Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2 gündür iş yok bugün de yok. İşbaşı Perşembe organize sanayi bölgelerinde. Ne olacak bilmiyoruz 3 gün de bile fabrikalar ne kadar zarar etti kim karşılayacak bunu? Ya yine tekrarlanırsa? Tüm planlar, işler sekteye uğradı. Zaten hava durumundan sevkiyat sıkıntısı oluyordu şimdi daha da sıkıntı işler. Asıl konu gerçekten doğalgaz, elektrik konusu. Bursa'da şebeke onarımı, bakımı bahanesine mahallelerde de elektrikler kesiliyor yer yer.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • bir uçağın iniş yapabileceği en uygun şekil karşıdan uçağa parelel rüzgar aldığı zamandır tam tersine rüzgarsız havalarda uçaklar inmekte zorlanır .tekrar yazıyım uçaklar rüzgarsız havada inmekte zorlanır

    ucak yavaşladığı zaman kanat altındaki kaldırma kuvvetini kaybeder ve inerken düşme hissi gelir ,şiddetli rüzgarda dahi dik gelmesi kosulu ile pilot çok rahat iniş yapar .şöyle düşünebilirsiniz kayakla atlama diye bir spor var onda mesela rüzgar karsıdan esiyorsa kayakçı daha uzağa atlar hatta rüzgar ölçümünde belli bir oran var onun üzerine çıkarsa derecesi silinir .Uçak iniş açısı aldığında burnunu hafif kaldırır ve rüzgar varsa çok yumuşak bir iniş olur eğer bu yoksa siz uçakta pilot çok kötü iniş yaptı resmen çarptik dersiniz

    uçuş için tehlikeli olan zonal rüzgar dedikleri şey buda kestirilmesi zor olan genelde deniz kenarına yakın olan pistlerde yaşanır uçak iniş sırasında yandan rüzgar alırsa düşük seviye rüzgarda dahi çok zorlanır youtube den bakarsanız yeşilköy havalanına iniş videoları var tamamından uçak sağa sola sallanır ve çok tehlikelidir eğer bu konuda siyasi gözlük takıp işkembeden sallıyor bu diyorsanız araştırabilirsiniz

    Tolga Özbek in videoları var bu konuda izleyebilirsiniz

    yeni yapılan havaalanı bu rüzgarların sene içindeki ortalaması en optimum yere yapılmıştır pist açıları tamamen bu rüzgarları karşıdan alacak şekildedir ve eski havaalanına göre rüzgar yüzünden inememe oranı çok düşüktür

    hava alanı uçak iniş kalkışları ile alakalı yanlış yere konumlu değildir ama şehrin içinde olmaması sorundur bencede enazından iç hat seferleri eski havaalanından devam edebilirdi belki dış hat kargo naklıye vs o tarafa yönlendirilebilirdi o zamanda belki rantabıl olmama sorunu vardı

    2 Mal editiert, zuletzt von burcin ()

  • Esesnyurt -kıraç sanayi iptal.


    Hiç bir cadde ve sokak temizlenmemiş.


    Bu belediye ne iş yapar ?


    Ana caddeler açıldıktan sonra sanayiye yönelsene.


    Fabrikanın önünde 1 metre kar var. 80 kişiden 8 kişi fabrikaya ulaştı. Elektrik yok.


    Keşke dert bir tane olsa.

  • Kim kimle kafa bulmaya çalışıyor. Ne kadar tanıyorsun beni. Neleri bilip bilmediğimi nereden biliyorsun. İşine bak kardeşim tamam mı. Konuyu uzatmanın anlamı yok.

    Sen bizi ne kadar tanıyorsun da yok ekonomist yok bilirkişi aklınca dalga geçmeye çalışıyorsun. Konu tabii ki uzamasın ama bize sorduğun bu soruları önce kendine sor ben onları ne kadar tanıyorum neleri bilip bilemediklerini nereden biliyorum diye.

  • 3.Havalimanı ülkemiz için önemli bir değer ve avrupanın aktarma üssü olarak bakılıyor bu bizim ülkemizde yemişim konumu yok Atatürk havalimanı vardı ne gerek var lüzumsuz vs vs deniyor vallahi üzülüyorum.

  • Ülkenin şu an ki gündemi havalimanı olmamalı.

    Pandemi döneminde yüzlerce insanın salgından dolayı öldüğü günlerde kapatılmayan sanayi kuruluşları, gaz ve elektrik problemi yüzünden kapanmış bulunmaktadır.

