İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 30-40km doğulu olsaydı o hat şuan çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik şehir merkezi için.


    Dek maalesef böyle birşey, bir yer koparken diğer yer izliyor.


    Güzel örtü oluşmuş. 20cm var gibi dimi?

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Saat 7 ye

    30-40km doğulu olsaydı o hat şuan çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik şehir merkezi için.


    Dek maalesef böyle birşey, bir yer koparken diğer yer izliyor.


    Güzel örtü oluşmuş. 20cm var gibi dimi?

    Sibirya kökenli dediğimiz 2 sistemde en iyi dek bantlarını o çevre altı demek ki bu işte bir hayır var. :D :D

  • Birazdan kütlenin gelişinin hızlandırılmış çekimini atacağım. Benim evden hep net seçildi bu olay. Buradan da transit Beylikdüzü'ne :)

    "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız." -M.Kemal ATATÜRK

  • Avrupa Yakası ufak tefek dekler dışında uzun süredir boşluktaydı ama deniz dolduruyor 1-2 saat için peş peşe kütleler alabiliriz he tutar mı bilmiyorum öğle saatlerine denk geldik.

  • 30-40km doğulu olsaydı o hat şuan çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik şehir merkezi için.


    Dek maalesef böyle birşey, bir yer koparken diğer yer izliyor.


    Güzel örtü oluşmuş. 20cm var gibi dimi?

    30 a yaklaşıyor, Az önce traktör yolu küredi (anayolu) 1 dkda kapandı

  • Bu sistemde İstanbul'un çoğunun en büyük şanssızlığının gece yağışın az olması olduğunu düşünüyorum.Gündüz bir eriyip bir yağan karı gece alsaydım attığım fotoğrafların iki katı süpriz olmazdı.Her şey beklentiyle alakalı.ECMWF ve GFS sisteme birkaç gün kala il geneline 20-30 cmlik kar haritası paylaşmıştı.Bunun beklentileri yükselttiğini düşünüyorum.Sonuç olarak konumum için çok güzel bir sistemdi.Şubatta kışı kapatıp çevreme bu kışın bittiğini,geçen seneden bile kötü olduğunu söylemiştimAtmosferle inat olmaz.Biri 35 cm diğeri 10 cm olmak üzere iki sistem aldım Mart'ta.Velhasıl kelam çok güzel bir kış geçiriyorum.Bu kışın belki de son karı olsa bile mutluyum.Bu kış bana ileride çok güzel şeyler hatırlatacak.Herkesin mutlu olduğu fotoğraflar,-7 derecede uykuya dalamamam,heyecanla beklediğimiz model saatleri ve tabii ki Hava Forum.

  • Hocam 2017de ne yapıyorduk. Benim sizlerle ayrıştığım nokta en kötüsünü düşünüp şükretmek değil, en iyisini düşünüp diğerlerine burun kıvırmak. Zaten sizin gibi düşünsem bereket versin onu bulamayanda var felan derim zaten. Yoksa trol gibi görünmek değil elbette niyetim

    Benim niyetim zaten öyle karşılaştırma falan değil. Benim niyetim mutlu olmaktır. Bu şükür olmak zorunda da değil.


    Şu an dışarıda kar var, ve çok da güzel yağıyor hala. Ben bu sistemde burada da pek yorum yapamadım, niye, çünkü hep dışarıdaydım. Tadını çıkarıyorum yağışın. Kaç cm yağmış bilmem ne tarihinde x yağmış beni ilgilendirmez. Çünkü üzülünce daha fazla kar yağmıyor, yalnızca sevincimden eksiliyor, karın tadı çıkmıyor.


    Bu sistemde özellikle radara istasyona falan pek bakmıyorum. Kendimi atmosfere teslim ettim. Çünkü biliyorum ki Mart ayındayız ve şartlar mükemmel değil. Size de böylesini tavsiye ederim.