Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Isparta'da çoğu yerde 48 saattir elektrik kesikmiş bu soğuk havalarda çok zor bir durum, en kısa zamanda çözerler umarım.

    İşte belediyecilik bunu muhalefet partisinin yöneticileri yapsaydı nasıl yaygara kopardı şimdi haber kanallarından tık yok korkularindan veremiyorlar bile yazıklar olsun söz konusu İBB olunca etmedikleri laf kalmamıştı haftalarca :rolleyes:

  • İşte belediyecilik bunu muhalefet partisinin yöneticileri yapsaydı nasıl yaygara kopardı şimdi haber kanallarından tık yok korkularindan veremiyorlar bile yazıklar olsun söz konusu İBB olunca etmedikleri laf kalmamıştı haftalarca :rolleyes:

    ELEKTRİK işine belediye mi bakıyor ?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Bu site üzerinden konuşuyorum, ne mutlu ki, hiç bir yazarımız, ne de diğer arkadaşlar garanti olmayan birşeyi konuşmaz ( kaldı ki garanti diye birşey yok).

    Milleti galeyana getirecek hiç bir sansasyonel söylemde bulunmez, o tür girişimde bulunana da gerekli müdahale yapılır.

    Bu sitenin adı umarım bazı kendini bilmezler tarafından olmadık şeylere bulaştırılmaz.

  • Bırakın artık şu siyaseti yeter ya. Biri bişey yazınca pusuda bekler gibi hemen siyasete başlıyorsunuz. Bunun tartışmasının yapılacağı platform burası değil. Hesabınızı da gidip sandıkda sorun.

    Nedir bu ya Allah aşkına .

  • Bu site üzerinden konuşuyorum, ne mutlu ki, hiç bir yazarımız, ne de diğer arkadaşlar garanti olmayan birşeyi konuşmaz ( kaldı ki garanti diye birşey yok).

    Milleti galeyana getirecek hiç bir sansasyonel söylemde bulunmez, o tür girişimde bulunana da gerekli müdahale yapılır.

    Bu sitenin adı umarım bazı kendini bilmezler tarafından olmadık şeylere bulaştırılmaz.

    Bende ilk modellere baktığımda uzun vade bu kadar değişebileceklerini bilmezken kesin konuşurdum 5 gün sonra kar yağacak vs. diye ama sonradan öğrendim ki son ana kadar -bilir demek daha doğruymuş. Evet uzun vade olumlu yönde kesin konuşmak insanların ilgisini daha çok çekiyor ama saçmalıktan başka bir şey değil. Gerçekten bu işte tecrübeli olan hocalarımız, yazarlarımız uzun vadede birçok şeye bakarak bilgileriyle tarih aralığı verebilirler. O tarihlerde herhangi bir sistem vs. olmayadabilir çok normal atmosfer bu olumlu yönde gelişirken birde bakmışsın 90 derece dönmüştür. Daha yeni meteoroloji sevdalısı biri olarak kesin konuşandan uzak durmayı öğrendim. Hava forum bana baya birçok şey öğretti ve öğretmeye devam edeceğinden hiç şüphem yok.

  • Bende ilk modellere baktığımda uzun vade bu kadar değişebileceklerini bilmezken kesin konuşurdum 5 gün sonra kar yağacak vs. diye ama sonradan öğrendim ki son ana kadar -bilir demek daha doğruymuş. Evet uzun vade olumlu yönde kesin konuşmak insanların ilgisini daha çok çekiyor ama saçmalıktan başka bir şey değil. Gerçekten bu işte tecrübeli olan hocalarımız, yazarlarımız uzun vadede birçok şeye bakarak bilgileriyle tarih aralığı verebilirler. O tarihlerde herhangi bir sistem vs. olmayadabilir çok normal atmosfer bu olumlu yönde gelişirken birde bakmışsın 90 derece dönmüştür. Daha yeni meteoroloji sevdalısı biri olarak kesin konuşandan uzak durmayı öğrendim. Hava forum bana baya birçok şey öğretti ve öğretmeye devam edeceğinden hiç şüphem yok.

    Yeni olduğunu belirtmenize istinaden şunu söyleyeyim ki zaten siz de güzelce yazmışsınız. Bu işin en doğrusu ecek-acak eklerini kullanmamaktır.

  • Yeni olduğunu belirtmenize istinaden şunu söyleyeyim ki zaten siz de güzelce yazmışsınız. Bu işin en doğrusu ecek-acak eklerini kullanmamaktır.

    Aynen şu şekilde öğrenmiştim zaten ilk üye olduğum zamanlarda bölge konusuna İzmir'e 4 gün sonra kar gösteriyordu bende yazmıştım 4 gün sonra İzmir yoğun kar yağışı alacak demiştim haliyle tepki aldım. 4 gün sonra hava günlük güneşlik olunca -ecak - acak eklerini meteorolojide kullanmanın hata olduğunu öğrendim. :)

  • Aynen şu şekilde öğrenmiştim zaten ilk üye olduğum zamanlarda bölge konusuna İzmir'e 4 gün sonra kar gösteriyordu bende yazmıştım 4 gün sonra İzmir yoğun kar yağışı alacak demiştim haliyle tepki aldım. 4 gün sonra hava günlük güneşlik olunca -ecak - acak eklerini meteorolojide kullanmanın hata olduğunu öğrendim. :)

    Kötü ama isabetli bir tecrübe olmuş :)