tahminci hocam avrupa yakası esenyurt beylikdüzü civarında bir beklentiniz var mı bugün için?
İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
January 30, 2023 at 6:08 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
şu yağan karlar yağış kesilince hemen erimeye geçiyor ya çok üzülüyorum
-
Yağış kesilince sapur şupur ses geliyor 0 rakım normaldir ama iyi birikim yapti
-
şu yağan karlar yağış kesilince hemen erimeye geçiyor ya çok üzülüyorum
Sıcaklık sıkıntı çünkü.
Yağış anında dikey karışım arttığından dolayı konvektif hareket sayesinde yukarıdan aşağıya bir hava akımı oluyor DEK sırasında, bu da anlık olarak havayı soğutuyor. Misal 1 derece civarındaysan bunu -1/-1.5 'a kadar anlık olarak indirebilir.
Ama yağış azalınca tekrardan hava 1° ye çıkar ve sonra şıp, şıp sesleri duymaya başlarsın erimeler artar.
Yüksek kesimlerde bu böyle değil tabiki.
Mesala Ümraniye, havanın normal sıcaklığı zaten şuan -0.4 civarı. Kütleler gelsin -1 ve altına iner. Kütle gitsin erime olur ama çok olmaz.
Rakım devreye giriyor.
-
Tam pencere karşısı oturup kahve içmelik bir kar yağışı var.
-
-
Sistem gelmeden önce Avrupa yakasında sıcaklık sorunu, yağış sorunu olmayacak deniliyordu/tahmin ediliyordu ama tam tersi oldu.
-
sanki yukaridan inen kutleler bolgesel tren bandlar olusturcak gibi
-
Anadolu Adliyesi önü anlık. Bilen bilir burada dakikada kaç araç geçiyor sayılmaz ama durum bu 🙂
-
Neresi hocam
-
umraniye hazır ol daha uzun süreli bi kütle geliyor
-
Çok soran oluyor, başkaları da defaatle yazmış olmasına rağmen...
WRF ye göre öğlenden sonra yarın sabaha kadar yine hareketlilik var ama konu dek olunca Avrupa nasiplenebilir mi? Kısmet...
Konu dek olunca olay radar takibidir...
-
Az veya çok kar gördü şehir merkezi , bence tadını çıkarmak gerek
-
09:00-12:00
-
Neresi hocam
Pendik Kurtköy hocam.
-
e üsküdarda yağış durdu bu kadar mıydı ?
-
Bizde de durum aynen böyle.
Dün 24cm kar kalınlığı ölçtüm, tipi olduğu için doğru vermez bence ama hiç yoktan 15-20cm genel bir örtü vardı. Şuan 12-15cm civarı var. Tekrardan kütleler yolda, bakalım ne olacak.
-
sabah ikitelliyi vuran dek
-
Avrupa yakasında da bir saat içinde kar başlar diye düşünüyorum. Başakşehir ve civarı daha çok kar alır. Ne kadar sürer şuan kestiremiyorum birazdan düzenlerim.
-
Yuvarlak içine aldığın yer için kuzeyden bant oluştu. Gök gürültülü, yoğun tipi geliyor Karadeniz üzerinden.
-
Participate now!
Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!