İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
April 11, 2023 at 12:31 AM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kış mevsiminin yok olduğu falan yok 2 aydır yağışlı periyotdayız bırakında 10-15 gün yüksek basınç olsun kış gayet normal ilerliyor yaşım 41 Aralık ayında kar kış boran hiç hatırlamıyorum belki bir kaç aralık karlı geçmiştir bulunduğumuz enlemi unutmayın kuzey kutup dairesinde değiliz çölün hemen kuzeyindeyiz ara ara yüksek basınç olur ara ara sert soğuk olur 1992 haricinde ve 2012 haricinde uzun soluklu kış zaten hiç bir zaman olmadı o yüzden sabredip bekleyeceğiz istatistik olarak en çok kar aldığımız periyot 15-30 Ocak unutmayalım.Ateş edeceğimiz günler yakın hocalarımızın açıklamalarını takibe devam 👍👍
Doğrudur elbette hocam ancak ben de, son iki sene dışında Aralık ayında, gündüzleri klima açtığımı hiç hatırlamıyorum. Yaklaşık 10 gündür, iş yeri ve araçlarda, öğlen saatlerinde terlememek için klima açıyoruz. Aralık çok sert olmazdı tamam ama klimalık da olmamıştık hiç
-
Çocukken genelde 1/15 Ocak arası İstanbul da kar yağışları görülürdü. Bu şimdi kayboldu gitti.
Abi, şu yüzümüz kışın gülsün ya. Param yokki 4/5 Bin rakımlı tepelere taşınayım yaa
-
Son güncellemelerde hep en uzun vadeye atma olayı oluyordu. Bu akşam güncellemesinde 12-15 Ocak değil de 7-9 Ocak olarak öne çekilmiş. Ben iyiye işaret olarak görüyorum. Tabi birazdan başlayacak gece yarısı ve sabah güncellemelerine de bakmak lazım...
-
ilimiz adina en güzel senaryolardan biri inşallah gerçekleşir, hayırlı cumalar🙏
-
GFS 00z 16. senaryo
3. dalganın devamını göstermeye modelin süresi yetmemiş. -
- Official Post
-
Diyagram gayet güzel dönem yaklaştıkça 8-14+ için iki sistem arka arkaya kendini belli etmeye başlayacak. İlkinin kısa süreli bir vurkaç sistemi olacağını ikincisinin ise gündüz dahi sıcaklıkları 0-1 C lerde tutacak şekilde daha uzun soluklu olmasını ve Ukrayna Saint Petersburg üzerinden inmesini bekliyorum.
-
Az kaldı Thomas55 haftaya 10 nun üzerinde senaryolar atmaya başlarsın
-
- Official Post
-
-
İstanbula-18 sokan senaryo senin gelme ihtimalini yiyeyim ben emi 😎❄️☃️
-
Bu sezonun en iyi diyagrami diyebiliriz
20 senaryonun 12 si -10 altina iniyor
-
-
- Official Post
-
-
Bu gelsin gerekirse 😁😁. Neyse böyle diyince oluverir aman diyelim.
-
Bu gelsin gerekirse 😁😁. Neyse böyle diyince oluverir aman diyelim.
hocam bir efsane için kendinizi feda etmeye değer gibi geldi bana, siz etmezseniz ben kendimi feda ederim
-
4-5 Ocakta yağmur yağabilir gibi görünüyor. O yağmuru almadan bize karlı sistemleri görebilmek için rahat yok gibi
-
- Official Post
-