İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herşeyin Hayırlısı. Daha çok degil tam 10 gün önce yağmur bekliyorduk kuruduk diyorduk Şimdi çok güzel yağışlarımız Geliyor :) Bir kısmı kar bir kısmı yağmur olarak düşecek. Gönül ve kar sevdam hepsinin kar olarak düşmesini ister. Bakalım 2 gün daha güncellemeri kovalayım en azından yine örtülü kar görecegiz hele daha 20 marta daha yolumuz var ve ok bize döndü artık.

    Uç bir senaryoyu tartışıyoruz. Herkes nasıl da birden kabul etmiş yağmur yağacak diye. İlginç.

  • Bir çoğunuz daha gençsiniz.1987senesinde efsaneden bir gece önce meteoroloji istanbul için lodos uyarısı yapmıştı. Ertesi sabah bi uyandım tipi göz gözü görmüyor. Sonraki bi kaç gün tipi altında ekmek kuyruğunda bekledim. Atmosfer kaotiktir. Her an her şey değişebilir. Sabırla takip etmek gerekli.

  • Kesinlikle katılıyorum yağış olarak her türlü güzel bir sistemle karşı karşıyayız ama kar anlamında bu güncellemenin nesini beğenmediniz demek biraz saçma kaçıyor. Tek sorun attığın saatte de değil zaten soğuğun pik yaptığı saatte bile anca -10 giriyor baştan sona bıçak sırtı güncelleme. Neyse ki diyagramda sıcak senaryo çıkmış, değişimler de devam edecektir umarım her şey gönlümüzce olur :)

  • bu tip sistemler ozellikle isin icinde siklon olan sistem cok gelgitli oluyor pazar gunu sabah bile degisimi plur bu isin oyuzden karalar baglamanin mantigi yok ama keske -12li dekli bir sistem olsaydi kafa rahat olsaydi

  • Uç bir senaryoyu tartışıyoruz. Herkes nasıl da birden kabul etmiş yağmur yağacak diye. İlginç.

    Hocam aslında çokda Uç bir senaryo değil evet 1-2 gün önce böyle çıktı sunsa ve tek olsa Haklısınız ama şuan bu durum aslında böyle bir ihtimalin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Ben ümidimi sistem anına kadar asla kesmem ama ana fikri yorumlamak en doğrusu her zaman ve bunuda belirtiyorum görüşlerim bügünkü akşam çıktısı için geçerlidir diyorum.

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • Kesinlikle katılıyorum yağış olarak her türlü güzel bir sistemle karşı karşıyayız ama kar anlamında bu güncellemenin nesini beğenmediniz demek biraz saçma kaçıyor. Tek sorun attığın saatte de değil zaten soğuğun pik yaptığı saatte bile anca -10 giriyor baştan sona bıçak sırtı güncelleme. Neyse ki diyagramda sıcak senaryo çıkmış, değişimler de devam edecektir umarım her şey gönlümüzce olur :)

    Sıcak değil bayağı sıcak senaryo. Altını çizmek lazım. Bir güncelleme öncesine kadar beğenmediğimiz GFS bile çok daha iyi ECMWF'den.


    Ama,


    6 Şubat günü dışında ECMWF güncellemesi bence gayet güzel ilimiz adına. 6 Şubat'ta konumlandırılan sıcak çekirdekli siklonun yol açabileceği durumları anlatmıştık zaten. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı söyleyemem bu yüzden.

  • bünyamin sürmeli hep böyle konuşuyor zaten temkinli kıyılar adına neredeyse hiç olumlu konuşmadı sinirlendim çıktım :D2 :D2 :hfyeni (18):

  • Moralleri çok bozuyor herkes, şuana kadar hiçbir sistemi rahat bir şekilde alamıyoruz ne yazık ki, aslında bunu modellerin kararsızlığına bağlıyoruz Türkiye ne yazık ki çok kuzeyde olan bir ülke değil ve her sistemde kararsızlık yaşıyoruz, ancak değerleri incelediğimde kötü değil bence en erken Cumartesi sabah konuşmalıyız karayelli sistemlerde -8 durumu kurtarır, kuzeyde ciddi bir soğuk birikiyor ayrıca yarın akşam ve Cumartesi sabahı son noktayı koyabiliriz. Ne yazık ki meteorolojik anlamdaki teknoloji 15 gün sonrasını görmek için gelişmedi tam olarak çünkü en ufak rüzgar ve basınç değişimi bu durumu etkiliyor.

  • Hocam aslında çokda Uç bir senaryo değil evet 1-2 gün önce böyle çıktı sunsa ve tek olsa Haklısınız ama şuan bu durum aslında böyle bir ihtimalin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Ben ümidimi sistem anına kadar asla kesmem ama ana fikri yorumlamak en doğrusu her zaman ve bunuda belirtiyorum görüşlerim bügünkü akşam çıktısı için geçerlidir diyorum.

    Diyagrama ve diğer modellere baktığımda çok rahatlıkla söylüyorum ki, evet bu çok uç bir senaryodur.