İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Vallahi Ege'de sahil kesiminde yada Akdeniz'de sahil kesiminde otursam anlayacagim . Her sistemde de tuzla böyle. Yarın gene geliyor yine aynı hüsran. Vallahi forumda yazıları okuyup okuyup hevesleniyorum aha bu sefer olacak diyorum gene hüsran gene hüsran. Ama sizin yağacak dediğiniz için değil heveslenmem tuzla olduğu için . Her yere yağıyor mis gibi buraya havada gidiyor geliyor ben varım ama yokum diyor.

  • 22 Sistemi için konuşmak için çok erken olsa da bence kendini belli ediyor şimdiden kendinizi hazırlayın bence "Zona" sistemine. 18-19 sistemi çok daha mutlu edecek yaşayın ve görün derim tecrübe ile sabit. Kısa süre içinde 22 Sistemi boyunca aldığımız karın 2 katını alırız en az. 22 Sistemi için modeller her zamanki gibi ortada buluşur Çarşamba günü. Ortada buluşması demek Cumartesini boş geçin Pazar akşamı anca yağış doğuya ilerlerken kara çevirir ve DEKLere kalırız o da bu tarz sistemler ardından çok güçlü olmaz genelde sıcaklık farkı azaldığı için. GFS'yi çok gömüyoruz ama A.B lı sistemlerde fazla hafife almayın derim yine tecrübe ile sabit. ECM akşam iyi çıkınca herkesin meşaleleri yakacak ama dediğim gibi Çarşamba günü bir de bakın derim. Bu sistemin yapısı ECM nin değil GFS'nin modelleri kendi tarafına çekeceği tipten.

    Tecrübe dediğin kendine göre kesinleştirdiğin gerçeği yansıtmayan düşünceyi evet kesinlikle budur demek değildir. Daha tam pişememişsiniz(tecrübe) anladığım kadarıyla. Dikkat çekmek isteniyorsa işe yarar ama o ayrı.

  • 3 sayfa okudum ne okuduğumu anlamadım. şöyle ki biri iyi biri kötü demiş biri soğuklar çakısır yagmur olur bir arkadasımız örtü yapar demiş


    güzel arkadaşlar ikimsistem var 18 19 sistemini yorumlasak sonra 21 geçseniz sizleri takip eden okadar çok insan var ki yaptığınız yorumlar elbette çok değerli ancak çok karışıyor nacizane tavsiyem

  • Kral bugün noktayı koyar mı ne diyorsunuz.

    İmkanı yok. Şimdilik 18-19'unu bekleyin ondan sonra 22'sini takip edin tavsiyem, böyle derin Ab'li soğuğun dar bir koridorda indiği sinoptikler son 72h gibi anca netleşir.

  • İşin icinde alçak basınç var modellerin çözmesi kolay değil sancılı bir sistem olacak hadi abden yağmur ve kky bile alsa kıyılar devamında soğuğuun doğuya kayarak deklerden faydalanma ihtimalimiz var. 19'u akşamı gibi daha netlikler görürüz.



  • Adaşım eline sağlık sürekli güncel tutalım bu tahmini.


    Çarşamba sabahı döşeme fotoğraflarını yollarım hayırlısıyla. :hfyeni (29):

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Yaşayıp göreceğiz ☺️her bölgenin tatmin olacağı bir sistem olur inşallah🤲 Anadolu yakasından Avrupa yakasına sahilinden yüksek kesimine kadar verimli bir sistem olur umarım. Herkes mutlu olsun bu forumda emek var,bilgi var ,gece gündüz model paylaşıp bunların yorumlarını yapıp analiz eden ve biz pek anlamayanlar için bilgi birikiminde katkida bulunan herkese kocaman teşekkürlerimi sunarım. :hfyeni (25): :hfyeni (25):