İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ay sonu bazı seneryolar sıkıntılı yerlere çıkıyor düzelmesi dileğiyle.

    Hocam daha sıcak senaryolar bitmez zaten. 20 Aralık'a kadar daha çok yükselme trendi olan havalar görürüz. Ha mesele şu ki 10 Kasım 20 Aralık tarihleri arasında gece sıcakları her daim ayaz seviyelerinde seyreder. Gündüzleri ise zaman zaman gelişen sıcak trendler ile yüksek seyredebilir. Aralık 20'den sonra ise kış tam manasıyla gece gündüz farkemez kendini hissettirir. 20 Aralık 20 Mart arası da böyle geçer gider genel kış tablolarında.

  • Hocam daha sıcak senaryolar bitmez zaten. 20 Aralık'a kadar daha çok yükselme trendi olan havalar görürüz. Ha mesele şu ki 10 Kasım 20 Aralık tarihleri arasında gece sıcakları her daim ayaz seviyelerinde seyreder. Gündüzleri ise zaman zaman gelişen sıcak trendler ile yüksek seyredebilir. Aralık 20'den sonra ise kış tam manasıyla gece gündüz farkemez kendini hissettirir. 20 Aralık 20 Mart arası da böyle geçer gider genel kış tablolarında.

    Bilgi için teşekkür ediyorum hocam.:)

  • Bilgi için teşekkür ediyorum hocam.:)

    Sİzler daha bilgilisiniz benden. Ben amatör ruh ile eşlik ediyorum yıllardır sadece. Ama kışın " nerden çıktı bu sıcaklar Ocak ortasında" dedikten 3/5 gün sonra gelen anı soğuma ve ağır kar koşullarının da hastasıyız. Bu inişli çıkışlı ivmeler her kış olur.😅

  • Sİzler daha bilgilisiniz benden. Ben amatör ruh ile eşlik ediyorum yıllardır sadece. Ama kışın " nerden çıktı bu sıcaklar Ocak ortasında" dedikten 3/5 gün sonra gelen anı soğuma ve ağır kar koşullarının da hastasıyız. Bu inişli çıkışlı ivmeler her kış olur.😅

    Estagfurullah hocam burda tahminci sayfası olan kişilerde amatör hepimiz amatörüz bu konuda sakın kendinizi başka kefeye koymayın hepimiz aynıyız. :)

    Heh işte o inişli çıkışlar kışın sarar bu zamanda olan iniş çıkış yakar kavurur :hfyeni (18): muhtemelen ekime ortalarına kadar +15 li değerleri görürüz devamlı olmasada +15 20 den ortalama +5 10 değerlerine gerilediğinde artık gerçek anlamda sonbahar kış sezonu açılmaya başlar.oda hissettirir zaten gerek soğumadan gerek model vs vs :hfyeni (18):

  • Estagfurullah hocam burda tahminci sayfası olan kişilerde amatör hepimiz amatörüz bu konuda sakın kendinizi başka kefeye koymayın hepimiz aynıyız. :)

    Heh işte o inişli çıkışlar kışın sarar bu zamanda olan iniş çıkış yakar kavurur :hfyeni (18): muhtemelen ekime ortalarına kadar +15 li değerleri görürüz devamlı olmasada +15 20 den ortalama +5 10 değerlerine gerilediğinde artık gerçek anlamda sonbahar kış sezonu açılmaya başlar.oda hissettirir zaten gerek soğumadan gerek model vs vs :hfyeni (18):

    Herkes amatör ama birçoğunuz merakın yanında ilgi ve bilgi sahibisiniz. Ben veri yorumlayamam. Endeks vorteks falan okuyamam, tahiminde bulunamam, 2015'den beridir de üyeyim hiç yapmadım. Havaforum adminleri de sağolsun beni böyle kabul etti. Okey yancısıyım ben 😅 Çayımı oreletimi içerim forumda Avrupa/ Anadolu sakinlerinin iki yakasını bir araya getirmeyen kavgalarını izlerim. Trakya sakinlerinin kuru soğuklardan dolayı isyanlarını zevkle takip ederim (!😅). Doğu Marmara ve Güney Marmara sakinlerinin ihtiyatlı ve mağrur durumlarının altında yatan hmnna o sistem bize seksinde görecem o İstanbul kavgalarınızı " diye pusuda beklemelerini seviyorum. Benim işim cümbüş kavga kıyameti izlemek. Arada bir hissiyatlı yorumlar yaparım o kadar havaya dair 😅

  • Herkes amatör ama birçoğunuz merakın yanında ilgi ve bilgi sahibisiniz. Ben veri yorumlayamam. Endeks vorteks falan okuyamam, tahiminde bulunamam, 2015'den beridir de üyeyim hiç yapmadım. Havaforum adminleri de sağolsun beni böyle kabul etti. Okey yancısıyım ben 😅 Çayımı oreletimi içerim forumda Avrupa/ Anadolu sakinlerinin iki yakasını bir araya getirmeyen kavgalarını izlerim. Trakya sakinlerinin kuru soğuklardan dolayı isyanlarını zevkle takip ederim (!😅). Doğu Marmara ve Güney Marmara sakinlerinin ihtiyatlı ve mağrur durumlarının altında yatan hmnna o sistem bize seksinde görecem o İstanbul kavgalarınızı " diye pusuda beklemelerini seviyorum. Benim işim cümbüş kavga kıyameti izlemek. Arada bir hissiyatlı yorumlar yaparım o kadar havaya dair 😅

    Bu farklı bi bakış acısı hocam.:hfyeni (18): :hfyeni (18):

  • Zehirli mi bilmem ama okun kralını Murat hoca atmış.


    Meteoroloji Murat on Twitter
    “2022-2023 Kıs Mevsimi Kuvvetli Soguk Ataklar Erken Kar Yağışları Çok sert kuzeyli rüzgarlar ile Son Yıiiarın En Sert Kış Mevsimini görebiliriz ...”
    mobile.twitter.com


    Edit: Hoca silmiş fakat SS almış bulunduk artık ^^