Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam ben senin karşı tepede Yeşildere'deyim size yağdıysa bize de yağmıştır

    Mutlaka, karşı karşıyayız.


    Hayırlı teskereler dilerim. Sağsağlim gidip gelirsin inşallah.

  • Abi sene 2012 .Bir alayda Toplam 4 taburdan oluşuyorduk.Acemi birliğinde iken nereye düşeceğimiz belli idi.1.TABUR batı bölgelere gidecekti.Biz 2.taburda idik.Doğu ve güneydoğu anadolu.Hali ile çocuklar ister istemez tedirgin di.''Keşke bizde batıya düşseydik'' cümlelerini çok duydum.Ama benim inancım kuvvetlidir o konularda.Çocuklara hep ne yazılmışsa onu görecez dedim.Bundan kaçış yokki.Ve üzülerek söylüyorum içimde hep yaradır.İçlerinde,1.taburdan batıya giden Samsunda yedek subaylık sınavına beraber girdiğimiz,aynı zamanda eğitim aldığımız,aynı sofrada yemek yediğimiz devre arkadaşlarımızda bulunan 25 askerimiz 5 eylül 2012 de afyonda patlamada şehit oldu.Rabbim şehadetlerini kabul etsin.Yani diyeceğim o ki doğu batı farketmez.Kaderimizde ne varsa göreceğiz

    Rabbim şahadetlerini kabul eylesin inşallah. Vatanımız için çok kan döktük, dökmeye de devam edeceğiz. Bu coğrafya böyle, maalesef huzur yok. Rabbim, insanlarımızı, yavrularımızı, gençlerimizi bu bilinç üzerine yetiştirmeyi nasip etsin. Zor bir coğrafyayız. Şehit acısını çok iyi bilirim. Tabutlara sığmayan koca adamları koyduk toprağa.

  • giderek artan bir kar haritası sonu daim olsun inşallah.kandiliniz şimdiden mübarek olsun dostlar.rabbim yapmış olduğumuz ve yapacak olduğumuz tüm dua ları kabul ve makbul eylesin inşallah.

    Allah'ım sana şükürler olsun ülkenin heryeri kar alıyor 🤲

  • Sabah arabanın üzeri böyleydi. Sabaha karşı takır tukur bir şeyler duydum ama önemsememiştim. Baya baya dolu yağmış.

    Arkadaşlar buna bir isim bulmalıyız. Var mı bilmiyorum ama adam akıllı bir sonuç yok. Kar desek değil, dolu desek değil, graupel desek değil. Yani en mantıklısı ice pellets oluyor ya da ben bilmiyorum.

  • Arkadaşlar buna bir isim bulmalıyız. Var mı bilmiyorum ama adam akıllı bir sonuç yok. Kar desek değil, dolu desek değil, graupel desek değil. Yani en mantıklısı ice pellets oluyor ya da ben bilmiyorum.

    Hocam gece 3 te uyandım acayip ses yaptı.Hani tam graupel mi dolu mu ayırt edemedim tek gördüğüm toprakların bembeyaz olduğuydu.

  • Hocam gece 3 te uyandım acayip ses yaptı.Hani tam graupel mi dolu mu ayırt edemedim tek gördüğüm toprakların bembeyaz olduğuydu.

    Hocam bırak karı, graupeli ben yağmur bile beklemiyordum o saatte. Rüzgar güneydoğu-doğu yönünden eserken sarı kütle oluştu :hfyeni (18): Yani tamamen şans işiydi.

  • Hocam bırak karı, graupeli ben yağmur bile beklemiyordum o saatte. Rüzgar güneydoğu-doğu yönünden eserken sarı kütle oluştu :hfyeni (18): Yani tamamen şans işiydi.

    Sistem sonlarında güneydoğu doğu akı ile zaman zaman bu sürprizler olabiliyor. Doğu ve kuzeydoğu bakılırsa lokasyonlar şanslı oluyor bu durumda