İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 520 metre ama genelde Çatalca Radardan daha az kar alıyor :hfyeni (18):

    batıda kalan çekirdekli sistemlerde Çatalca radar daha şanslı olsa da genele vurunca Aydos bir tık daha önde oluyor. Bu fotoğrafların olduğu sistemde Aydos istasyonun olduğu konumda (330m) hiç kar yokken yanıbaşında 30cm'i aşkın kar var :D


    Çatalca radardansa, Binkılıç bölgesinin yüksekleriyle kıyaslarsak (tam il sınırı 472m) 5 sistemin 4'ünde o bölge önde olacaktır.
    Aydosun avantajı ise artık şehrin merkezi sayabileceğimiz bir konumda kalması :)

  • batıda kalan çekirdekli sistemlerde Çatalca radar daha şanslı olsa da genele vurunca Aydos bir tık daha önde oluyor. Bu fotoğrafların olduğu sistemde Aydos istasyonun olduğu konumda (330m) hiç kar yokken yanıbaşında 30cm'i aşkın kar var :D


    Çatalca radardansa, Binkılıç bölgesinin yüksekleriyle kıyaslarsak (tam il sınırı 472m) 5 sistemin 4'ünde o bölge önde olacaktır.
    Aydosun avantajı ise artık şehrin merkezi sayabileceğimiz bir konumda kalması :)

    Cekmekoy tepesinin kuzey kisimlarinin (rakim 440) dekli sistemlerde Aydostan daha cok kar aldigina birkac defa kez sahit oldum. Gecen sene ocak sistemi mesela. Polonezkoye tarafina yaklastikca ciddi kar birikimi artiyordu. Aydos rakimdan kurtariyor,dedigim yerler mevki itibariyle avantajli..kuzey ic kesim.

  • kıyılar için dükkanı kapatmak en iyisi 8 olmadi 14 olmadı 18 olmadi simdi 20 de de bir cacıl yok kuzeyde soguk yok azor efendi ustumuze pide atlantik ne vay yok vakumluyor bildik son 5 yılın şubatı yani soguk şubat göruntüde hikaye, ha bugün, ha yarın derken 7 gün patladı ileriside karanlık inşallah yanılırım.

  • Aydos konum itibariyle harika bir yerde. Pendik merkeze, denize çok yakın bir lokasyon. Rakım sistemlerinde zirve kar kalınlıkları orada ölçülür. Yazın ulaşım açısından çok rahat bir yerde olduğundan sık sık ziyaret ederim. İstanbulda ki en güzel çam ormanları aydostadır. Harika bir ormana sahip.

  • İstanbul un en güzel manzaralı ve büyük orman alanları çatalça ve Silivri nin kuzey i dir ilk kar yağışı İstanbul a burada başlar

  • Cekmekoy tepesinin kuzey kisimlarinin (rakim 440) dekli sistemlerde Aydostan daha cok kar aldigina birkac defa kez sahit oldum. Gecen sene ocak sistemi mesela. Polonezkoye tarafina yaklastikca ciddi kar birikimi artiyordu. Aydos rakimdan kurtariyor,dedigim yerler mevki itibariyle avantajli..kuzey ic kesim.

    Alemdağa en son gittiğim zaman (on senesi vardır) hala şehirden uzak, gür ormanlari olan gerçekten harika bir yerdi. Karlı sistemde hiç ziyaret etme şansım olmadı ancak başta DEK mekanizmasına göre dediğinizine katılıyorum. Yağış bakımından muhtemelen aydostan yıllık bazda 300-400mm daha avantajlı olması muhtemeldir. En sınırda rakım sistemleri hariç kar olarak da muhtemelen daha şanslıdır.


    Aydos zirve için emin olmasam da hemen eteklerindeki doğup büyüdüğüm konumda, ısı adası mevzusu küçümsenemeyecek seviyede. Çocukluğumda orman ve çayırdan başka bir şey olmayan konumumda sahillere 4.5-5.0 derecelik net bir fark atıyorken, şuan 3.0 derece civarına geriledi. (bunun yanında sahillerde de ortalamanın yükselmesi durumu var) Bu da karlı gün sayısını ve örtülü gün sayısını inanılmaz derecede azalttı. Eminim ki Alemdağ bu konuda daha az zarar görmüştür