İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yeni konumuz hayırlı olsun.Ben henüz Pazar gecesinde kaldım öteki konuda bu sefer sistemi doyasıya yaşamak için forumdan takip etmedim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Güzel bir video olmuş. :thumbup: İzlemesi zevkli, 2017 de bu arkadaş Tıme Lapse yapmıştı. Bu sefer ki sistemde radarda var harika olmuş. :hfyeni (29): Artık dönüp dönüp izleriz aklımıza geldikçe. hava-kars323


    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Berkay34 hocam elim ayağım titriyor. Son 1 haftadır, forum, mgm radar arası gidip geldim her 5 dakikada bir. Elim alışmış sürekli radara bakıyorum. Yap bi güzellik bize be hadi be. Çocuklar evde aç sistem bekliyor 😂

  • Berkay34 hocam elim ayağım titriyor. Son 1 haftadır, forum, mgm radar arası gidip geldim her 5 dakikada bir. Elim alışmış sürekli radara bakıyorum. Yap bi güzellik bize be hadi be. Çocuklar evde aç sistem bekliyor 😂

    Bende boşluğa düşmüş gibi oldum ^^ Sistem sonrası hep böyle oluyor genelde :hfyeni (18): Atmosfer kendini toparlasın ondan sonra tekrar sistem takip ederiz hep beraber :thumbup:

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Kutup soğukları güney enlemlerde gezinirken zonal rüzgârlar da yani Polar Vortex'de hafifleme olmuştu.

    Şöyle düşünün kutup etrafında bir kemer var ve o kemer gevşiyor güney enlemlere soğuk dalga inişi meydana geliyor.

    Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi polar vortexin de yani Zonal rüzgârların da bir toparlanma süreci olacak. Ve kutubu çevresinde olan o kemer(Aslında 10hPa stratosfer'de dönen rüzgarlar)'da güçlenecek.

    Bunun sonucu olarak güney enlemlere sistem ihtimali bir süreliğine azalma meydana gelecek. (Şubat ikinci haftasına kadar)


    ECMWF Zonal rüzgarlar:

    forum.havaforum.com/attachment/139850/


    İzlanda bölgesinde ki ve kutup bölgelerinde ki alçak basınçlar güç kazanacak ve kendi bölgesinde hakimiyetini arttıracak. Bu sayede Kutup bölgesinde tekrardan soğuk deposu dolmaya başlayacak. Akabinde bu zaman dilimde doğal olarak Azor yüksek basıncı daha çok pide halinde yatay olması olası durmaktadır. Çünkü AO'da bunu doğrular nitelikte Pozitife(+) doğru yol almaktadır.


    forum.havaforum.com/attachment/139851/



    Yani sitem sonrası atmosfer de bir toparlanma meydana gelecek bu da Şubat ayının birinci veya ikinci haftasına kadar sürmesi olası durmakta.


    Güzel bir sistemi geride bıraktık. Şimdi umarım Şubat ayında da buna benzer veya daha güzel sistem ile kışı kapatıp 2022 senesini efsane kışlar arasına girer. Şu haliyle bile 2022 kışı 24 Ocak sistemi ile adını altın harflerle tarihe yazdırdı.


    Bakalım, Atmosfer deki bu toparlama sürecinin ardından bir sistem daha alırız inşallah.


    Aynı heyecanla takibe devam.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • bu sene de ilk yarılar sakin ikinci yarılar atraksiyonlu geçiyor şubat 12'si itibariyle başlarız gibi 10 gün dinlenelim

    r4tyvvj.png

    12-27 şubat arası güzel gözüküyor

  • Aytac

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Yeni konu hayırlı olsun 10 şubattan sonra buralar yeniden şenlenir. Güzel bir sistem daha alıp kışı uğurlarız. Kışı bitirinler yine yanılacak.

  • Biz en iyisi Şubat'ın ortasına kadar pek bişey beklemeyelim ben bunu anladım ikinci yarı da birşeyler olabilir sanırım hadi insaAllah ☺️

    Aynen öyle, doğanın kanunu olarak Atmosfer'de bir toparlanma süreci olacak. Şubat ayının ikinci yarısı bir sistem daha alma ihtimalimiz olabilir. Sibirya Yüksek Basıncının uyanma durumu da var. En son kendisini 2012 senesinde görmüştük. :hfyeni (29): Belki bu sene de etkisini gösterebilir. Hali hazırda Sibirya bölgesinde iyi bir kar örtüsü mevcut, bu durum Termik Sibirya Yüksek basıncını tetikleyebilir aynı 2012 senesinde olduğu gibi.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Aynen öyle, doğanın kanunu olarak Atmosfer'de bir toparlanma süreci olacak. Şubat ayının ikinci yarısı bir sistem daha alma ihtimalimiz olabilir. Sibirya Yüksek Basıncının uyanma durumu da var. En son kendisini 2012 senesinde görmüştük. :hfyeni (29): Belki bu sene de etkisini gösterebilir. Hali hazırda Sibirya bölgesinde iyi bir kar örtüsü mevcut, bu durum Termik Sibirya Yüksek basıncını tetikleyebilir aynı 2012 senesinde olduğu gibi.

    Ne güzel konuştunuz işte şimdi daha da umutlar açtı içimizde yinede Allah'ın dediği olur elbet ama böyle bir 2012 vari bir sistem gelirse şahane olacak belki unutulmayacak bir kış sezonu olacak yani olma ihtimali var gibi hayırlısı olsun bekleyelim ve görelim olacakları 🤲😃

  • Birde birşey sormak istiyorum 2017 sistemine ne isim verildi? Ya da verildi mi? o zamanlar burada mevcut değildim bilen biri cevaplayabilir mi gerçekten merak ettim 😃

    Godzilla :)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • goruntuye göre yine subatin en az 10 günü güm hani ne oldu suabtada sert girecektik uzun soluklu soguklar bizim olacakti tv kanallari bile sert subat diye saýikladı sistem sonu en az 15 gun yatay seyir olacagi artik belli son yillarda 10 gun soguk ise 15 gun ust uste ilik geciyor ben hic bir soguk sisitem ustune 10 gun dah ara vermeden soguk gelecegine inanmam sonucta cografyamiz belli milleti tv kanallari ve meteoroloji uzamnlari beklentiye sokuyor en az 12 gun 7 ila 12 derece arasi gezeriz sisteme yakin saglam birde lodus yeriz sonra 10 gunluk soguk subat bitti megm bime subati bati iller icin 1 ila 3 derece alti diyor ama o olmayacam gibi simdilik sonrada martan ne kpoarirsak kar dir hop sezin bitti.