İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Güneydoğu efsane ötesi bir sistem yaşıyor. Siklonik sistemin neler yapacağını gösteriyor bize. Kıskanmak değilde çok imrendim. Böyle bir sistem yaşamak dileğiyle..

  • Güneydoğu efsane ötesi bir sistem yaşıyor. Siklonik sistemin neler yapacağını gösteriyor bize. Kıskanmak değilde çok imrendim. Böyle bir sistem yaşamak dileğiyle..

    2017 de yaşadık her zaman diyorum sıcaklık uygunsa siklonik yağış her zaman daha iyidir adeletlidir

  • Nüfus artışına paralel olarak şehrin taban ısısı çok yükseldi hocam. Yer altından bir sürü boru kablo kanalizasyon vs geçiyor, bunlar taban ısısını birkaç derece daha yükseltiyordur 10-20 sene öncesine göre.

    merkezi yerden ısıtma var hatta :D

    ısı adasının bilimsel bir gerçekliği yok arkadaşlar özellikle sistem zamanı hava rüzgarlı olduğunda ısı adasının oluşması muhtemel değil

  • 2017'den çok fazlası olmuş. 2004 ayarında sistem aldılar. Belki ondan bile fazla.

    tadını çıkarsınlar böylesi onlar için 20 yılda bir gelir

    I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.

  • Dün gece çok nadir yaşanan bir olaya hep beraber tanık olduk, adı Thunder Snow yani gökgürültülü kar yağışı. Üst seviyede aşırı kararsız hava 500hPa'da -37/-40 lık trof bir çekirdek. Alt katmanlarda ona nazaran daha sıcak hava ile karşılaşınca konvektif hareketlerden gökgürültüsü duyduk. Sizlere analizimde Skew-T 'de böyle bir ihtimalin olduğundan bahsetmiştim. Sarı kütlelere denk gelen arkadaşlar nasıl birşey olduğunu daha iyi anlamış oldu. Sadece 2dk da yerler, ve yaklaşık 30dk eğer bir konumda kalırsa +7cm örtü bırakma potansiyeline sahip. Lokal bir sistemdi ama izleme keyfi çok güzeldi. Belki beni sarı kütle sıyırmış olabilir ama tüm gören arkadaşlara hayırlı olsun diyorum:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Küçüklüğümden beri meteoroloji meraklısıyım. İlk defa kablo kanalizasyonu meterolojiye bağlayan görüyorum

    Ne mutlu bana hocam yeni fikirler ufuk açar. Mantıken doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte evlerden kanalizasyonlara giden sıcak su/soğuk su oranı artmıştır diye düşünüyorum. Bu da taban sıcaklığını eskiye kıyasla arttırır. .Kinayeli cevap vermek yerine tezimi çürütmeyi deneyebilirsiniz. Yeni fikirler her zaman güzel sonuçlar doğurur.

  • Dün gece çok nadir yaşanan bir olaya hep beraber tanık olduk, adı Thunder Snow yani gökgürültülü kar yağışı. Üst seviyede aşırı kararsız hava 500hPa'da -37/-40 lık trof bir çekirdek. Alt katmanlarda ona nazaran daha sıcak hava ile karşılaşınca konvektif hareketlerden gökgürültüsü duyduk. Sizlere analizimde Skew-T 'de böyle bir ihtimalin olduğundan bahsetmiştim. Sarı kütlelere denk gelen arkadaşlar nasıl birşey olduğunu daha iyi anlamış oldu. Sadece 2dk da yerler, ve yaklaşık 30dk eğer bir konumda kalırsa +7cm örtü bırakma potansiyeline sahip. Lokal bir sistemdi ama izleme keyfi çok güzeldi. Belki beni sarı kütle sıyırmış olabilir ama tüm gören arkadaşlara hayırlı olsun diyorum

    Sanırım anadolu yakasının ilk sarı kütlesini sancaktepede biz aldık, çok kısa sürede beyazladı her yer. Gök gürültüsü şimşek yıldırım göremedik duyamadık ama, olsun örtümüzü aldık, fotografımızı çektik.

    Daha güzeli ve darısı önümüzdeki isimsiz sistemin başına

  • Sanırım anadolu yakasının ilk sarı kütlesini sancaktepede biz aldık, çok kısa sürede beyazladı her yer. Gök gürültüsü şimşek yıldırım göremedik duyamadık ama, olsun örtümüzü aldık, fotografımızı çektik.

    Daha güzeli ve darısı önümüzdeki isimsiz sistemin başına

    Ümraniye'de iki kere uyandırdı gökgürültüsü sesi beni ^^ Lokal olduğu için her yerde olmuyor. :)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Arkadaslar herkese selamlar, cuma gunu baslayacak sistem icin anadolu yakasi sahilleri ile ilgili kotu yorumlar goruyorum, var midir bir ongorusu olan yagan kar eriyecek gibi duruyor? 2-3 derecelerde?