Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ExcuseMe KOCAELİ Kartepe’ye uyarı vermişler yoğun ve kuvvetli kar diye sizce ne olur kar

    Mgm'nin yoğun kar beklediği saatler öğlen 1 gibi başlıyordu birşey gören varsa söylesin ^^ Bari gece için deseydiler gerçi gecede kuvvetli kar yok orta kuvvette olur en fazla wrf'ye göre tahmin yapmışlar anlaşılan ama wrf modelide okadar yağış vermiyorki çözemedim. Örtü yapabilir ama pek birşey çıkmaz gibi. Ben artık yarından itibaren gözümü Şubat 4-6 arasına ve devamında olası blokaj ihtimalinin belirerek 7-9 arasınıda kapsayacak 1 ve 2. dalgaya bakıyorum. Kırıntı yağışlarla uğraşmaya değmez.

    o2zOtv.png

  • Ben bu sistemi kapadım kafamda.Yağarsa âlâ.Bahsedilen Şubat sistemi hedefimde ama endeksler pozitife dönmüş sanırım.Hızlıca doğulama ihtimali var onu da sabırla beklemek lazım fazla beklentiye girmeden.

  • Wrf güncelleniyor şuan öğlene göre daha güzel geliyor yağış 1 tık artmış, gfs de yağışı arttırmış , icon daha doğulu olur demiş . Yine kapalı kutu , sanki hiç kar almayacakmış gibi ayarladım kendimi dünden sonra . Umarım bu sefer sürpriz bizim lehimize olur da beklenenden fazla yağış alırız dünün de telafisi olur.

    Kar olacak gibi busefer ama işte beklentiye girmeyip ne çıkarsa bahtımıza misali düşünmek en iyisi kafa rahat oluyor en azından.

    Ukmo ve Gfs sabaha kadarki total yağış.

    o21KZY.pngo21Ucv.png

  • Mgm Sakarya da yoğun kar uyarısı verdi. Sakarya sadece kent merkezinden ibaret değil arkadaşlar. Karasu Kaynarca arası lapa lapa kar yağıyor 1 saattir.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Kar olacak gibi busefer ama işte beklentiye girmeyip ne çıkarsa bahtımıza misali düşünmek en iyisi kafa rahat oluyor en azından.

    Ukmo ve Gfs sabaha kadarki total yağış.

    Fena durmuyor yağışlar gerçekleşsin yeter ki . Aynen dediğiniz gibi bekliyoruz hocam bakalım . Bu arada şimdi bunu yazarken radara baktım da kuzeyimiz baya bi erken dolmaya başlamış körfez gölcük hattının üstünde güzel yeşil kütle var .

  • Fena durmuyor yağışlar gerçekleşsin yeter ki . Aynen dediğiniz gibi bekliyoruz hocam bakalım . Bu arada şimdi bunu yazarken radara baktım da kuzeyimiz baya bi erken dolmaya başlamış körfez gölcük hattının üstünde güzel yeşil kütle var .

    iyide çok cılız değil mi kütleler? Şöyle turuncu koyu yeşil filan gelse ne güzel olurdu

  • Fena durmuyor yağışlar gerçekleşsin yeter ki . Aynen dediğiniz gibi bekliyoruz hocam bakalım . Bu arada şimdi bunu yazarken radara baktım da kuzeyimiz baya bi erken dolmaya başlamış körfez gölcük hattının üstünde güzel yeşil kütle var .

    İşte bu oluşan kütleler zaten çok kuvvetli değil birde güneye inerken erirse sıkıntı, erimeden güneye inmesinde olay bitiyor zaten. Erirse zaten öğlenki cılız yağışdan farkı kalmıyor.

  • İşte bu oluşan kütleler zaten çok kuvvetli değil birde güneye inerken erirse sıkıntı, erimeden güneye inmesinde olay bitiyor zaten. Erirse zaten öğlenki cılız yağışdan farkı kalmıyor.

    Guneye inerken erimesini geçtim,güneye inmiyor bile Öğlenden beri bekledigim kütle nereye gitti bulamıyorum şuan.