İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ya siz ne olsun istiyorsunuz yollar kapansın felaket olsun insanlar dışarı çıkmasın rezil mi olsun istiyorsunuz.Yagdi anadolu yakasına 2 gündür işte kahvenizi aldınız içtiniz seyrettiniz kar yağışınida forumun hocaların tahminide tuttu.Calisan anne gördüm bugün yemin ederim duyar falan kasmiyorum kadın bebek arabasının her yerini sarmış sarmalamis cocuk üşümesin diye belliki mecbur bırakacak bir yere sabah saat 7.30 daha bizi çalıştırıyor işveren sahada açık havada yapcan diyor ayağın üşürmü ıslanır mı kimi umrunda bunuda ayağında ısıtıcı varken söylüyor bide eli çatlamış soğuktan böyle krem sürüyordu ellerine ,yemin ederim çekemedim fotoğrafını kopek kedi ve karga yan yana çöpün kenarında yemek ayikliyor hiç biride birbirine demiyorki ya noluyoruz .Sizin bu kadar çok istediğiniz kar belki birinin felaketi gerek yok gerilemeye gerek yok kasmaya gelmiyor ise vardır Rabbımın bir bildiği kim bilir kimin dua si kabul oluyor.

    Hiç kar da yağmasın o zaman,bu ne saçma bir yorumdur.Burada kimse felaketi istemiyor kendi kendinize kurup yazmışsınız,sadece yılda 1 ay olması gerektiği gibi kar görmek istiyor herkes,yılda 1 olması gereken şey 5 senede bile zor olurken bugünkü yaşanılan durumda tabii ki insanlar ister istemez gerilir,iki yaka arasında o kadar dramatik farklar var ki şaşar kalırsınız.

  • Allaha şükür kara doydum.


    Ailecek doyduk herkes dışarda.


    Darısı boğazın ve avrupa yakasının kısmetine.


    Herkes doyar inşaallah


    Buradan direkt yaza geçsekte olur artık.

  • hocam boğaz hattı bu denli kuvvetli vurmayacak herhalde vprtex bitti mi

    Kar kalitesi düşerek devam edicek doğuladıkça çünkü sıcaklık artışından su miktarı artacak. Buna rağmen yoğun kar alır boğaz ve Anadolu gece saatleri. Hazırlıklı olun

  • Afiyet olsun hocam.

  • Bir sistemin efsane olması için bütün şehri etkilemesi gerektiğini düşünüyorum ben. Yerel bazda değil. Mesela geçen seneki tulpar adı konulan sistem, bakırköy için sistem bile değildi. Vasat bişeydi öyle. Ama şehrin farklı yerleri sağlam kar aldı. İlerde dönüp bakıldığında çoğu kimse 2021 kışı diye bişeyden bahsetmez.


    Bugüne gelecek olursak özellikle batı kesim sağlam kar aldı. Bakırköy 2017'den sonraki en iyi yağışı yakaladı. Kendi adıma seneler sonra bile aklımda kalacak bir yağış oldu. Ama 2022 kışının ilerde güzel anılması için tüm şehrin yağış alması lazım. Bu arada 2 yaklaşım beni rahatsız etti.Birincisi, burda kar alan bölgelerdeki arkadaşların nispete varan konuşmaları. Hoş değil yani gerek yok cidden. Tam tersi de olabilirdi durumun. İkinci olarak da, kar yağmayan bölgedeki arkadaşların kar miktarını küçümsemesi ve kar alan yerlerin şehir dışında olduğunu söylemesi. Bu da hoş değil. Bakırköy gibi gayet merkezi yerlere de sağlam yağdı. Ayrıca havalimanlarını, otogarları tamamen kitleyen bir kar yağışının küçümsenmesi komik bile değil.


    Dediğim gibi umarım kar yağışı bütün şehrin geneline yayılır ve herkes 2022 kışını kar açısından seneler boyunca güzel bir şekilde anımsar.

  • İstanbul'un Batısı olarak gerçekten kara doyduk, imkanım olsa şu an ne yağıyorsa Anadolu yakasına göndermek isterdim. Herkes istediği yağışı alamayınca bizim de içimiz buruk oluyor. İnşallah ilerleyen saatlerde bizim üstümüzde ne varsa karşı tarafa geçer.

  • Kar kalitesi düşerek devam edicek doğuladıkça çünkü sıcaklık artışından su miktarı artacak. Buna rağmen yoğun kar alır boğaz ve Anadolu gece saatleri. Hazırlıklı olun

    hocam 20 cm olur mu avrupa boğaz hattı anladık bir bermuda olmayacak gitti güzeliö sistem nssipte yokmus