İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • arkadaşlar 40 senedir izmir merkezdeyim, kırkikindi yağışları neredeyse hiç yaşamadım. dolayısıyla beklentiye girmeyin merkez için.

    Şartlar oluştuğunda sahillerde bile olabilir yarın merkezin oraj görmesi çok yüksek ihtimal

  • Her sene gayet de Mayıs-Haziran döneminde sahil bölgeleri de öğleden sonra oluşan konveksiyonel yağışların halk adındaki dili olan kırkikindiden nasibini alabiliyor. Karasal bölgeler gibi etkili ve sık beklemek zaten hata olur. İç bölgelerde 20-30 gün oluyorsa İzmir merkezde, sahillerde 3-5-10 gün oluyor. Daha geçen gün merkeze mor kütle vurdu kırkikindi kütlesiyle. Sadece son 2 senedir şanssızlık vardı La Nina ve geç biten kışlar etkisiyle ki o da ülke genelinde kendini gösterdi hemen hemen. Hele çok nadir söylemine katılmıyorum (Temmuz-Ağustos hariç).

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • arkadaşlar 40 senedir izmir merkezdeyim, kırkikindi yağışları neredeyse hiç yaşamadım. dolayısıyla beklentiye girmeyin merkez için.

    Hocam daha bir hafta önce benim bulunduğum yerde büyük sel meydana geldi merkezde yaşıyorum karabaglarda 1 saat aralikli şekilde dolu ve asiri yağış etkili oldu bizim evi bile su bastı yani İzmir merkezde de geyet güçlü kirkikindi yağışlari oluyor..

  • Yarın öğleden sonra Çeşme, Foça, Karaburun, Urla hariç Izmir il genelinde şiddetli/gök gürültülü firtina hatları gelisecek.Iri taneli dolu,asiri yağış ve yıldırım dusmelerine dikkat :!:

  • Beklenen Meteorolojik Hadise

    Batı Bölgelerde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

    Başlama-Bitiş Zamanı

    29.05.2023 13:00 - 29.05.2023 20:00

    Genel Durum

    Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı bölgelerinde yarın (Pazartesi) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İç Ege (Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli illeri ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri), Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu) ve Eskişehir çevreleri ile Çankırı'nın batısı, Ankara'nın kuzey ve batısında yerel kuvvetli, Burdur'un doğusu ile Isparta'nın güneyinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su askını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer..!

  • bugün ve bundan sonraki günler için de merkez için çok beklentiye girmemeli. inşallah tahtalıya aşırı yağış olur şu 1-2 hafta boyunca

  • bugün ve bundan sonraki günler için de merkez için çok beklentiye girmemeli. inşallah tahtalıya aşırı yağış olur şu 1-2 hafta boyunca

    bu söylediğim yağış olmayacağı anlamına gelmiyor tabiki. ancak iç bölgelerin ( menderes, tire, bayındır, ödemiş vb.) alacağı yağışın %10' unu alsak kârdır.