Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kazma kürek satan hırdavatçılar açık kalsın yeter ;)

    Abi sen böye dediğinde umutlanmak istiyorum ^^ 20 şubattan sonra herşeye gebe hatta 22 23 şubattan sonra ölü azora bile can geliyor ama 4 5 martı beklersek gelmez ise o tarihlerde geri dönüşü hiç olmyana aylardan biri ne zaman güzel görüntüler göreceğiz modellerde muallak abi varmı kafanda bi tarih modeller içn ?

  • Abi sen böye dediğinde umutlanmak istiyorum ^^ 20 şubattan sonra herşeye gebe hatta 22 23 şubattan sonra ölü azora bile can geliyor ama 4 5 martı beklersek gelmez ise o tarihlerde geri dönüşü hiç olmyana aylardan biri ne zaman güzel görüntüler göreceğiz modellerde muallak abi varmı kafanda bi tarih modeller içn ?

    Bilirsiniz benim tahminler model çıktılarına göre değil inşallah daha öncesinde sistem{er olacaktır zaten wave 1 atağında olsun wave 2 atağında olsun..Biri 14 şubat diğeri 18 şubat. Kdv stopaj derken 20.02.22 de afili bir tarih olsun senin için :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Bilirsiniz benim tahminler model çıktılarına göre değil inşallah daha öncesinde sistem{er olacaktır zaten wave 1 atağında olsun wave 2 atağında olsun..Biri 14 şubat diğeri 18 şubat. Kdv stopaj derken 20.02.22 de afili bir tarih olsun senin için :)

    Sağol abi çok düşüncelisin :hfyeni (18): inşallah olur abi bi örtü daha görürsek bu iş tamamdır :)

  • Marmara'nın Güneyinde ve Doğusunda Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Kar Yağışı


    Beklendiği Yer

    Marmara Bölgesi'nde beklenen yağışların 08.02.2022 Salı sabah saatlerinden itibaren güneyinde (Çanakkale, Balıkesir ve Bursa), akşam saatlerinden itibaren doğusunda (Yalova, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla rüzgarın yönünün kuzeye dönmesiyle birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği, yüksek kesimlerde kuvvetli kar, Bursa çevreleri ile Sakarya'nın güneyinde yer yer yoğun kar (20 cm. üzeri kar örtüsü) şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, kar yağışı alan yerlerde buzlanma ve don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • mgm sana buradan sevgilerimi iletiyorum (!). Soğuk yok bir şey yok, maks kar görecek yer serdivan yüksekleri. ilçe bazlı girin şu uyarıları. Uzun süredir takip etmiyordum telefona bildirim düştü bi anda. Allah belanızı vermesin ya duygularımla oynadınız resmen :(


    forum.havaforum.com/attachment/143252/

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • şu alana gidip dağ dikicem denizi boşaltıcam artık. Bu karadeniz bi sakarya açıklarında mı sıcak ya. ExcuseMe ne dersiniz hocam yarın gece çarşamba için

    forum.havaforum.com/attachment/143255/

    Dün akşam ortalama 300-350 rakım civarı kar sınırı olabilir demiştim tabi Ecmwf bazlıydı yorumum ama İcon modeli alçak basıncın konumunu daha farklı veriyor haliyle yağış çok erken kesiyor Salı gecesine kalmıyor bile Ecmwf'de ise Çarşamba erken saatlerde yani sabah kesiyor. Gene Ecmwf bazlı gidersek kar sınırı 300-400 metre civarları denebilir tabi biraz +/- oynamada ihtimal dahilinde. Eğer 250-300 rakım arasına kadar inerse cıvık çok hafif örtü dahi olabilir sabaha ama çok düşük bir ihtimal bu. Asıl saf kar 500 rakım üstü. Kıyılara bol bol yağmur var gene yağış gece kuvvetli olursa buna bağlı olarak 150-200 rakım arası ara ara belki sulu kar yağabilir. Akşamki güncellemelerden sonra tekrar değerlendirmek gerek mutabakat yok çünkü ama sistem genel anlamda kıyılar için çöp malesef.

  • Trakya'da Kuvvetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Trakya'da beklenen yağışların 07.02.2022 Pazartesi akşam ve gece saatlerinden itibaren 08.02.2022 Salı akşam saatlerine kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların Salı sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeye dönmesiyle birlikte Kırklareli çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar (10-20 cm.), Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde genellikle yağmur ve sağanak, Salı sabah saatlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, kar yağışı alan yerlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.