Kış için Son umutlar , takip ve sinerji

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 192’den sonrası çok değişkenlik gösteriyor

Hem Azor , hem Skandi hem de Arktik bölgede kırpma yaptı kral

Tüm bunlara rağmen sistemin geliş yönü ve derin GPH sayesinde İstanbul hala kar alıyor mübarek Ramazan’da ( nisan başı da blokaja gidip soğuk tarafta kalabiliriz )

Tam 2 ay önce yazmıştım bu Ramazan’da iftarı karla açma ihtimalim az değil diye , çünkü tam bir geç şaplak potansiyeli vardı bu yılın

Bir çok sistemi sıyırarak kaçırdık bakalım bu sefer nasıl olacak ama Gfs de düzelme trendine girdi bu akşam itibariyle, sanki olacak gibi bu sefer

• 192’den sonrası çok değişkenlik gösteriyor

Hem Azor , hem Skandi hem de Arktik bölgede kırpma yaptı kral

Tüm bunlara rağmen sistemin geliş yönü ve derin GPH sayesinde İstanbul hala kar alıyor mübarek Ramazan’da ( nisan başı da blokaja gidip soğuk tarafta kalabiliriz )

Tam 2 ay önce yazmıştım bu Ramazan’da iftarı karla açma ihtimalim az değil diye , çünkü tam bir geç şaplak potansiyeli vardı bu yılın

Bir çok sistemi sıyırarak kaçırdık bakalım bu sefer nasıl olacak ama Gfs de düzelme trendine girdi bu akşam itibariyle, sanki olacak gibi bu sefer

Çok güzel bir istikrar var dediğiniz gibi hocam ama her gün farklı farklı çıktılar deniyor modeller heyecanla takipteyiz. 31 Mart'ta matematik sınavım var biraz ertelense güzel olurdu.:hfyeni (18):

"Allah'a ve âhiret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Hadis-i Şerif

• Bu başlık saçma geliyordu bir dönem değil mi ?

Kar nerdeyse imkansız görülüyordu İstanbulda

Hele hele iftarda kar keyfi yazınca komikti değil mi bazılarına :))

Tabi o imkansızcı bakış yine devam eder

Yok soğuk yetersiz yok yağışla çakışmaz

Yok yok yok yok

Oysa +12/15’ler konuşuluyordu Mart sonu için

Şimdi -6/-8 ve belki daha soğuğu iyice yaklaştı , daha ne olması gerekiyor ???

Şimdi sıradan geliyor tabi -8 falan

Model +12 verirken neler olmuştu kayıtlarda

Ya ben asla ihtimal vermiyordum ama geliyormuş demekki diye ifade etmek çok zor değil , bu olgunluktur

Burda amacımız atmosferin ne kadar muazzam bir yapı olduğunu ifade etmeye çalışmak

Kışı kapattım diyorsan daha bu sistem hakkında konuşma hakkın kalmıyor , çünkü sıfır ihtimal verdin

Taaa 1,5 ay önce kapatmışsın gelip vatandaşın çırpınarak takip ettiği sisteme burun kıvırıyorsun , kar yağadabilir tersi de olabilir , şartlanmak bizim kitabımızda yoktur

Şimdi de Nisan ayı için de aynı terane

Yine modeller veriyor Azor pidesini üstümüze

Yine gelsin şortlar şezlonglar

Ama yine aceleci bakış

Atmosfer bildiğini okur, serin ve yağışlı olacaksa o olur

Modeller çok değişkendir ve O’nun için bu işlere yön vermek çok kolaydır

Bize düşen her seçeneğe açık olarak takiptir

Nitekim Arktik bölge için takip ettiğim yüksek ihtimali hala modellerde var , bu ne demek , Azor birazcık tırmanma şansı bulsa yine soğuklar akabilir demek ( tercihimiz olduğu için değil , misyonumuz olduğu için takip )

Ayrıca Kar hangi değerde yağıyor bu da kestirip atılacak bir konu değil

Daha önce de yazdım Martta -5 girişi ciddiye alınacak bir soğuktur ( model % 0 kar verse bile ) ve her zamanki gibi en önemlisi yine yer seviyesidir ve bu da sistem anına kadar gizemini koruyan bir konudur

Neyse ki bir çok sinerjik dost atmosferin muazzam yapı olduğunun farkında ve takipten pes etmiyorlar

• Daha öncede söylediğim gibi usta, 850 rakımda yaşıyorum, bu rakım için 20 Nisan'a kadar takipten vazgeçmem hiç bir sene.

Nitekim, en önemli geçim kaynağımız olan fındık, hep, 20 Mart-20 Nisan arasında yanmıştır. En büyük fındık hasarları, sahile de kar yağan 4 Nisan ve 31 Mart tarihleridir.

Son olarak, benim şahsi önerim, şu ikide bir kışı kapatan arkadaşlar, keşke Kasım'da kapatıp hiç uğramasalar buralara :)