GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2022)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu tabloda gelmesi oldukça zor siklonların ardı arkası kesilmez avrupada, yani soğuklar dibimize kadar gelse bile olası bir ab vakumlar avrupaya yada kuzeye tekrar çöp olur gibi ama bakalım bellide olmaz.

    gfs-ensemble-all-avg-nao-box-9377600.png"

  • Ben bu guncellemeyi reddediyorum. Ecmwf algoritmasinin kucuk ve onemli ab merkezlerini goremedigini gecen sene ocak sisteminden beri biliyorum. Yarin sabah o sistemi bize verir.

  • Balkan ağırlıklı verecek ama, merak etmeyin değişecek. Hemde epey değişecek.

    Dediklerinize kesinlikle katılıyorum üstadım, bu kadar devasa yüksek basınç alanlarının arasında vorteksten kaçabilen ufak bir parça bile yine yüksek basıncın bir getirisi olarak bu kadar güç kazanıyor iken ufak değişimlere bağlı olarak aşağı inebilecek daha büyük bir trof neler yapar neler... Kesinlikle takibe değer ve ilginç bir sinoptik.

  • Şu tabloda gelmesi oldukça zor siklonların ardı arkası kesilmez avrupada, yani soğuklar dibimize kadar gelse bile olası bir ab vakumlar avrupaya yada kuzeye tekrar çöp olur gibi ama bakalım bellide olmaz.

    gfs-ensemble-all-avg-nao-box-9377600.png"

    Şöyle izah edeyim, size de mantıklı gelecek. Oluşması muhtemel desen, doğu İskandinav ve batı sibirya yükseklerinin işbirliğiyle olduğu için, Atr, +,- Nao durumlarından minimum etkilenecek bir desen. Geçen seneki Mart sistemlerini hatırlayınız, oluşumu çok benzer. Bu sistemlerde hatırlarsanız hiçbirimiz Atr, +,- Nao, +,- Ao gibi bir şeye bakmamıştık bile. Çünkü köken ve destek Sibirya, diğer destekte güneyleyen skandi olduktan sonra, bu kararlı yüksek basınçların, Atlantik salınım endekslerinden etkilenmesi minimuma iniyor.

  • Son olarak veda etmeden yazmak istiyorum. İki baba modelimizin şişirmeyi sevdiği iki basınç vardır, Gfs izlandayı , ecmwf uralı şişirmeye bayılır. Hoşgörü gösteriniz efendim. İyi geceler. Gece Gfs'yi çaycı güncellenecekmiş, Noaa'daki hala oğlu söyledi, karga uçak kalksa fena olmaz Aykut

  • Şöyle izah edeyim, size de mantıklı gelecek. Oluşması muhtemel desen, doğu İskandinav ve batı sibirya yükseklerinin işbirliğiyle olduğu için, Atr, +,- Nao durumlarından minimum etkilenecek bir desen. Geçen seneki Mart sistemlerini hatırlayınız, oluşumu çok benzer. Bu sistemlerde hatırlarsanız hiçbirimiz Atr, +,- Nao, +,- Ao gibi bir şeye bakmamıştık bile. Çünkü köken ve destek Sibirya, diğer destekte güneyleyen skandi olduktan sonra, bu kararlı yüksek basınçların, Atlantik salınım endekslerinden etkilenmesi minimuma iniyor.

    Dediğiniz ihtimal dahilinde fakat geçen seneki Mart sistemlerinde aşırı negatif ao ve nao durumu yoktu bununda bonusunu yaşadık tam tersi hafif negatif nötr civarıydı. Ben burada olumsuz yönde etkisi olacağını düşünüyorum bekleyelim bakalım 2-3 gün daha belli olur durum. Mjo'nun durumuda belli değil 7/8 sonrası ne olacağı meçhul yani sadece sibirya civarı ile iskandinavyadaki güçlü gözüken yükseğin bu denli sistem getirmesi bana pek sıcak gelmiyor.

  • @4 Şubat hocamı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 18 Ekim de tam olarak şöyle demişti. 8) İnşallah kendisi iyidir, bir sıkıntısı yoktur, bir süredir görmüyorum kendisini.

    Neyse yazmadı demesinler 7-12 Aralık ilk randevu

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Dediğiniz ihtimal dahilinde fakat geçen seneki Mart sistemlerinde aşırı negatif ao ve nao durumu yoktu bununda bonusunu yaşadık tam tersi hafif negatif nötr civarıydı. Ben burada olumsuz yönde etkisi olacağını düşünüyorum bekleyelim bakalım 2-3 gün daha belli olur durum. Mjo'nun durumuda belli değil 7/8 sonrası ne olacağı meçhul yani sadece sibirya civarı ile iskandinavyadaki güçlü gözüken yükseğin bu denli sistem getirmesi bana pek sıcak gelmiyor.

    Elbette analiziniz doğru. Bizim olayda HİSSO da var :hfyeni (18):

  • Ben bu sene bir tane böyle bir sistem rica edeyim. 8)


    Kendi ellerimle çizdim. Doğu Karadeniz hattı kusura bakmayın size fön vermek zorunda kaldım sinoptik gereği. Yapacak bir şey yok valla. 1/kahkahas23s1  Palanci  DoquKaradeniz28  kuzeyin_oglu  Osman Akkaya :S


    Enes Güleç(17) sana Çanakkale'ye 50cm yazdım hocam :gun_bandana: .

    GabelBerg10 Balıkesir 40cm yazdım sana da aga. hava-kars323 :chinese:

    Aykut Başkan Avcılara iki vortex sağlam şöyle 50cm lik Tipi şeklinde. Thunder Snow da var. hava-simsek3232 uzays3271653126 hava-kars323Seversin...

    zamkolik erdi üstat Maltepe'ye 30cm santim ayarladım. Şöyle güzel bir siklonik yağış sonra Dek partisi /scatisma2::341

    ExcuseMe Kocaeli de bir tane Vortex yazdım. Marmara'da 3. Vortex sana geliyor. rk223_kgigf-12351

    SnowPaladin03 995 var ben daha bir şey yazmayayım, sen anladın usta. ^^

    Eraay seni kara gömdüm çoruma 60cm kar. :hfyeni (18):

    Chronic53 Ekiplere haber ver anons geç komiserim 1 metre kar geliyor. 1/kahkahas23s1

    Mert_35 İzmir'e 20cm yazdım, güzel kart postallık olur. 850'de -12 yazdım. :/8103*

    Narsil @4 Şubat Bursa'ya da 35-40cm güzel cephesel bir kar AB'nin etkisi ile. :hfyeni (29):

    Aytac bizim buraya da temizinden 50cm kar gelir. Vortex'ci tayfaya selam olsun uzays3271653126 hava-kars323 uzays3271653126 :hfyeni (29):


    Daha ne diyeyim rüya gibi bir sitem.


    Buyrun efenim. :)

    fj8b35w.png

  • Fos sistem -8 beğenmedim :P