İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Seyirlik kar yağacak diye okulları tatil etmenin mantığını anlamış değilim. Yol bozuk diye yolu kapatmakla aynı şey. İnsanlar çalışıyor işe gidiyor bunu düşünen yok. Çocuğun annesi babası çalışırken okulu kapattım demek çözüm mü?

    Seyirlik kar sizin oraya yağabilir, bizim burada gayet örtü var. Sadece pazartesi günü 3 çocuk buzlanma yüzünden okulda bir yerlerini kırdı. Bu tarz havalarda okulların kapalı durması küçük çocuklar için çok önemlidir. Trafik ve diğer etmenleri saymıyorum bile.

  • Kesinlikle katılmıyorum,anne-baba çalışıyor diye okulu kapatmamak arasında nasıl bir ilişki kuruyorsunuz ? İstanbul'un trafik yükünün önemli bir bölümünü okul servisleri oluşturuyor,kar yağınca sadece birikim yapmış kar yağışını değil bunları da düşünmek gerekiyor.

    Çok basit bir ilişki kuruyorum. Çocuk ilkokul 1-2 ye gidiyorsa anne ve baba çalışıyorsa o çocuk evde tek başına bırakılır mı? Bunun tartışma yeri burası değil ancak 24 ocakta yağan kar yağmasaydı herkes biliyor ki bu yağan karla okullar tatil edilmezdi. Tatil etmek çözüm değil bunu anlatmaya çalışıyorum.

  • Eğer tatil olmasaydı, neden tatil yapmıyorlar anlamıyorum denilir idi. Tatil olunca da ise; Eeee tatil olunacak bir durum yok ki niye tatil oldu ki derler. Yani; İnsan oğlunu doyurmak ve mutlu etmek zordur.

    Benlik bi sorun yok ^^

    Bu sene o sene değil :S

  • Kütleler karaya girdikten sonra yıldıza dönük karayel gibi ilerlemiyor mu? Ben mi yanlış görüyorum.

    "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız." -M.Kemal ATATÜRK

  • Çok basit bir ilişki kuruyorum. Çocuk ilkokul 1-2 ye gidiyorsa anne ve baba çalışıyorsa o çocuk evde tek başına bırakılır mı? Bunun tartışma yeri burası değil ancak 24 ocakta yağan kar yağmasaydı herkes biliyor ki bu yağan karla okullar tatil edilmezdi. Tatil etmek çözüm değil bunu anlatmaya çalışıyorum.

    O da size adı üstünde tedbir demeye çalışıyor. Sabah işe giderken kendi konumumda her yer buzdu. Herhangi bir olacak kazada sorumluluğu üstüne alabilecekmisin ? Birisinin çocugu kayıp düşse başına bir iş gelse emin ol ortalık ayağa kalkar madem yağacak diyorsunuz niye tatil etmiyorsunuz diye. Okullar sadece öğleden sonra bişey kalmaz diye tatil edilmez. Sabah gidişi ve akşam gelişi göz onünde bulundurulup tatil kararı verilir.


    Bazen bu tarz tartışmaların can sıkıntısından çıktığını düşünüyorum.


    Edit: Tartışma çıkartmak için cevap vermeyin rica ediyorum.


    Beylikdüzü yine yıkılıyor :hfyeni (29):

  • O da size adı üstünde tedbir demeye çalışıyor. Sabah işe giderken kendi konumumda her yer buzdu. Herhangi bir olacak kazada sorumluluğu üstüne alabilecekmisin ? Birisinin çocugu kayıp düşse başına bir iş gelse emin ol ortalık ayağa kalkar madem yağacak diyorsunuz niye tatil etmiyorsunuz diye. Okullar sadece öğleden sonra bişey kalmaz diye tatil edilmez. Sabah gidişi ve akşam gelişi göz onünde bulundurulup tatil kararı verilir.


    Bazen bu tarz tartışmaların can sıkıntısından çıktığını düşünüyorum.

    Mesela hocam geçen pazartesi de tatil edilmeliydi bence okula gidene kadar 3 kere düşme tehlikesi geçirdim.

    Bu sene o sene değil :S