Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çocuklar siyasete alet olmasın hele ki kendisinden yaşça büyük dedesi yaşındaki birisine hain demesin çok üzücü bir durum kahroldum bugün çok yazık ;(

  • İlerde bu yalan yanlış gösteren sürekli değişen tüik başkanlarının başı büyük belaya girer gibi duruyor. Yargılanma durumları bile olabilir.

    TÜİK te çok ciddi bir oynama yapılabileceğini sanmıyorum. Çünkü verilerin bir çoğu direk TÜİK tarafindan olusturulmaz, TÜİK in görevi her yerden gelen rakamları organize edip derlemek. Yani demem o ki, biri kafasına göre bir oynama yapsa bile bu gizli kalmaz. Bunu da kimse göze alamaz. Bu sebeple siyasi aktörlerin (kim olursa olsun) geçici kapışmalarından dökülen kirli bilgi kırıntılarına itibar etmeyin. TÜİK e bambaşka bir alanda kendi sektorumle ilgili bilgi paylaşmak zorunda olan biri olarak yazıyorum bunları. İşleyiş, oyle çok hileye izin verecek bir durumda değil. Ayrıca TÜİK dünyadaki en iyi resmi istatistik kurumlarından biridir ilk kuruldugu günden beridir. Osmanlı imparatorluğu döneminde devlet hafızasına işlenmiş ve cumhuriyetimizde de bu hafıza ve refleks devam ettirilmiştir, sebebi bu.

  • enis hocam, yazdıklarınızın gerçekte olabilmesi için ışık hızıyla demokrasiye ve hukuk devleti ilkelerine dönüş yapmamız gerekiyor öyle bir ihtimal varsa dediklerinize katilmamak elde değil, Turkiyenin batililasma ve Batı normlarinda hukuk ve demokrasi mücadelesi yaklasik 300 yıldır devam ediyor son 20 yılda sekteye ugratilmis olsa bile bizi Pakistan,İran ve Körfez ülkelerinden ayıran bir özelliğimiz var biz farklıyız işte o farklılığı hedef alan bir demografik saldırının içine tutulmus durumdayız.

    Belki de "batılılaşmak, batı normlarına uymak" stratejisi olduğu gibi hatalıdır? Ayrıca her batılılaşma karşıtı, Pakistan,İran istemek zorunda değil. Ne batı ne doğu, biz bambaska bir ülkeyiz. İster genetik pota, ister kültür, ister tarih biz ikisi de değiliz. Neden ikisinden birini tercih etmek zorundayız gibi öğretiliyor bunu da anlamam. Benim kültürüme uymayan hiçbir batı normu hukuku bana fayda getirmez. Getirmedi, getirmiyor da.. bizim ve gelecek neslin sorumluluğu, gereksiz batı hayranlığı, peşin doğu mide bulantısı hastalığından, biz bir şey bilmeyiz yapamayız kompleksinden kurtulup, tamamen bizden çıkmış, bizi yansıtan ve aynı zamanda "insan" odaklı hukuk, kültür, eğitim sistemine geçmemiz.

    Kusura bakmayın lütfen, batı normu, batı hukuku gibi şeyler fevkalade boş ve bugünkü bozuk halimizin temelidir. Ayrıca dediğim gibi batı olmuyorsa İran,Pakistan, Suudi Arabistan vs olsun demek veya dedirtmek de büyük tuzak. Bu ülkeler kim ki, tarihleri ne ki bugün ne olsunlar ki ben onlara özlem duyayım. Benim binlerce yıllık köklü tarihim, kültürüm var.. bugün ABD nin ABD rüyası diye sattığı şey Roma ve Osmanlı'da vardı, biz hem Roma (son resmi doğu Roma imparatoru Fatih Sultan Mehmet tır) hem Osmanlı mirasciyiz. Ne olduğumuzun kim olduğumuzun farkına lütfen varalım, unutturulani hatirayalim lütfen. Bunu tartışmak için değil, gerçek bu olduğu için söylüyorum.

