Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 06.00 itibariyle yoğun bir kar yağışı var. Nerede tabiki Trabzon da değil Kudüs'de. Nasıl bir kış geçirdiğimizi bilmem anlatabildim mi. Ocak ayı boş geçti.

  • 4-5 sisteminin bölgemizde güçlü bir soğumaya neden olmayacağı aşağı yukarı netleşti. - 7 civarı bir soğuma ön görülüyor. Asıl büyük balina tork 10 şubattan sonra. Sistemlerin ötelenmesi bizim de canımızı sıkıyor ama yapacak bir şey yok. Mgm sana da bir çift sözüm var. Nasıl Trabzon Doğu ilçeleri Rize 10-20cm aralığında kar alacak tahmini yapacak kadar basiretsiz olunabilir.

  • Karadeniz'in bir kısmı kardan bıkarken, diğer kısmının da "hani, nerde bu kar?" diyişi söyleyecek söz bırakmıyor. 😃 Yapacak bir şey yok. 🤷‍♂️ Veriler şubat ayının boş geçmeyeceği yönünde ilerliyor. Güçlü bir sistem olur ve yine bizim bölgemize gelmezse yine yapacak bir şey yok. Bahar aylarına girdiğimizde, en azından dağlarımız bu kışı boş geçirmedi diyebiliriz. Ülke değerlendirmesi yapacak olursam; bu kış, geçen yıllara göre çok daha iyi ilerliyor.

  • Sahil şeriti boş geçti. Nufusun %80'ni burada. İç ve yükseklere söz yok. Onlar iyi bir kış geçirdi. Öyleki Amasya rekor kırdı.

    Trabzon besikduzu tam bos gecti denmez 7-10cm arasi oldu ama onun disindsa husran alanya bile karşı biz kuru soğuk ciseleyen yagmur

  • Trabzon besikduzu tam bos gecti denmez 7-10cm arasi oldu ama onun disindsa husran

    Evet. 115 rakımda 40 cm kar gördüm. Beni tatmin etti mi?, etti.

    Zaten Trabzon'un uzun yıllardır yaşadığı sorundur bu. Yoroz'un batısı-doğusu diye ayrılır ve çoğu zaman batısı şanslı olmuştur. (istisnalar hariç)

  • Evet. 115 rakımda 40 cm kar gördüm. Beni tatmin etti mi?, etti.

    Zaten Trabzon'un uzun yıllardır yaşadığı sorundur bu. Yoroz'un batısı-doğusu diye ayrılır ve çoğu zaman batısı şanslı olmuştur. (istisnalar hariç)

    Beni etmedi aslında hocam ama sizin oraya baya iyi yağmış 7 10 cm dedim ama belki biraz daha fazlaydı şubat ayının aynı 2020 benziyor gibi geldi bana iyi şeyler olacak inşallah

  • Beni etmedi aslında hocam ama sizin oraya baya iyi yağmış 7 10 cm dedim ama belki biraz daha fazlaydı şubat ayının aynı 2020 benziyor gibi geldi bana iyi şeyler olacak inşallah

    2020 ocak ayı, bu seneki ocak ayına göre çok daha kötü geçmişti ve bir sürprizle şubat ayını taçlandırmıştık. Bakalım şubat ayı nasıl geçecek. O değil de şubata giriyoruz. Kış çok hızlı geçiyor. 😬 şubat 20-25 lerinden sonra "benim için" kış mevsimi bitiyor. İnşallah şubatta güçlü bir sistemi yakalarız ve herkes tatmin olur.