Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • berkay_tuku Samet  Ayberk çok geçmiş olsun.

    Ayrıca uyuduğu odada garip durumlar yaşayan arkadaşa diğer arkadaşlarumız gereken şeyleri söylemiş ama ek olarak bazı şeyleri yaşıyor olsan bile çok fazla kafana takmamaya çalış, sürekli aklına getirme.

    Dualarını okuyup Allah'a sığın..

    Özellikle bugünlerde yatağa girerken abdestli olmaya özen göster.

    O izin vermediği sürece hiçbir şey sana herhangi bir etkide bulunamaz.

    Benim de yaşadığım bazı konular oldu daha ayrıntılı konuşmak istersen özelden konuşuruz.

  • Geçen ay 164 kw elektrik kullandım 142 TL geldi

    Bu ay 162 kw elektrik kullandım 213 TL geldi

    Ben 350 400 arası bekliyordum faturayı görünce bir an mutlu oldum :)-- sonrası yine hüzün tabi

    Asıl şubat faturasında belli olacak diye düşünüyorum hocam. Aralıkta kullanılan kısım zamsız fiyattan yazıldı diye biliyorum. Hatta epdk hepsi zamlı yazılıyor diye söylenti çıkınca faturaları incelemeye aldım falan diye açıklama yapmıştı.

    Banada 10 gün önce geldi fatura 155 kilowat kullanmışım önceki aylardaki kullanımlara bakmıyordum 100-110 lira arası gelirdi fatura 184 lira geldi bu ay.


  • Sanki vicdanen rahatsız gibi sürekli röportajlar veriyordu ama ona rağmen biz hayat pahalılığını değil enflasyonu ölçüyoruz diye karmaşık açıklamalar yapıyordu özellikle son 1 aydır. Bu ay AA beklenti ortalaması 10.0o olmuş piyasa genel beklenti ortalaması 14-15 arası bakalım yeni tüik başkanı bu ay ve gelecek aylarda nasıl bir performans gösterecek.


    Bu arada lisans eğitimi endüstri mühedisliği, yüksek lisansı işletmeymiş.

  • icenow123 ,Tüik başkanına iyilik yapmışlar,Ocak ayi enflasyonunu aciklatmamislar,hem bu sistemde kimse kaybetmiyor,oradan ayrılıyorsun başka bir ballı kapıya yönlendiriliyorsun mesela Adalet Bakanlığına yeniden getirilen şahıs gibi,hiç küsmemiş sırasının tekrar gelecegini beklemiş :)

  • Vallahi 2022'de göreceğimiz her türlü değişiklik,değişim ve hamlelere şaşırmamanızı önemle rica ediyorum.Bunlar olacak olmak zorunda kapıda bir seçim ve buna oy verecek bir seçmen kitlesi var. O enflasyon nasıl faiz gibi indiyse yine inecek.Bu ayrılığı bunun bir hamlesi olarak düşünmek gerekiyor.Beni asıl endişelendiren tüm petrol araçlarına gelecek 1-2 lira arasında ki zamdır Şubat ayında.Araçlarımız hızla garaj arabasına dönüştürülmek üzere.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Akaryakıt istasyonu sahipleri isyanda. Kar edemiyorlarmış. Baskı yapıyorlar. İki lira kadar litre başına bayi kar zammı istiyorlar. Bir iki hafta içinde akaryakıt fiyatları muhtemelen ek zamlarla birlikte 17 - 18 bandına gelir. Fedakarlık yapması gereken gene vatandaş. Cebinden parası hiç edilen gene vatandaş. Bayiyi ayakta tutması gereken gene vatandaş.

  • Önümüzdeki hafta Salı ya da Çarşamba günü neredeyse tüm market ürünlerine %20 ila %30 arasında zam yansıması olacak.

    Zaten parça parça yapılıyor hocam, bir bisküvi ve çikolata distrübitöründe çalışan bir yakınım var her hafta bir çok ürüne zam geldiğini söylüyor. Özellikle son 3 aydır.

  • Akaryakıt istasyonu sahipleri isyanda. Kar edemiyorlarmış. Baskı yapıyorlar. İki lira kadar litre başına bayi kar zammı istiyorlar. Bir iki hafta içinde akaryakıt fiyatları muhtemelen ek zamlarla birlikte 17 - 18 bandına gelir. Fedakarlık yapması gereken gene vatandaş. Cebinden parası hiç edilen gene vatandaş. Bayiyi ayakta tutması gereken gene vatandaş.

    Geçenlerde 20 denemesi yapıyorlardı akaryakıtlarda. Yaza kadar 20 olmasını bekliyorum şahsen. Dediğiniz gibi bir kaç haftaya 17-18 bandını bulacak yüksek ihtimalle. Çoğu araç kapının önünde yatar,kontak kapar. Dolmuşlar,minibüslerde sağlam zam yapar. İşimiz çok zor. 1 paket bisküvi 5-6 tl olmuş. Markete giriyorum hiçbir şey almadan 2 parça 100-200 tl tutuyor. Elektrik 500 doğalgaz 500 derken 1000 tl oradan gidiyor. Allah'tan ben kirada değilim. Kirada olan tüm insanlara allah'tan yardım diliyorum işleriniz çok zor. Allah yardım etesin hepimize.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