  • lapatipi kardesim, yazdıklarını okudum, güzel tespitlerin olduğu gibi bazı eksiklikler de tespit ettim,benim demek istediğim Batı hayranlığı değil, ve de Doğu düşmanlığı değil ama Osmanlı'nın varmak istediği yer de zaten Batı normlarında bir Monarşiydi, o olmadı da Cumhuriyet oldu ama bu süreç sekteye ugratildi demek istedim bizim o saydığımız(dogu) ülkelerden kültür ve hayatın diğer alanlarındaki branslardaki fersah fersah farkımız var bu asla milliyetçiliğe indirgenecek bir durum da değildir, Bunu ırkçılık olarak da algilamayalim lütfen.

  • TÜİK te çok ciddi bir oynama yapılabileceğini sanmıyorum. Çünkü verilerin bir çoğu direk TÜİK tarafindan olusturulmaz, TÜİK in görevi her yerden gelen rakamları organize edip derlemek. Yani demem o ki, biri kafasına göre bir oynama yapsa bile bu gizli kalmaz. Bunu da kimse göze alamaz. Bu sebeple siyasi aktörlerin (kim olursa olsun) geçici kapışmalarından dökülen kirli bilgi kırıntılarına itibar etmeyin. TÜİK e bambaşka bir alanda kendi sektorumle ilgili bilgi paylaşmak zorunda olan biri olarak yazıyorum bunları. İşleyiş, oyle çok hileye izin verecek bir durumda değil. Ayrıca TÜİK dünyadaki en iyi resmi istatistik kurumlarından biridir ilk kuruldugu günden beridir. Osmanlı imparatorluğu döneminde devlet hafızasına işlenmiş ve cumhuriyetimizde de bu hafıza ve refleks devam ettirilmiştir, sebebi bu.

    Peki size göre salt istatistik hesaplamaları yapan bir kurumun başkanı niye bu kadar sık degişiyor peki?


    Geçen yıldı yanlış hatırlamıyorsam tüik bölge müdürlerinin görevden alındığını hatırlamıyorsunuz sanırım. Toplanan ve sisteme girilen bilgilerin farklı veya yanlış girilme ihtimali yok mu?


    Kasım ayındaydı yanlış hatırlamıyorsam o ay peynir fiyatları hiç artmamıştı ve o aya kadar yine yanlış hatırlamıyorsam sıfır araç fiyatları sadece %8 artmışti.


    Millet siyasi çekişmelerden falan tüike yüklenmiyor yani. Bu milletin son yıllarda finansal okur yazarlığı baya arttı. Fed başkanını yüzde kaçı bilir veya yapacağı açıklamaları takip ederdi 3-4 yıl önceye kadar. Şimdi millet hangi açıklamayı yaparsa nasıl sonuçları olabilir diye yordama da bulunuyor.




    Yoksa kimsenin tüikle alıp veremediği yok. Zaten son 5 -6 yıldır göze batıyor ondan önce kimse tüiki ağzına bile almazdı.

    Einmal editiert, zuletzt von icenow123 ()

  • Tepeden tırnağa herseyin fiyatı en az %60-70 artmış ama enflasyon %36 ve bu verileri veren TÜİK hilesiz açıklıyor bu verileri. Evet TÜİK zamanında en iyi istatistik kurumlarından biri olabilir ama o güzel istatistikler beyaz atlara binip gittiler dostum.

  • Tepeden tırnağa herseyin fiyatı en az %60-70 artmış ama enflasyon %36 ve bu verileri veren TÜİK hilesiz açıklıyor bu verileri. Evet TÜİK zamanında en iyi istatistik kurumlarından biri olabilir ama o güzel istatistikler beyaz atlara binip gittiler dostum.

    60 70 değil marketteki gıdalar 120 150 arası zamlı 10 liradan aşağı bisküvi yok