İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Eps iyi degilki arkadaşlar. Ana çıktıya yakın sadece sogukları 25indede biraz tutmus yani ana çıktiya göre biraz daha geç dogulatmiş o yüzden sıze sıcak çıkti gibi gelebilir ama cok ciddi fark yok genel olarak kötü ve ana çıktiya benzeyip sistemin süresini kısaltmiş bariz şekilde. Yani totalde 4-5 günlük kar yerine 2 gün sistemin girisi itibariyle.

  • Eps iyi degilki arkadaşlar. Ana çıktıya yakın sadece sogukları 25indede biraz tutmus yani ana çıktiya göre biraz daha geç dogulatmiş o yüzden sıze sıcak çıkti gibi gelebilir ama cok ciddi fark yok genel olarak kötü ve ana çıktiya benzeyip sistemin süresini kısaltmiş bariz şekilde. Yani totalde 4-5 günlük kar yerine 2 gün sistemin girisi itibariyle.

    Bunada şükür

  • Ona bile razıyız 2 gün yağsın

    Eps iyi degilki arkadaşlar. Ana çıktıya yakın sadece sogukları 25indede biraz tutmus yani ana çıktiya göre biraz daha geç dogulatmiş o yüzden sıze sıcak çıkti gibi gelebilir ama cok ciddi fark yok genel olarak kötü ve ana çıktiya benzeyip sistemin süresini kısaltmiş bariz şekilde. Yani totalde 4-5 günlük kar yerine 2 gün sistemin girisi itibariyle.

  • Evet arkadaşlar sakinleşin artık, daha son söz söylenmedi, yarın akşam son söz söylenecek. Bu göreceğiniz kar son yılların en etkili ve etkin kar yağışı olarak hafızalarınıza kazınacak.

    İnşallah hocam herkesin temennisi o yönde. Modellerin çok iyi verdiği güncellemede o kadar beklenti oluştu ki, en ufak bir bozulmada kaos çıktı. 5 yıldır adam gibi bir kar alamıyoruz tabi o yüzden insanlar stresli. 5-10 cm bile bana yeter.

  • En üzücü tarafıda efsane olacak bir potansiyele sahipken, normal - orta Bir sisteme dönmesi.

    I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.

  • En üzücü tarafıda efsane olacak bir potansiyele sahipken, normal - orta Bir sisteme dönmesi.

    Hocam bu ne yazık ki her gelen sistemde oluyor. Tulpar sisteminde de aynı şey olmuştu 2017'den kat kat fazla potansiyeli vardı son 48-72 saatte bozdu.

  • Orası öyle hiç yoktan iyidir. Ilk siklonun konumu belli olsun yarın dekler hakkinda daha net konusabiliriz.

    hocam bu konuda sormuştum ama cevap gelmedi

    dün akşamki açık yeşil kütlelerin alışık olduğumuz dek yeşillerinden daha sönük kalma sebebi ne sizce

    hafta sonu beklenenler dünden daha mı iyi

  • Son yıllarda öyle direklerden döndü ki topumuz; her kötü çıktıdan sonra bir sonraki çıktıya bel bağlardık, öyle ki sistemin içine girmişken hala gece güncellemesi bekleyen arkadaşlarımız olurdu :D

    Bu kadar az süre kalmışken model takiplemek yerine anı yaşamak daha yeğ geliyor bana. Aksi halde...

    Akıl sağlığını kaybet.


    forum.havaforum.com/attachment/134388/

  • Süprizlere açık son ana kadar olumlu / olumsuz yönde değişebilecek , Olumlu gelişmeler olduğu taktirde belkide uzun süre hafızalarımızdan çıkmayacak bir pattern içerisine giriyoruz.

    Hiç gelmemiş olsaydı beklentimiz sıfır olacaktı fakat önümüzde nur topu bir gibi bir ciddi soğuk hava dalgası var. Elbette hepimiz burada ortak bir kaide , hobi / umut için zamanımızı harcıyoruz ve bundan da eminim her birimiz hoşnutuzdur.

    Hiçbirimiz gelecek veya gelmeyecek olan şeyi değiştiremeyiz bu nedenle kimse kimsenin kalbini kırmasın.

    4 yaşında bir kızım var inanın ekran başında iken sürekli ne zaman kar yağacak diye soru yağmuruna tutuyor beni. Elimde olsa ben 1 metre kar yağdırırım evin önüne. Büyükten küçüğe hepimizin istediği tek şey bembeyaz örtüye kavuşmak.

    Diyeceğim şu ki : Foruma girince bazı arkadaşların sanki biz birşeyler yapıyormuşuz da sistemi bozuyormuşuz gibi yorumlaması insanın moralini daha da bozuyor. Beklentiyi düşük tutup olan biteni yaşarken göreceğiz.

    İyi veya kötü herkes kendi düşüncesine göre yorum hakkına sahip.

    Tabiki ölçülü ve düzgün olmak kaydıyla. Sakin olalım pozitif olalım. İyi geceler arkadaşlar. Sabaha yeni bir olumlu gelişme görmek niyetiyle .

  • Myforecast diye bir site var , nostalji olsun diye bazen bakıyorum

    2004-2012 dönemlerinde reytingi yüksekti

    Çoğunlukla yağış miktarını tutturamazdı ( genelde cimridir) ama en azından günde 4 defa güncellendiği için ilgi çekerdi

    O site bu 18/19 GCK sistemine 0.05 cm kar veriyordu

    Tarihinde ilk defa doğru bilmiş oldu

    Bence 18/19 GCK sistemi üzerinde pek konuşulmadı , neden böyle fosladı, nemlilik ve rüzgar yönleri neden tutarlı olmadı

    Yer seviyesi bile -12 girişine rağmen berbattı

    Bu sistem üzerinde değerlendirme yapmadan geçmek bence eksiklik olur

    Hele de 5/8/10/12/15 cm kar beklentisi olanlar varken

    Dolayısıyla ben modellere yüzde 100 bağlı kalınmaması gerektiği görüşümün arkasındayım

    Yaklaşan soğuk karambol ortamıyla ilgili güzel beklentilerim var olsa da yer seviyesi süprizlerine karşı hazırlıklı olmak gerekir

    Bizi tatmin edecek şey sadece kar yağışı değil, makul bir örtü ve hem de erimeyen Kaliteli bir kardır , 18/19 iyi geçseydi 22/23 için kaliteli kar beklerdim ama sanırım 24/25 dönemine kalacak kıyı ilçeler için bu durum ( adım adım sertleşen sistemler teorisi)

    Kaldı ki Daha uzak vadeler için Balyozik sistem beklentimi arz etmiştim, o yönde iyi gelişmeler var, inşaallah şu sistemleri yaşarken onun da Kadraja gireceğini umuyor ve tahmin ediyorum

    Hakkımızda hayırlısı olsun

    Lütfen gerçekçi olmakla beraber ümidimizi korumaya devam edelim

    Bu sene de Mart kış ayı gibi geçecek gibi , yani daha yaklaşık 60/70 günümüz daha var ve öğrenerek takibe ve sinerjiye devam diyorum :)