Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Farkinda misiniz.marmaraya sistem indiginden beridir model sayfasina yazi yazilmiyor.Biz aldik sistemimizi gerisi bizi ilgilendirmez modunda.

    Alakası bile yok, modelleri insanlar kendi vakitlerinden zaman ayırarak hiçbir karşılık beklemeden paylaşıyorlar, herkes sistem yaşıyor dışarı attı kendini normal model paylaşılmaması, sizde paylaşabilirsiniz model engel yok.

  • Ecmf de de kuzeydoğuda ki yüksek ve ingiltereden kuzeydoğuya yatan yüksek arasında sert soğuk var, dönüp durup top gibi bize yine bir ışık vermiyor, 10 günlük süreçte kaydadeğeer bişey görünmüyor, yüksekler hariç halihazırda 500 mt üstü kar var çok doyurucu geçti sahilden yüksekler için, ocak bizim olacaktı sıfır geçti sahil bandımız için (ciddi örtü olmaması anlamında), şubata giriyoruz sayılır, ancak şubatımız da vukuatlı, 2020 şubat akışı gibi bi şey anca kurtarır (çok nadir oluyor anlamında), hiç soğuk olmayacak demiyorum, kış nisana kadar bitmez, ama sıkıntımız büyük gerçeği gözden kaçırmayalım...

  • Farkinda misiniz.marmaraya sistem indiginden beridir model sayfasina yazi yazilmiyor.Biz aldik sistemimizi gerisi bizi ilgilendirmez modunda.

    Model paylaşanların yüzde 99 u değil yüzde 100 ü Marmara bölgesinden üyeler. İnsanlar vakitlerinden ayırıp bunu yapıyor yapmayınca da sizin gibi saçma düşünceler ortaya çıkıyor. Bende model paylaşıyorum bende mi Marmara da yaşıyorum yada sistem yaşadım. Siz ben model paylaşacağım dediniz yada bölgenizden birisi bunu dedi de ben mi yok dedim. Armut piş ağzıma düş. Hem o bölge üyesinin paylaştığı paylaşıma muhtaç ol hem de bunu söyle. Bu söylediklerim mesaji beğenen içinde geçerli. Ben kaç gündür çocuğumla hastalığıyla ilgileniyorum ondan zaman ayırdığım kadarıyla paylaşım yapmaya çalışıyorum sonra birisi çıkıyor sizin gibi sacmalayinca lanet olsun diyorum. Model paylaşımı yapacaksanız size yetki vereceğim paylasilmayan sabah gfs ve gece gfs leri sizden bekliyoruz diğerleri de paylasilmazsa buyrun onları da paylaşın. Her paylaşıma da 10.000.000 HF Puan veriyoruz onu da söyleyeyim. Sizden cevap bekliyorum.

  • Samsun merkezde yarin yagışın daha kuvvetli olacaği zaman dilimi gündüz saatleri. Yagışın kuvvetli oldugu zaman dilimlerinde muhtemelen kar yagacaktir. Hafif oldugu yerlerde de kky sulu kar seklinde olacaktir diye tahmin ediyorum. Kent merkezinde 3-4 cm cıvık bir örtü beklentim var. Yükseklerde ki kar daha kaliteli ve daha fazla örtü bekleniyor. Haydi bismillah...

  • Orasa abi yarın Ordu için bir hareketlilik var mı?

    kerem kardeşim kusura bakma iş yoğunluğundan ancak girebildim foruma sadece yüzeysel olarak ecm çıktısına baktım benim beklentim yine düşük yada şöyle söyleyeyim bu saatten sonra havada görmek yada az bir örtü beni kesmez bence sende kısa vadede beklentiye girme beklenen sistemi kovala ben şahsen en azından ay sonuna kadar hiçbir yorum yapmıyorum bu sefer gözüm yükseklerde 8)

  • kerem kardeşim kusura bakma iş yoğunluğundan ancak girebildim foruma sadece yüzeysel olarak ecm çıktısına baktım benim beklentim yine düşük yada şöyle söyleyeyim bu saatten sonra havada görmek yada az bir örtü beni kesmez bence sende kısa vadede beklentiye girme beklenen sistemi kovala ben şahsen en azından ay sonuna kadar hiçbir yorum yapmıyorum bu sefer gözüm yükseklerde 8)

    Abi bir programım vardı onun için sormuştum. Dediğin gibi bundan sonra cıvık örtüymüş görsellikmiş kesmez bizi en az +40cm olacak 8)

  • Model paylaşanların yüzde 99 u değil yüzde 100 ü Marmara bölgesinden üyeler. İnsanlar vakitlerinden ayırıp bunu yapıyor yapmayınca da sizin gibi saçma düşünceler ortaya çıkıyor. Bende model paylaşıyorum bende mi Marmara da yaşıyorum yada sistem yaşadım. Siz ben model paylaşacağım dediniz yada bölgenizden birisi bunu dedi de ben mi yok dedim. Armut piş ağzıma düş. Hem o bölge üyesinin paylaştığı paylaşıma muhtaç ol hem de bunu söyle. Bu söylediklerim mesaji beğenen içinde geçerli. Ben kaç gündür çocuğumla hastalığıyla ilgileniyorum ondan zaman ayırdığım kadarıyla paylaşım yapmaya çalışıyorum sonra birisi çıkıyor sizin gibi sacmalayinca lanet olsun diyorum. Model paylaşımı yapacaksanız size yetki vereceğim paylasilmayan sabah gfs ve gece gfs leri sizden bekliyoruz diğerleri de paylasilmazsa buyrun onları da paylaşın. Her paylaşıma da 10.000.000 HF Puan veriyoruz onu da söyleyeyim. Sizden cevap bekliyorum.

    Hocam gecmiş olsun umarım ciddi bir şeyi yoktur mevlâm şifa versin inşallah