    Zaten ekonomi olarak pamuk ipliği üzerindeyiz, ihracat rakamlarının yükselişte olduğu bu günlerde ülke ekonomisi ciddi anlamda etkilenmez umarım.

  • Ülkenin şu an ki gündemi havalimanı olmamalı.

    Pandemi döneminde yüzlerce insanın salgından dolayı öldüğü günlerde kapatılmayan sanayi kuruluşları, gaz ve elektrik problemi yüzünden kapanmış bulunmaktadır.

    Zaten ekonomi olarak pamuk ipliği üzerindeyiz, ihracat rakamlarının yükselişte olduğu bu günlerde ülke ekonomisi ciddi anlamda etkilenmez umarım.

    hocam geçen gün seninle takıştık biraz ama bu konuda bende bikaç ekleme yapmak istiyorum inş sabrın vardır

    malesef enerji krizi pandemi bitse bile artan şekilde küresel olarak devam edecek enerji olayı iki ucu keskin bir bıçak gibi sanayi istiyorsan enerji ihtiyacın var enerji için çevreyi kirletip kaynakları tüketiyorsun HES kursan çevre kirleniyor ,termik santral gene aynı nükleler için risk ortada mecbursun yenilenebilir doğal enerji kaynaklarına bunun içinde çok büyük yatırım ve para gerekli bu konuda tek örnek ülke Almanya onlar bu konuda gerçekten uğraşıyorlar fakat bedel o kadar yüksekki onlar bile bu parayı vatandaştan alıyor Almanya da elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 67 si cevre vergigisi gibi birşey bu yenilelebilir enerji için kaynak sağlıyorlar

    Almanya dışında da böyle bir ülke yok biz bu kadar yatırımı nasıl yapıcaz bilemiyorum geçen aya kadar Çin de bizdekinin çok daha büyük çaplısı ve uzun süreli elekrik kesintileri oldu bu sebeplede Çin den gelen ürünlerin fiyatları yükseldi sebebi de ABD nin avustralya yı kışkıtması ve kömür satışını engellemesi malesef ben İran meselesinin de Rus Ukrayna olaylarının bize yansıması olduğunu düşünüyorum enerji meselesi bu saaten sonra bir silah gibi ülkelerin ülkelere yaşattığı bir durum

    gene ve her zaman olduğu gibi mesele kendi silahını üretmek kendi, enerjine sahip olmak vs şeklinde gidiyor

    enerji kesintileri kısa süreli olur atıyorum bir hafta on gün olursa geçer gider inş ancak bu durumun jeopolitik olduğu muhtemel ve Rus Batı çekişmesinin bizde oluşan bedeli gibi duruyor sanayide çarkların durması en az pandemi kadar büyük bir sorun gene olan vatandaşın cebine olur

    enerji konusunda Erkcan Özcan hocanın çok güzel bir videosu var herkeze izlemesini tavsiye ederim Cern de çalışmış boğaziçili anlatımı mükemmel bir insandır

    2 Mal editiert, zuletzt von burcin ()

  • Elektrik faturası gelmiş eve haber verdiler. 390tl gelmiş saka gibi %127 zam. 120-140'ı geçmiyordu acayip canımı sıktı.

    Elektrikli ısıtıcıyı çok çalıştırdım bu ay bakalım kaç gelecek cebimi yakacağı kesin :(3232

  • Elektrik faturası gelmiş eve haber verdiler. 390tl gelmiş saka gibi %127 zam. 120-140'ı geçmiyordu acayip canımı sıktı.

    Hocam banada geçen ay 135 lira geldi bende senin gibi kışın 120-140 fix gelirdi bi baktım 168tl gelmiş nasıl olur dedim bu kadar az gelmemeli baktım faturaya 145 kwatt kullanmışım 5 kwatt ile kılpayı kaçırdım nalet olsun bu fatura muhabbetine diğer ay 400 tlye kesin gözüyle bakıyorum.

  • Hocam banada geçen ay 135 lira geldi bende senin gibi kışın 120-140 fix gelirdi bi baktım 168tl gelmiş nasıl olur dedim bu kadar az gelmemeli baktım faturaya 145 kwatt kullanmışım 5 kwatt ile kılpayı kaçırdım nalet olsun bu fatura muhabbetine diğer ay 400 tlye kesin gözüyle bakıyorum.

    Benimki 168 kilowatt ondan haliyle fırlamış. Önümüzdeki ay için tasarruf yapılcak artık mecbur. Yoksa her ay 350-400tl civarı bir yere kadar.

