Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 1.si yeni gelen ekibin londradaki %6-7 ile borç veren tefecilere değil IMF ye ihtiyacı oldugunu kabul ederim ama 7-8 yıl orta vade için uzun bir süre,yaşarsak bu süreler içinde neler olacak göreceğiz, Mevcut aktörlerin politikalarıyla tekrar başa döneriz, yeni oyuna ve yeni oyunculara ihtiyaç var.Cok çekişmeli bir paterne giriş yapılmış durumda,Darbe teşebbüsünun müsebbibi bir örgütün sempatizanlarınin üst görevlere tekrar atanmasinda beis görülmüyor bu da akıllara kutuplaşma ile birsey elde etme çabasının zorlanacagini gösteriyor.

    Yeni gelen ekip IMF ye isteyerek gitmeyecek hocam. Oluşacak kur krizini kısa zamanda bertaraf edebilmek için acil kaynağa ihtiyaç duyacaklar. Merkez Bankasının net döviz rezervini eksilerden alıp pozitif konuma getirmek için bile 60 Milyar dolar civarında döviz lazım. Rezerv birikimi bugünden yarına olabilecek birşey değil .

    128 Milyar doları döviz kurunu baskılamak için çarçur etmemiş olsalardı belki bugün bu denli kötü durumda olmazdık . Şak diye satılan o milyar dolarlar yıllarca süren bir çabayla ülkenin ihracat gelirleriyle birikebiliyor.

  • 2 doz aşılıydım hocam , doz3 için randevu oluşturdum ama pozitif çıkınca olamadım

    İnşallah bu seviyede kalır hocam , boğaz ve burun içini nemli tutun

    Elma sirkeli su ile gargalar yapın , bol bol c vitamini alın, umarım en kısa sürede eski sağlığına kavuşursunuz

    Sürekli su içiyorum ilaç olarak da doğal olarak portakal mandalina C vitamini tüketiyorum teşekkür ederim

  • Şimdi bazı arkadaşlar şöyle bir soru da sorabilir, madem kur krizi olacak neden simdi olmuyor? Cevabı Nebatinin ışıltılı gözlerinde,aslında bu yaşatılan kur krizinden ziyade belli periyotlarla devalüasyon yapıp,dış ticareti dengeye yaklastirma çabası ama bu dediklerini bu ekiple yapıyor olmaları başarı şansını iyice azaltmış durumda,para basmak tek çözüm olmamali ya da faiz silahını kullanmak acilen doğrudan yabancı sermaye girişine ihtiyaç var sadece o zaman denge kurulmaya,döviz birikmeye başlar yoksa içerideki gerçek ve tüzel kişilerin mevduatlarini yerel para birimine cevirmeleri sonucu değiştirmez.

  • Bu yüzden organize sanayi bölgelerine elektrik kısıtlaması getireceklerine önce şu AVM lere kısıtlama getirselerdi daha mantıklı bir hamle olurdu.

    Bu arada böyle durumlar için bir kriz planımızın olmayışı da ayrı bir konu..

    AVM ler de önemli, küçük bir AVM günlük 3000-5000 arası misafir ağırlar, buradan hem o dukkandakiler kazanir, hem o dükkanlara ürün tedarik edenler. Yani ikisi de lazım, sanayi bölgesinde ihtiyaç duyulan enerji ile AVM deki bir değil. İki forkliftli bir motor tamir atölyesi neredeyse 10 orta ölçekli mağazaya es deger enerji kullanıyor, sonuçta o mağazaların çoğunda tasarruflu ampuller, bir bilgisayar, bir pos makinesi çalışıyor.

    Kriz planı demişsiniz, enerjiyi dışarıdan alan hiçbir ülke böyle bir kriz planı kuramaz. En önde gelen ülkelerden Almanya bile bunu kuramıyor ki, Rusya gazı keser diye Ukrayna nin işgaline bırakalım karşı çıkmayı, neredeyse alkışlayarak konuma düştü. Dediğiniz tarzda bir plan ancak tuz gölü deposu (2,7 milyar dolar) gibi 10 tane daha yaparsınız, gaz ucuzken depolarsiniz, kesintide kullanırsınız, yada aynı paraya 20 milyar dolara bir Akkuyu nükleer santrali daha yaparsınız.. Peki ya kesinti olmazsa, kış çok çok sert geçmezse, boşuna aşırı ciddi bir harcama yapmış olursunuz.

    Sözün özü: ya enerjini kendin uretirsin yada bu durumlarda böyle sıkıntı yaşarsın. Yapacak pek bir şey yok.

    O yüzden nükleer santraller, güneş enerjisi tarlaları ve rüzgar tribünlerinde sürekli verim artırıcı teknolojiler geliştirip yayginlastirmaliyiz, ülkemizin başka çaresi yok.

  • Samet hocam teşekkür ederim. Hep birlikte inşaallah.


    Maalesef bu konu önemli.


    Ben hastalığım ve sonrasında öksürmedim. Nefes ile ilgili sorun yaşamadım.


    Hastalıktan 2 y sonra çekilen tm de ciğerlerimde az bir bölgede buzlanma çıktı.


    Eşimde ki buzlanma fazlaydı . Doktor kortizon tedavisi uyguladı ,onunkiler çok azaldı. Bitti gibiydi.


    Bu neden ile herkes kendinin doktoru olsun ve mutlaka muayene olsun.

  • Hayırlı geceler arkadaşlar bu işte usta olanlara bi sorum var çok merak ediyorum. Kuzey Yarım Küreye soğuk ataklar kutuplar ve sibiryadan iniyor güney enlemlere yani Türkiye, Avrupa kıtası gibi bölgelere, güney yarım kürede Güney Afrika, Güney Amerika gibi yerlere soğuk ataklar nereden geliyor? Antarktika'dan salınım oluyor mu? Lisan bozuk olduysa affola.

  • Hayırlı geceler arkadaşlar bu işte usta olanlara bi sorum var çok merak ediyorum. Kuzey Yarım Küreye soğuk ataklar kutuplar ve sibiryadan iniyor güney enlemlere yani Türkiye, Avrupa kıtası gibi bölgelere, güney yarım kürede Güney Afrika, Güney Amerika gibi yerlere soğuk ataklar nereden geliyor? Antarktika'dan salınım oluyor mu? Lisan bozuk olduysa affola.

    Hocam güney yarım kürenin büyük bir bölümü su ile kaplı olduğundan soğuk veya sıcak hava durumu yaşanmıyor su havayı yumuşatıp ülkelerde ılıman bir iklim yaşanmasını sağlıyor. Yani kış ve yaz arasında öyle ekstrem sıcaklık değerleri olmuyor. Temmuz ayında 10 derece civarlarında olurken şu an bulunduğumuz aylarda 25 derece civarlarında oluyor genelde.Öyle ülkemizde olduğu gibi yaz ve kış arasında 40 dereceyi aşan farklar yok yani.