dün gerçekleşen en düşük sıcaklıklar. Ne çatalca radar -1 olmuş ne aydos dağı 1 olmuş ne de ümraniye arnavutköy 2-3 derece olmuş ...

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
April 11, 2023 at 12:31 AM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
forum.havaforum.com/attachment/208571/
Kütlelerden harita çizimi olmuş
-
İlimizde gerçekleşen toplam yağış miktarları.
İstanbul, Arnavutköy, ARNAVUTKÖY 35,7 İstanbul, Beykoz, BEYKOZ 35,4 İstanbul, Arnavutköy, İSTANBUL HAVALİMANI 27,6 İstanbul, Çatalca, ÇATALCA RADAR SAHASI 25,0 İstanbul, Sarıyer, SARIYER/İTÜ MASLAK YERLEŞKESİ 22,6 İstanbul, Çekmeköy, ÇEKMEKÖY/ÖMERLİ 22,4 İstanbul, Eyüp, EYÜPSULTAN 21,5 İstanbul, Sarıyer, SARIYER/YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 20,4 İstanbul, Şişli, ŞİŞLİ 19,9 İstanbul, Sarıyer, SARIYER 19,2 İstanbul, Çatalca, ÇATALCA 19,2 İstanbul, Şile, ŞİLE/İSAKÖY 19,0 İstanbul, Büyükçekmece, BÜYÜKÇEKMECE 17,4 İstanbul, Arnavutköy, ARNAVUTKÖY/TERKOS BARAJI 17,2 İstanbul, Sancaktepe, SANCAKTEPE 16,3 İstanbul, Pendik, PENDİK/ÖMERLİ BARAJI 15,8 İstanbul, Güngören, GÜNGÖREN/DAVUTPAŞA MARMARA 15,6 İstanbul, Şile, ŞİLE/DARLIK KÖYÜ 14,4 İstanbul, Fatih, FATİH/İST.DEN.BİL.ENS. 14,4 İstanbul, Bakırköy, FLORYA 14,2 İstanbul, Silivri, SİLİVRİ ORMAN SAHASI 13,7 İstanbul, Ümraniye, ÜMRANİYE 13,5 İstanbul, Pendik, İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI 13,2 İstanbul, Üsküdar, ÜSKÜDAR 13,0 İstanbul, Şile, ŞİLE 12,7 İstanbul, Bakırköy, İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI 11,2 İstanbul, Kadıköy, KADIKÖY GÖZTEPE RIHTIM 10,2 -
15 gün boşa geçmemeli, hiç beğenmedim diyagramı
-
15 gün boşa geçmemeli, hiç beğenmedim diyagramı
Evet hocam maalesef kötü bir diyagram güncellemesi düzelecektir inşallah
-
biraz dinlenmek iyi gelir hocam bence.barajlarda yeterli doluluğa şu an için ulaştık. yağışlar gündelik hayatı felç edebiliyor. daha 3 ayımız var onlarda 1 2 kar görsek zaten kar suyu daha faydalı olur.
-
Diyagramlar yine hafta sonu gfs sendromları çıraklar iş başında
-
- Official Post
-
Ümraniye'de şuan kky yağışı var. Nemlilik düşük dikey hız kuvvetli olduğundan dolayı yağmur arasından sulu kar yağıyor şuanda. ❄️ Ufak bir dey/dek karşımı kütle vurdu.
-
Ümraniye'de şuan kky yağışı var. Nemlilik düşük dikey hız kuvvetli olduğundan dolayı yağmur arasından sulu kar yağıyor şuanda. ❄️ Ufak bir dey/dek karşımı kütle vurdu.
Maşaallah, hayırlı olsun, al sana kar imkansız diyen bilim hahaha
-
Mgm uzun vadeye kar ikonu koymuş
Bu üç oluyor ama
-
- Official Post
-
Arkadaşlar ne nedir diye baktım şöyle atmosfere gördüklerim beni baya korkuttu
İlki 850 anomali son 30 yılın karşılaştırması yapsak arada çok fark göreceğiz ısınma 1000 ile 3000 metre arasında iken ; 6000 metrede ısınma görünmüyor orası çok farklı durum izahı muhakak vardır...
İkincisi ise ; son 3 aylık Dünya genelinde sıcaklık ortalaması mevcut o da çok ürkütücü ...
Ne gerekiyor ? 1991 de patlayan Pinatubo yanardağı'nın 4 katı lazım ki so² oran'nın 50 Tg kadar olması şartı ile küresel sıcaklığı 3 derece kadar aşağıda tutabilsin ...
-
Gfs diyagramı 2 gün önce İstanbul’a 6 kg yağış veriyordu gerçekleşen sonuç ortada fazla şey yapmamak lazım gfs yi
-
Mgm uzun vadeye kar ikonu koymuş
Bu üç oluyor ama
MGM çok çabuk gaza geliyor be
-
- Official Post
Hayal kurmak parayla olsa kredi çeker o hayali yine kurarım adlı çalışmamız
-
GFS 06z
-
GFS 06z
Hızlı ve öfkeli yükleniyor.
Olsun bu ay böyle ocakta telafi ederiz aralık hep böyle olur zaten.
-
Graphcast 26.12.2023 12 UTC
ECMWF 26.12.2023 12 UTC
(graphcast: koyu yeşil -4, -8; açık mavi -8, -12 aralığıdır)
-
- Official Post
-