Buyrun gercek efsane

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
April 11, 2023 at 12:31 AM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gece yarısı güncellememiz başladı. Umutsuzlukları rafa kaldırıp olumlu gelişmelere odaklanabiliriz. Güzel gidiyor
-
Aralık 20 sinden beri 9 Ocak kadar Afrika atağı lodos alıyoruz bunun bir ay ortalama sını sağlayacak soğuk hava dalgası almamız lazım
Ben Ocak ayında modelleri bakarak 3 atak bekliyorum hemde çok etkili
-
Güncellememiz hala devam ediyor. Ben ECMWF'nin son 2 güncellemesini çok beğensem de GFS temkinli yaklaşıyor kötü değil.
-
Sınırlarda bir sistem. Yaşa göre doğru evriliyor günden güne.
-
Sınırlarda bir sistem. Yaşa göre doğru evriliyor günden güne.
Böyle devam ederse buralar karışacak gibi görünüyor. ECMWF ve GFS sistem verse de apayrı durumda
-
bakalım böyle gelcek mi
-
-
2. Salınım diyagramlarda belli olmaya başlamış
-
Salı ve Çarşamba günleri az biraz kar yağışımız var en azından siftahı yapmak adına olumlu. Ferhatpaşa'da ince bir örtüyü kaparız muhtemelen.
-
12 Ocak sonrası çok heyecanlı. Şayet Karadenize - 16 lar girerse çarşı pazar karışabilir buralarda. 1 gün bile olsa İstanbul un Kuzey ilçeleri sağlam örtü alır. Soğuk havanın haraket yönü Dek şölenine çok açık. 8 Ocak sisteminde tüm parametreler zayıf görünüyor kar için ama bu sistem sayesinde 13 ü sistemini alabiliriz. Sistem takipederken baboş sistemin şekli belli olur anca.
-
19 Kasımda kar gördük o günden sonra atmosfer sanırsın yemin etmiş.
-
Ne var gercek olsan ...
-
-
İlk sistemde bir çok yer havada kar görme ihtimali epey arttı. (10 Ocak)
Zaten bu sistemin oluru 850hPa'da -8/-9 civarı. Potansiyeli en fazla bu. Sahil kesimlere havada kky/kar yükseklere de ince bir örtü olması muhtemel.
İkinci sistem içinde SSW'nin etkilerini tam anlamıyla karşılayabilecek güçlü bir salınım olabilir güney enlemlere. Modeller de artık daha net gözükmeye başladı. (12'sinden sonra)
-
Berkay34 ilk sistem kar yağma ihtimali için çok sınırda değil mi sizce? Soğuk ve yağışın karşılaşması da bir parça riskli. Yağış İstanbul'u hızlı terk edebilir. Geçen seneler olsa hatta çok zor derdim. Şükür Balkanlar ve Karadeniz'e komşular oldukça soğuk. Hayırlara vesile olsun diyelim ilk sistem için.
-
12-13 Ocak için İstanbul’da DEY-DEK tarzı yağış uygun görünüyor bu da değişme ihtimali yüksek bir sistem 8 gün var.
-
-
- Official Post
-
49 yıllık ECMWF tarihinin en kritik güncellemesi 8 Ocak Pazartesi günü sabah 9.00’da başlayacaktır
-
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!