Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Clio 600'e doluyor yarın ki zamla birlikte ne olacak bakalım.Dışarı da araç yok sevinmek lazım eve erken girebildiğimiz için ama gönlüm el vermiyor.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Hayat pahalılığı silindir gibi hepimizi eziyor malesef, nerede duracak bakalım.

    Duracağına inanıyorsan o da iyi. Ben artık güzel günlere çok uzun yıllar var diye bakıyorum. Bu ülkenin yakın zamanda yaşayabileceği tehlikeleri yazayım da, sen durur mu diye düşün. FED'in faiz artırımlarıyla beraber parasal sıkılaşmaya gitmesi ve bizim ekonominin daha da dibi görmesi. İktidarın değişmemesi, değişse bile kolayca bırakmayacakları için iç karışıklıklar çıkması, göçmen ve mülteci sorunu, 15-20 yıl sonra bunların hak talep edip iç savaşa sürüklenmemiz, beklenen büyük İstanbul depremi. Daha da vardır ama aklıma gelmedi şimdi.

  • Duracağına inanıyorsan o da iyi. Ben artık güzel günlere çok uzun yıllar var diye bakıyorum. Bu ülkenin yakın zamanda yaşayabileceği tehlikeleri yazayım da, sen durur mu diye düşün. FED'in faiz artırımlarıyla beraber parasal sıkılaşmaya gitmesi ve bizim ekonominin daha da dibi görmesi. İktidarın değişmemesi, değişse bile kolayca bırakmayacakları için iç karışıklıklar çıkması, göçmen ve mülteci sorunu, 15-20 yıl sonra bunların hak talep edip iç savaşa sürüklenmemiz, beklenen büyük İstanbul depremi. Daha da vardır ama aklıma gelmedi şimdi.

    Hocam bende duracağına pek inanmıyorum da temenni sadece. Artık elden başka birşey gelmiyor. Resmi rakamlara göre belki güzel günler ggörebiliriz yıllardır olduğh gibi.


    Bu arada petrol fiyatları daha 2008 seviyesine gelmedi 150 dolarları görmüştü varil fiyatı ama o zaman benzin 3 lira civarıymış.

  • enflasyonun yüzde 100 olduğu ülkede oylamalarda %36 çıkardılar enflasyonu. Asgari ücrete %50 memura %30 zam verdiler de ne oldu. İlk aydan resmi rakamlara göre %11 gerçeğe göre en az bunun 3 katı eridi maaşlar. Yakıt artislariyla duracak gibi de durmuyor. Sonumuz ne olacak. Hayırlısı bakalım. Beni bilenler bilir hep neye layıksak öyle yönetiliriz anlayışına sahip oldum. Siyaset yapma denildi ekonomist denildi bilirkişi de olduk elhamdülillah.

  • Adam demekki o kadar etkilemişki 80 milyon ülkede %40 altını hiç görmemiş

    Bence oranlara takılmamak lazım,ülkemizin seçmen sınıflandırması sağ egilimli, haliyle o günün(2002 Kasım) şartlarında bir refah partisi etkisi gösterip iktidar oldular,vatandaşlar da ilk yıllarda müthiş destek verdiler.Gelgelelim zaman ilerledikçe işler tersine döndü diyebiliriz.bunda çapsız muhalefetin de etkisi var yıllarca karşıtlık dışında bir politika üretilmedi adamlar da güçlendikçe guclendiler şimdi diyorsunuz ki sen artık iyi yönetemiyorsun demokrasi var sen bırak digerleri gelsin sence kolay kolay teslim ederler mi bu şatafatlı hayati,çok zor içinden çıkılmaza doğru ilerliyoruz.

  • Omikron ya kısa süreli hafif vaka rolü yapan varyant ise orta veya uzun vadede organlara daha fazla hasar veriyorsa?


    İsrail de ünlü sağlık kuruşlarından Sheba Hastanesinde ki Profesör Galia Rahav : Omikron ile hastalanan birçok hastamız ortalama 10 gün içinde aniden kötüleşiyor ve bu problem solunum yoluyla ilgili değil!


    Prof. Galia Rahav: Bunu bir fenomen olarak niteliyor çünkü çok sayıda hastayla bu durumla karşılaştığını söylüyor bu da ölümlerin gecikmesi, ventilasyon cihazına bağlanma ihtiyacının azaldığı dünyada ölümlerin diğer varyantlara göre uzun vadeli niye bu kadar yavaş arttığı ile ilişkilendirilebilir.


    Bu durumun araştırılması lazım.


  • Yok hocam ciddi ciddi yanıyorum resmen çok kola içersin yanar ya boğazın aynı durumdayım şuanda.

    Hocam ustuste hasta olacağını düşünemiyorum,kusuruma bakma. belki soğuk algınlığıdir, benim de geçen hafta grip gibi geçti ama çok şükür bitti yine de geçmiş olsun

  • Hocam ustuste hasta olacağını düşünemiyorum,kusuruma bakma. belki soğuk algınlığıdir, benim de geçen hafta grip gibi geçti ama çok şükür bitti yine de geçmiş olsun

    Ne olduğu belli olmayan bi hastalık şuan. Benim arkadaşımın karantinası bitti test negatif çıktı 2 gün sonra ateşlendi bidaha test verdi pozitif çıktı :) Yani 1 haftada 2 kere korona oldu değişik bişi bende senin gibi demiştim :)