Kış için Son umutlar , takip ve sinerji

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Snowcharm bu işi en iyi siz becerirsiniz , zira taaa 1844 yılına kadar inmişsiniz :))

Bana geçmişte İberia’da AB varken aldığımız bazı efsane sistemlerin sinoptikleri gerekli

İmkanınız olursa bakabilirseniz sevinirim

Çünkü o bölgede negatif GPH pek inatçı görünüyor uzun vade için

O iberdeki truva atını itelememiz lazım:)

• Cold.EFso üstadım eğer gelirse Emir Timur sistemini beraber bu başlıkta değerlendirecektik. Geçenlerde bölge konusunda yaptığım gibi bir değerlendirme Emir Timur'a yakışır hatta az bile kalır diye yorumladım. Anlaşmamız hala geçerli değil mi :hfyeni (18):

Abisi Aksak ve Asabi Emir Timurlenk Sahipkıran sağı solu belli olmuyor ki

Bir diyor beni torunum Babür’den ayırma , bir diyor çok hızlıca bi bakıp çıkam :))

Dönemi isabet ihtimalimiz gittikçe artıyor ama çok zıpır duruyor

Arktik yüksek oluşmadığı için ilk sistem biraz sönük kalabilir ( yani o dev isme göre )

Fakat ECM kontrol çok fena Dam vermiş

Ani bir tetikleme ile fena şeyler olur demek bu

Yarını da görelim bir , başlık işi kolay zaten hep beraberiz genç usta 😎

• İber alçak basıncı kıtaya çok yaklaşmayıp açıkta kaldığı sürece Azorun İtalya ayağı hep aktif kalır ve ecmwf control tarzı sinoptik oluşur şayet kıta içine hareket yaparsa sistemi Batı Avrupaya çeker konumu çok önemli ancak şuanlık bize yarar konumda duruyor

• İber alçak basıncı kıtaya çok yaklaşmayıp açıkta kaldığı sürece Azorun İtalya ayağı hep aktif kalır ve ecmwf control tarzı sinoptik oluşur şayet kıta içine hareket yaparsa sistemi Batı Avrupaya çeker konumu çok önemli ancak şuanlık bize yarar konumda duruyor

İteleyeceğiz onu osmanım anlaştık:)Bu arada kontrol,bu endeksler Türkiyeye nasıl yarayabilir adlı çalışmasını yapmış.

• ECM’nin 3-5-7 Mart dönemi en çok kümelenen senaryoları şöyle

minik olumlu gelişmelerle güzel bir yağışlı dönem alırız , soğuk da fena olmaz işler yolunda giderse ( minik bir Arktik yükselen lazım gözüm o verilerde )

Ama şurdan itibaren daha da bozarsa işte o zaman 8-10 Marta kadar stresli günler yaşarız

• Ne olmuş yani şöyle sistemler hayal ediyorsak ve ümidimizi kaybetmeden kovalıyorsak

Kime ne zarar verdik , kimin tavuğuna hoşşşt dedik , altı üstü bir Blizzard istiyoruz yani :/8103*

External Content m.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

• Snowcharm bu işi en iyi siz becerirsiniz , zira taaa 1844 yılına kadar inmişsiniz :))

Bana geçmişte İberia’da AB varken aldığımız bazı efsane sistemlerin sinoptikleri gerekli

İmkanınız olursa bakabilirseniz sevinirim

Çünkü o bölgede negatif GPH pek inatçı görünüyor uzun vade için

Bakacagim hocam mesaji simdi gordum :hfyeni (18):

• External Content m.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

Dokuzuncu dakika Onuncu saniyede ( 9.10 ) karlı yolda araba ittiriliyor , sağ önde arabayı ittirir görünüp sonra düşen adam ne yapmaya çalışıyor

Herif kendini bilerek mi kara atıyor?

Önden nasıl araba itebiliyor?

Aklımda en az döngü kadar bu deli sorular da var😀🥶

• Dokuzuncu dakika Onuncu saniyede ( 9.10 ) karlı yolda araba ittiriliyor , sağ önde arabayı ittirir görünüp sonra düşen adam ne yapmaya çalışıyor

Herif kendini bilerek mi kara atıyor?

Önden nasıl araba itebiliyor?

Aklımda en az döngü kadar bu deli sorular da var😀🥶

Bunu çözen mart sistemini de çözer:))

• İzmirlikardelisi günde 30 defa mesaj yazıyorsun hep aynı şeyleri soruyorsun 1 saat önce kıştan ümitliydin şimdi kışı bitirmişsin lütfen boş yere kirletmeyelim buraları zaten gerekli açıklama yada gelişme olduğunda cold. Efso dahil birçok uzman arkadaş bilgilendirme yapıyor gerekli bilgiyi ayırt edene kadar birsürü boş mesaj okumak zorunda kalıyorum bende fazla anlamıyorum ama ara ara kim ne yazıyor diye bakıp çıkıyorum sende öyle yap bence

• Sistem takibi yapılır

Sinerji de yapılır

Analiz yorum abartı hatta bazen karamsarlık dahil yapılır

İtinayla yağış kovalanır

Video paylaşılır , kar , boran, fırtına , Blizzard videoları , araba ittirme videoları vs..

Ve hatta tarihteki büyüklerimize atıf bile yapılır

Ara ara seviyeli laf da sokulur :))

Ama psikolojik rehabilitasyon hizmetimiz yoktur

İmza Müdüriyet :hfyeni (18):

• 1887 subatta iber yarimadasinda dam dusukken ve alcak varken efsanenin ucu dokunmus. Gunumuzdeki sinoptige pek benzemese de iber tarafinda boyle bir anomali oldugunda bunun benzeri sistemlerin gelebilecegini kanitlar durumda. Daha fazla ornek buldukca paylasmaya devam edecegim ama su ana kadar dikkatimi ceken sey iber yarimadasindaki ab sebebiyle batiya kacan sistemlerin ardindan ikinci olarak dogu odakli cok kuvvetli sistemlerin indigini gordum.