İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 5 senenin enerjisini attık yemin ederim

    Kaç gündür gözümü açıyorum etraf bembeyaz

    Cidden aşırı özlemişim


    Başta Cuma-Cumartesi-Pazar günleri acaba fosladı mı yine kazık mı yedik diye korkuttu ama Pazartesi akşamı kapa çeneni dedi susturdu herkesi gerçekten

    Yarı-efsanevi bir sistem diyebilirim.

    Fatih ortalama 20cm ile kapattı sistemi ki bu 2008 yılıyla çok benzer bir sistemdi.

    Mezosiklon gibi özel güzel oluşumlar gördük güzel bir tecrübe oldu herkes için.

    Sistem -16'lık bir çekirdekle ve daha batılı gelseydi Batı Karadeniz yerine yağış manyağı olan bizim bölgemiz olacaktı ama batılasa soğuk kaçıyordu. O yüzden herkesin mutlu olabileceği en optimum sinoptikle bu sistemden zaferle ayrıldık.


    Şubat ve Mart'ta daha baba sistemler bizim ile olsun inşallah.



    Sistem tecrübeleri:

    - Lütfen son 48 saate kadar kimse üzülüp sevinmesin.

    - Lütfen son 24 saate kadar yağış miktarı tartışılmasın.

    - Lütfen kar haritalarına göre sistem güçlü veya fos yorumları yapılmasın.

    - Lütfen kimse birbirinin kalbini kırmasın.

  • forum.havaforum.com/attachment/139560/

    Memleketim Kastamonu'dan fotoğraf geldi evin önü kapanmış 😲Allah yardımcıları olsun bu kadari çok fazla. 😐

    forum.havaforum.com/attachment/139574/

    Benim memlekettte Kastamonu. Burasıda köydeki evimiz bu 1 hafta önceki fotoğraf. Duyduğum kadarıyla en son 2.5 metreye kadar çıkmıştı kar ki hala yağıyormuş. Allah yardımcıları olsun köyde yaşayanların..

  • 1987 yılı ya da öncesi bağ bostan bile olmayan olmayan yerleri İstanbul'dan sayıp yağan yarım metre karla 1900lü yılların başını bile işe katıp yorum yapılmasa daha iyi olur. Muhtemelen tarih boyunca oraların her sene yarım metre veya üstü kar almışlığı vardır.

    Geçmiş sert kışlarının verisi ile karşılaştırma yapacaksanız Tarihi Yarımada, Boğaz çevresi ve Üsküdar-Kadıköy hattının dışını örnek göstermeyiniz. 2017'de Sarıyer'deki konumum 1 metre kar almıştı ama bu klasik İstanbul için 25-30cm olarak kayıtlara geçmiştir. Bu sistemde ise 15-20cm.

    forum.havaforum.com/attachment/139576/


    Şu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

  • Belediyelere değil vatandaşa önlem aldıracaksın ki bunun bir maliyeti olacağını sanmıyorum.

    Ve ayrıca niye eleştirmeyelim. Yıllardır tahmincilik yapıp bir vortexin(siklonun) 3 cm 5 cm gibi komik rakamlar bırakacağını söylerse bu kar tahmini ılıkçılığı olur.

    Chiron isimli dandik hava modelini kullanacağına Skiron'u bile kullansa daha başarılı olur.

  • Geçen sene Tuplar sisteminde de Bünyamın bey sınıfta kaldı bu sistemde de sınıfta kaldı. Verdigi Komik miktarlar Mgm Akom'la bile eş değerde degildi.

    kendi kullandıgı model veya veri herneyse çok yanıltıyor kendisini.

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • Canım kardeşim 87 yı örnek göstermeyin diyorsun da 87 yaşadınmı bilmiyorum hem Üsküdar'la Kadıköy ü niye kıstas yapıyorsun her kar yağışında buralarımı baz almamızmı gerekiyor 87 kışı kışın sonuna doğru gelmiş muaazzam bir kıştı sana yaşadığım 87 kışından bir örnek vereyim Beşiktaş Dinamo Kiev maçı inönüde oynanamadı ve Ali samiyen e alındı bizde maç oynanacak diye Mecidiyeköy e gittik maç oynanmayınca oradan aşağıya fulya ya Beşiktaş Karaköy Eminönü Unkapanı yürüye yürüye bata çıka Balat a kadar geldik zor bela bir araba bulduk donmamıza ramak kala evimize ulaştık 3 defa yoğun kar fırtınasına maruz kaldık nisana kadar kar yerden kalkmadı Allah uzun ömür versede öyle bir kış daha yaşasak 87 kışını hiçbir kışa değişmem şimdi 2 gün kar yağıyor hemen insaların ilk aklına gelen 87 kışı oluyor biraz uzattım kusura bakma benim gördüğüm kışlar içinde 87 baba bir kıştır 2004 de onun kardeşidir kal sağlıcakla

    Yazdığımı tam okumadınız sanırım. Beylikdüzü'nde, Başakşehir'de oturup konumuna aldığı karla 87 kışını geçtik diyenler var sitede. Oraları geçmişe yönelik tarihleri baz gösterip İstanbul'dan saymayın diye uyardım.

  • forum.havaforum.com/attachment/139574/

    Benim memlekettte Kastamonu. Burasıda köydeki evimiz bu 1 hafta önceki fotoğraf. Duyduğum kadarıyla en son 2.5 metreye kadar çıkmıştı kar ki hala yağıyormuş. Allah yardımcıları olsun köyde yaşayanların..

    Evet 3 metre civarı olmuş bugün annem dayımla konuşmuş öyle söylemiş valla zor onlarda ister makul yağsın ama böyle yağınca orda hayat duruyor bunu yaşayan bilir ☹️

  • forum.havaforum.com/attachment/139576/


    Şu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

    Teşekkürler. Gerçekten efsanevi bir kışlar olduğunu biliyorum, kişisel olarak araştırdım da. 1987'de Sarıyer'in köylerinde metreyi aşan karda o zamanlar Adana'dan orman işi için gelen işçilerin getirdiği develerle bir ay boyunca ekmek getirilmiş şehir merkezinden. Bu bilgi de benden olsun ek olarak..

    Forumda 20 sene önce olmayan şehir bölgelerindeki yağışı 1900lü yıllarda Eminönü sahilde yapılan ölçümlerle kıyaslayanlaraydı lafım.