  • Benimki 168 kilowatt ondan haliyle fırlamış. Önümüzdeki ay için tasarruf yapılcak artık mecbur. Yoksa her ay 350-400tl civarı bir yere kadar.

    Kesinlikle hocam çok az farkla 125 lik zamdan kurtulma imkanımız var keşke çoğu kişi böyle olsa rabbim hepimize yardım etsin.

  • Kim kimle kafa bulmaya çalışıyor. Ne kadar tanıyorsun beni. Neleri bilip bilmediğimi nereden biliyorsun. İşine bak kardeşim tamam mı. Konuyu uzatmanın anlamı yok.

    Yaptigin yorum baştan yanlış İstanbul Havalimanı olabilecek en kötü yere inşa edildi dün gece bulunduğu yer -7 dereceyi buldu kar en yoğun oraya yağdı Karadeniz den gelen dekler veya vortex en ciddi etkiyi oraya yaptı 70 cm kar kalinligi ölçülürken Atatürk Havalimanında yarısı kadar bile kar yoktu şöyle olamaz mıydı Atatürk Havalimanı büyütülmesi gibi birşey dusunulemez miydi gel gelelim Atatürk Havalimanı Avrupa nın en iyi 3 Havalimanı arasındaydı yanlış hatırlamıyorsam son olarak dünku goruntuleri izledin mi bilmiyorum Havalimanında resmen yolcular mahsur kalmış oteller dünyanın parasını istiyor ve bizim devletimiz kalkıp buna çözüm bulacağına gidiyor protesto eden turistlerin önüne polis yığıyor ve dünyada ki diğer ülkelere böyle bir tablo sunuyoruz benim dusuncelerim bunlar bir halt bilmiyorum ustelik bilirkisi de değilim aynı senin gibi..

  • 7 senedir 2+1 85 M2 ev kullanıyorum 4 petek kullanıyorum gelen doğalgaz faturası 560 TL 350 yi hiç gecmemistim bu zamana kadar 😯😡😧 üstümde ki kat 100 M2 petek sayısı 5 gelen fatura 795 lira yok artık ya 😧benim evim küçük olduğu için dış cephede olduğu için ısınma problemi yaşamadım ama üst kata çok gelmiş yine de çok büyük ev olmamasına rağmen ☹️

  • Aralık'ta 164 TL gelen elektrik faturası bu ay 232 TL geldi.

    Evde iki kişi yaşıyoruz. Odaların hepsinde tasarruflu ampul var.

    Televizyon günde en fazla 2-3 saat çalışır.

    Bulaşık makinesi yok.

    Çamaşır makinesi de haftada 2 defa çalışıyor.

    Buzdolabı da A+ nofrost..

    Ütü de çok kullanılmaz.

    Başka nasıl nereden tasarruf edilebilir bilmiyorum.

    Önerilere açığım..

  • Nihayet sistem bitti sayılır bende rahatlıyorum. Bu sistem beni çok yordu Avrupa yakasını etkiledi,kütle konumumu sıyırdı, güneş açtı karlar eriyor diye diye bir hal olmuştum.

  • 455 geldi bize de daha önce 200-220 bandında geliyordu. Size ekstra bulaşık makinesi kullanıyoruz o da günde veya 2 günde 1 defa. Ampül sayılarını falan azalttık ne yapacağız bilmiyorum 460 da doğalgaz geldi 40 derecede açıktı hep en düşükte.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Şimdi asgarî ücretten ev de bir kişinin çalıştığını hesap edersek bir ailenin en alt seviyede gecinmesi nasıl olacak 795 lira sadece doğalgaz ,elektrik 300 gelse, su faturası da 100 lira gelse ,telefon faturası ve internet faturası en assagi 200 gelse, mutfak masrafı da 1000 lira olsa, ev kirası 1700 olsa, iki çocuk varsa ve masrafları dahil etsek hadi onada bezi maması vs 300 desen 3395 lira yapar kalan 858 bu kalan para ile ekstralara girse hastaneye gitse akbil parasıdır yolda karnın açıksa simit parasıdır geriye hiç birsey kalmıyor birde taksit borcun varsa cabası çok zor geçinmek gerçekten diyecek birşey bulamıyorum ben Allah sonumuzu hayır etsin ☹️☹️

  • 425de dogal gazı ödemistim yani elektrik + dogalgaz totalde 815 tl. Hadi o dogalgazı yakıyoruz diye pek birsey demiyorum fazla olmasına ragmen ama elektrik gerçekten aşırı zamlanmış herkez tasarruf etse iyi olur.