayalım arkadaşlar hiç gerek yok gerçekten.
-
Bu 850 sıcaklıklarıyla pek heyecanlanamıyorum maalesef.
-
Bölgesel tartışmalara girmeden sistemi genel olarak yorumlamaya özen gösterelim. Bölgeler özelinde olan yorumlarınızı o bölgenin kendi konusundan yapalım. Sonra kırgınlıklar oluşabiliyor. Bu konuya dikkat edelim.
-
Son saatte Cebelitarık boğazından ülkemize kadar büyük bir alanda 850hpa 0-1 değerinde.
-
Demedi deme İbrahim , kuzeydoğu kökenli Ull gönderme altyapısı var 216 şu görüntüde
Jma’nın 264’te Batı Rusya’da gördüğü şu oluşumu ECM 288/320 saatlerde Samara Başkurdistan Ufa bölgesinden bize doğrı gelebilecek güçlü bir ULL olarak umuyor bekliyor ve diliyorum, hem faz gidişatı hem sinoptik şartları bana göre bunu gerektiriyor , bu sistem sonrası ay sonunu boş geçmeyi ise aklımın ucundan dahi geçirmiyorum ( yani inşaallah)
-
Bu 850 sıcaklıklarıyla pek heyecanlanamıyorum maalesef.
Dogrusunu yapiyorsun.kar haritari hep hikaye maalesef.o sicakliga,o o Rüzgar yönüne o kar haritası olmaz
-
Ecmwf toplam yağış ve kar 348a708785c4ec1.png
-
- Official Post
-
Dogrusunu yapiyorsun.kar haritari hep hikaye maalesef.o sicakliga,o o Rüzgar yönüne o kar haritası olmaz
Kar haritasinda gozuken yagis sulu kar da eklenmis hali normalde ben de sizin gibi dusunurdum ama biriken kar derinligi haritasinda 40 santimler var. Cok fazla parametre var etkileyen.
-
Tulpar sistemini anımsattı bana konumumun şakır şakır yağmur aldığı 170-200 mt+ 30-40 cm kar aldığı gibi İnşallah sıcaklık değerleri vade yaklaşana kadar istediğimiz şekilde törpülenir
-
GFS Kontrol Senaryosuda ULL vermiş
-
Samet hocam Gfs nin 30 adet kar senaryolarını atabilirmisiniz.
-
Ecmwf güncellemesi sona erdi takip eden değerli arkadaşlarım.
Aydınlatıcı ve bilgilendirici yorumları ile katkıda bulunan değerli yorumculara teşekkür ederim. İyi geceler.
-
- Official Post
Model arasına girmemek için yazmadım. Kimine göre iyi kimine göre kötü. Ama bu tarz yazıları defalarca bölge konusuna yazalım diye uyarıyoruz. Her bölgenin kendine göre konusu var. Lütfen bu konuya dikkat edelim. Ayrıca model paylaşımı sırasında lütfen video gıf vb içeriklerle model paylaşımını bölmeyelim arkadaşlar. İyi forumlar herkese.
-
Gfs gece güncellemesini paylaşacağım eğer paylaşan yoksa.
-
- Official Post
Ens
-