İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Eğer İzlanda' nın kolları biraz daha rahat dursaydı 29 u gibi 850 hpa da -11, 500 hpa da -40 gibi mevsimine göre çok ender görülebilecek değerlere tanıklık edebilirdik.

• Eğer İzlanda' nın kolları biraz daha rahat dursaydı 29 u gibi 850 hpa da -11, 500 hpa da -40 gibi mevsimine göre çok ender görülebilecek değerlere tanıklık edebilirdik.

Martın sonunda olduğumuz için biraz zor hocam o bundan sonra sistem geleceğini düşünmüyorum bu sistem çok önemli yağış lazım acilen İstanbul'a ve diğer illere

• Şu tabloda her ihtimalde akşam saatlerinde kar taneleri görür, 150-200 metrede ince bir örtü bile olur tahminimce. Gündüz 10 dereceye kadar yolu var ama :)

• 168.saatte olası ikinci sistemin inişi için Azor'un dönüş hareketi başladı bakalım net bir iz görebilecek miyiz?

Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

• Mgm ise ,salı günü ve çarşamba günleri e 12,11 dereceleri koymuş.Hangi modelde ,neye göre bu dereceler koyuldu anlamış değilim ama gfs,ecmw den daha iyi bir soğuk veriyor bu da ayrı bir konu..Yinede mgm yi verdigi sıcaklıktan dolayı şaşkınlıkla tebrik ediyorum valla..

• Mgm ise ,salı günü ve çarşamba günleri e 12,11 dereceleri koymuş.Hangi modelde ,neye göre bu dereceler koyuldu anlamış değilim ama gfs,ecmw den daha iyi bir soğuk veriyor bu da ayrı bir konu..Yinede mgm yi verdigi sıcaklıktan dolayı şaşkınlıkla tebrik ediyorum valla..

Salı günü soğuk girişinden önce il geneli 10 derecelerin üzerinde olacak. Yani en yüksek sıcaklık verisi doğru. Çarşamba günü sabah soğuk-yağış ikilisinden sonra batıdan başlayarak hava açacak. Muhtemelen güneşlenen yerler 9-11 bandına kadar yükselecek. Yine muhtemelen doğru bir tahmin.

GFS'nin 2m haritasına bakıp aldanmayın. Ekinoksu bile geride bıraktık. Bu sistem pik anında 150-250m üzeri rakımda sulu lapa lapa kar yağışına belki sebep olabilir. Ancak bu yaşansa bile çok kısa süreli olacak. Pik anını geride bıraktığımız gibi sıcaklıklar çok hızlı yükselecek. Beyazlama ihtimalini sadece Aydos gibi en tepelik noktalarda görüyorum.

En düşük sıcaklıklar içinse salıyı çarşambaya bağlayan gece Çatalca Radar - Aydos gibi istasyonlarda 1-2 derece, sahiller 4-5 derece. Çarşambayı perşembeye bağlayacak gece ise Şile İsaköy - Sancaktepe gibi istasyonlarda 0,-1 sahillerde 3-4 derece ölçüleceğini düşünüyorum.