Aykut53 çok iyi düşündün hocam teşekkür ederiz.

25 Ekim 2022 Kısmi Güneş Tutulması(Sohbet ve Gözlem Konusu)
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Aykut53 hocam konu için teşekkürler
-
Adanada teleskopla çekilmiş görüntü
-
Filmli cam sağolsun mis gibi izledim güneş tutulmasını. Oran az olmasina ragmen muhteşemdi bence. İzlemeyenler düşünsün
-
Konu için destek veren başta yönetim olmak üzere görsellerle konuya renk katan katılan herkese sonsuz teşekkürler.
Bi an konuya ilgi öyle yüksekti ki 2 dakika da anca konuya girebilmiştim.
Teşekkürler HAVAFORUM.
-
samsun tutulma nerde olmusya biz göremedik günlük güneşlikdi
-
Arjantin de tutulma böyle gerçekleşmiş
-
2030 tutulmasına çok heveslenmeyin.Zaten Güneş'in örtülme oranı çok sınırda.Bir bulut Güneş'in önünden geçtiğinde ne kadar karanlık olursa o kadar kararır etraf.Güneş tutulması saatler süren bir doğa olayı olduğundan gözler alışacak , kararmayı fark edenlerin sayısı az olacaktır.O tutulmanın asıl olayı görsel güzelliği ve bu güzelliğin tam tutulmadan bile daha nadir gerçekleşmesi.Tabi tam tutulmayı hiçbirine değişmem ama bugünkü gibi kısmi tutulmalara bin basar halka olanı.
Ben gözümü 30 Nisan 2060'a diktim.Ölmezsem 50 küsür yaşında ihtiyar halimle yine aynı heyecanla doğuya gidip gözlemlemek istiyorum
.
Konuyu açan Aykut53 başta olmak üzere bilgi veren , fotoğraf atan cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Ayrıca Crazy Snow teleskopla fotoğraf çekip atmaya çalışacaktı ya gözümden kaçtı ya da haber yok sanırım
.
Hocam teleskop u falan ayarladım ama güneş filtresini halletmeye çalışacağım demiştim. 4tane güneş gözlüğü camı koydum o yüzden fotoğraf çekemedim.Uğraştım ama olmadı.
-
Hocam teleskop u falan ayarladım ama güneş filtresini halletmeye çalışacağım demiştim. 4tane güneş gözlüğü camı koydum o yüzden fotoğraf çekemedim.Uğraştım ama olmadı.
Canınız sağ olsun.
-
Arjantin de tutulma böyle gerçekleşmiş
Hocam bu eski görüntü diye biliyorum
-
Bu tutulma Arjantin'den izlenemedi.Yani eski.
-
Yapma yav
neyse paylaşmış olduk
-
- Official Post
guzel bir tutulma gunu yasadik
-
bitti gitti...
-
Bugün bende bir ara oldu. 🤭😁
-
Bugün bende bir ara oldu. 🤭😁
Kesinlikle🫣😂
-
Günlerdir havanın açık olmama ihtimali aklımı kurcalıyordu, öyle olmadı mis gibi hava vardı fakat iş yoğunluğu ve toplantıları hesaba katmamışım. Yalan oldu bugün, dışarı çıkıp bakamadım. Yeni yeni foruma giriyorum, ne olmuş bitmiş bakıyorum şuan.
Konu ve fotoğraflar için teşekkürler herkese, ellerinize sağlık. Güzel görüntüler yakalanmış
-
7 sene önce (20 Mart 2015) yine bu şekilde parçalı güneş tutulması yaşamıştık.
Fakat o zaman hava bu kadar açık değildi. İstanbul'da bugünkü tutulma %38'lik kapanma yaparken, 2015 güneş tutulmasında daha fazla (%43) kapanma yaşanmıştı.
İstanbul'da havanın bulutlu olduğunu ve güneş ara sıra kendini gösterdiği zaman izleyebildiğimi hatırlıyorum.
20 Mart 2015 parçalı güneş tutulması, Ankara ;
-
-