GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (OCAK 2023)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hadi geçmiş olsun hepimize. Vade kısaldı artık zaten dahada kolayına dönmezler buradan, 2015 vakası olmadığı sürece. Artık daha ileriye 11-12 Ocak sonrasına bakacağız yapacak bir şey yok.

    120h'nin pek kısa vade olduğunu düşünmüyorum.

  • Modellerin radarina gerek yok girmesi gereken iki radar var biri tecrube radari digeri verilerin radari :) Bu dizilim bana bir yerden tanidik geliyor cunku atlantikteki ab asiri batidan yukselen yb kutup yb guzel soguk deposu vb…

    Model konusu olunca model radarı dışında konuşmak olmaz o yüzden öyle yazdım. Bu arada dediğiniz gibi bu dizilimden ekmek çıkar, çıkmalı :hfyeni (18):

  • Başkanım senin gibi bir tecrübeyi bu konuda görmek ne güzel.Gel arada.Gerekirse ülkeyi 5000 km kuzey enlemlere de taşırız. :hfyeni (29):

    Umarım bu seferde tayfunu şakamızla küstürmemişizdir diyerek başlayalım sözlerimize kendisindeki azimi gerçekten naçizane takdir ediyorum.

    Reisim güncellemeler kötümü gözüküyor evet kötü gözüküyor yalnız karalar bağlayacak bir durumda göremiyorum. Bu kadar kötü günlerin iyi günleri fena olur. Şunuda söylemeden yapamayacağım gün gelir burda artık yeter donduk buz tuttuk diyen olursa ağzına kürekle vurun🤣 sabırla bekleyeceğiz sabrın sonu selâmet

  • Ya rezil, ya vezir olurum. Kaç sistemi yakaladı bu balon hoca, siz zaten biliyorsunuz, bu seferlik sizden kredinin kullanma hakkımı istiyorum :hfyeni (18):

    Balon hocanız foruma 13 Ocak 2018'de üye olmuştur.

    Bu tarihten önce de forumların misafir takipçisi olmuştur.

    Forumlardan önce ise sıkı bir mgm takipçisidir, çünkü meteoroloji hastalığı taa cocukluktandır.

    Balon hoca, 3 gün kala bile muazzam dönüşler görmüştür, lehte veya aleyhte.

    Sisteme 5 gün kala efsaneyi izlerken, 2 gün kala kestane tüketmiştir.

    Kaçan balığa küfrederken 72 saat kala, ull keyfisi yaşamıştır son 48'de.

    Dedim ya, sizlerde de sanıyorum bir defaya mahsus büyük fiyasko kredim vardır.

    O yüzden, ben bu sistemden vazgeçmeyeceğim müsaadenizle.

    Sadece yukardaki sebeplerden mı peki? Elbette hayır.

    Peki nedir kafama yatmayan?

    Kardeşlerim. İskandinav yükseğinin hızlıca doğuya kaymasının en etkili yolu, İzlanda trofunun hızlıca doğuya yürüyüp iskandinav trofu olmasıdır. Yani alçak basınç merkezi Norveç topraklarına gelmeli ki, Skandi yükseği tuz buz olup, daha emin ellere Ural'a kaçıversin.

    Peki öyle mi oluyor.

    Gelin birlikte bakalım.85653d.png


    84155f7e0a8b78570312f61d.png


    Aaa. İzlanda tamda İzlanda üzerinde ikametine devam ediyor.

    Ee, o zaman skandiyi bozan ne?

    Elbette İzlanda trofunun doğuya kovaladığı minik ab bozuntularının birleşip çakma İzlanda olarak skandiye hoplaması.

    Zaten bu biraz abartı ama, diyelim ki birleşip minik İzlanda canavarı oldular, bunlar ne yapabilir skandiye.

    Tabi ki hiçbir şey. Onun batı kanadından yararlanıp hoplaya zıplaya kuzeye gidiverirler. Bu, skandi'yi biraz daha güçlendirir.

    İzlanda trofu İngiltere'yi merkez yaptığında ise, skandinin doğu kanadında oluşturduğu sık izobarla onu güçlendirirken, kuzey kanadını doğuya yatırır.

    Al sana miss gibi sinoptik. Soğuk Bulgaryadan girer Rize potamyadan çıkar.

    Taharet musluklarının donmasıda cabası.

    Yok, ben bu noktada vazgeçemem.

    Gelirse bu sistemin muhtemel günü pazar pazartesi.

    Perşembe beni pistten alabilirsiniz.

    Öleceksem, Ulubatlı Hasan gibi ölürüm.

    Bizans imparatoru gibi değil :hfyeni (18): :/8103* :/8103*

  • Hadi geçmiş olsun hepimize. Vade kısaldı artık zaten dahada kolayına dönmezler buradan, 2015 vakası olmadığı sürece. Artık daha ileriye 11-12 Ocak sonrasına bakacağız yapacak bir şey yok.

    Şu forumda tanıdığım en realist kişisin üstadım var olasın ne pembe hayallere ne de karanlık düşlere kapılmamak gerekiyor 👏

  • Kardeşim resmen rulete soyundu.Yürü arkanda ben varım.Halüsinasyonmu değil mi sonunda görelim :hfyeni (18):

  • 120h'nin pek kısa vade olduğunu düşünmüyorum.

    Sistemin temeli 120'de atılmıyorki daha önceden oluyor oda kısa vadeye girer. Ayrıca ben söylemiyorum diyagramda aşşağı yönlü senaryo bile kalmamış neredeyse sabaha göre demekki ters giden bir şeyler var. Özetle buradan dönmesi oldukça düşük ihtimal sabah %20ydi şimdi ise %5, tabi yinede herkesin kendi tercihi isteyen yarın akşama kadar kovalar.

    20230102194852-b9cb54b05556df073634c9ac0d1e36299531ff6c.md.png

  • Sistemin temeli 120'de atılmıyorki daha önceden oluyor oda kısa vadeye girer. Ayrıca ben söylemiyorum diyagramda aşşağı yönlü senaryo bile kalmamış neredeyse sabaha göre demekki ters giden bir şeyler var. Özetle buradan dönmesi oldukça düşük ihtimal sabah %20ydi şimdi ise %5, tabi yinede herkesin kendi tercihi isteyen yarın akşama kadar kovalar.

    20230102194852-b9cb54b05556df073634c9ac0d1e36299531ff6c.md.png

    Pozitif AO olsaydı, soğuk yok olsaydı, Orta Avrupa’da AB olsaydı evet öyle, ama bu sinoptik son dakika değişimlere, ULL kopmalarına oldukça açık. 2015 vakası olma olasılığı az değil.

  • Çok önemli ama bizim havada suda sıkıntı var kardeşim.Olmuyor yapamıyoruz napalım şimdi :hfyeni (29):

    Siz DoquKaradeniz28 beraber hayal görmüyorsunuz sizinki halüsinasyon :hfyeni (18): Şaka bir yana çabanıza ve inancınıza saygım sonsuz Tayfun abi de kendi çerçevesinde mantıklı açıklamalar yapıyor ve hepimizi bilgilendiriyor ben şahsım adına model üzerindne konuşmayı çok sevmediğimden ve pek anlamadığımdan bu toplara girmiyorum :)

  • Siz DoquKaradeniz28 beraber hayal görmüyorsunuz sizinki halüsinasyon :hfyeni (18): Şaka bir yana çabanıza ve inancınıza saygım sonsuz Tayfun abi de kendi çerçevesinde mantıklı açıklamalar yapıyor ve hepimizi bilgilendiriyor ben şahsım adına model üzerindne konuşmayı çok sevmediğimden ve pek anlamadığımdan bu toplara girmiyorum :)

    Eğer realist olacaksam 5 şubat.pardon sonra senle 4 şubata karar kıldık.O zamana kadar bu keyiften mahrummu kalalım yani :hfyeni (29):

  • Şu forumda tanıdığım en realist kişisin üstadım var olasın ne pembe hayallere ne de karanlık düşlere kapılmamak gerekiyor 👏

    Sabah bir şans vermiştim yoksa ben bu sisteme baştan ofsayt gözüyle bakıyordum, ama tekrar bozunca o ufak ihtimalde tamamen bitti benim için çünkü artık vade kısaldı. Tayfun direniyor tabi okadar kovaladı etti felan, tahminide gelmesi yönündeydi sanırsam hakkıdır ama oda biliyor işin oldukça sıkıntıya girdiğini bu akşam itibariyle. Hayırlısı artık.

    Einmal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()